Now Reading
Cum să obții un machiaj de seară perfect: 7 pași esențiali

Cum să obții un machiaj de seară perfect: 7 pași esențiali

Revista Psychologies

Spre deosebire de machiajul de zi, cel de seară este ocazia perfectă pentru a adăuga un plus de eleganță și strălucire ținutei tale. Nuanțele mai intense și sclipitoare, alături de o ținută deosebită, vor crea o imagine ce radiază de eleganță și încredere.

În continuare, vom trece prin 7 pași esențiali pentru a obține un machiaj de seară impecabil, ce va atrage cu siguranță priviri admirative din partea celor prezenți.

1. Pregătirea tenului

Pentru a te asigura că machiajul rezistă bine pe parcursul serii, ar trebui să începi prin curățarea și exfolierea tenului. După ce pielea este curată, aplică o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten. Următorul pas este să aplici un primer, care va crea o bază netedă și va închide porii, rezultatul fiind un machiaj care rezistă întreaga seară.

2. Machiajul ochilor

Machiajul ochilor este cel mai important pas într-un make-up de seară, deoarece acesta reflectă intensitatea întregului look. În primul rând, va trebui să alegi paleta de culori. De obicei, machiajul de seară implică o paletă de culori mai intensă, iar pentru un plus de strălucire poți folosi nuanțe sclipitoare sau metalice. După cum știi, tehnica smokey eyes este una dintre cele mai populare alegeri în cazul machiajului de seară.

Dacă îți dorești să le oferi un plus de volum și lungime genelor tale naturale, poți opta pentru completarea machiajului cu gene false, un produs nelipsit în pregătirea pentru evenimentele de seară.

3. Aplicarea fondului de ten și a corectorului

În cazul machiajului de seară, fondul de ten aplicat ar trebui să aibă o acoperire medie spre mare, astfel încât să reziste pe parcursul serii și să ofere un aspect impecabil. Alege un fond de ten într-o nuanță cât mai apropiată de cea a pielii tale și aplică-l cu ajutorul unei pensule sau a unui burețel, asigurându-te că îl distribui uniform pe față, gât și decolteu. După aplicarea fondului de ten, poți folosi și un corector, care va acoperi cearcănele, petele pigmentare sau coșurile.

4. Conturarea și iluminarea feței

Ideal ar fi să folosești un contur cu două nuanțe mai închis decât tenul tău, pe care îl vei aplica în zone precum linia maxilarului, lateralele nasului, tâmple și pomeți. La final, estompează bine liniile de contur, pentru a obține un aspect cât mai natural.

Aplică iluminatorul deasupra pomeților, pe arcada sprâncenelor și pe mijlocul nasului, pentru o strălucire subtilă.

5. Definirea sprâncenelor

Sprâncenele au rolul de a echilibra trăsăturile feței, motiv pentru care e important să le definești corect. Folosește un creion sau pudră pentru a umple și a defini sprâncenele, apoi fixează-le cu ajutorul unui gel transparent. Pentru un aspect armonios, alege o culoare care se potrivește cu nuanța naturală a sprâncenelor tale.

6. Aplicarea rujului

Buzele se numără printre cele mai îndrăznețe alegeri când vine vorba de machiajul de seară. Dacă optezi pentru nuanțe mai discrete în zona ochilor, atunci poți completa cu o culoare intensă pentru buze. Important este să conturezi buzele cu un creion apropiat ca nuanță de culoarea rujului, pentru a evita estomparea acestuia.

7. Fixarea machiajului

Ultimul pas în obținerea machiajului de seară perfect este aplicarea unui spray de fixare. Cu ajutorul acestui spray, machiajul va rezista întreaga seară, iar tu vei avea un aspect impecabil pe tot parcursul evenimentului.

Un machiaj de seară bine realizat îți va oferi încrederea de care ai nevoie pentru a străluci. Indiferent că e vorba de o petrecere în familie, o cină romantică sau un eveniment formal, un machiaj de seară perfect îți va oferi toată încrederea de care ai nevoie pentru a străluci. Urmează pașii de mai sus, iar rezultatul final va fi unul impecabil, ce nu doar că îți va pune în valoare frumusețea naturală, dar te va face să te simți mai puternică și mai atrăgătoare.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top