Now Reading
De ce să NU te pensezi acasă? 3 motive care te vor face să treci mai des pe la salon

De ce să NU te pensezi acasă? 3 motive care te vor face să treci mai des pe la salon

Revista Psychologies

Aproape fiecare dintre noi s-a gândit cel puțin o dată cum poate să obțină forma perfectă a sprâncenelor acasă. Asta a dus la nenumărate încercări de a se pensa, fără o viziune clară sau mergând după „instinct”. Din păcate, aceste încercări pot duce doar la o înrăutățire a formei sprâncenelor noastre, pentru că acasă nici nu dispunem de ustensilele necesare, și ne este și aproape imposibil să dăm o formă corectă sprâncenelor de unii singuri. În cele de mai jos îți explicăm mai concret de ce spunem acest lucru dar și ce alternative ai la pensatul acasă.

Nu poți păstra o imagine de ansamblu a sprâncenelor tale

În momentul în care te uiți în oglindă, hotărând forma pe care vrei să o dai sprâncenelor, tu stai la o distanță semnificativă de oglindă, că să poți avea o imagine de ansamblu. Totuși, când începi să pensezi, este logic și normal să te apropii de oglindă, că să vezi ce smulgi.

Deci, odată ce începi să pensezi, nu mai vezi forma sprâncenelor și pe acestea în ansamblu.

Tot smulgând, uiți să mai verifici și ce formă prind sprâncenele tale și poți avea surpriza ca la sfârșit, să îți dai seama că ai smuls mult prea mult din ele. Aceasta este cea mai des întâlnită problemă, pentru că apare o oarecare distorsionare a viziunii.

Riști să rupi firele de păr

Un alt motiv pentru care nu îți recomandăm să te pensezi acasă este deoarece s-ar putea să rupi firele de păr în loc să le smulgi din rădăcină sau, un alt risc este să smulgi prea mult din sprânceană, la fel cum am menționat și mai sus. Mai ales că nu vei ști exact ce fire să lași și pe care să le smulgi.

Atunci când vrei să ajungi la forma dorită, probabil metoda pe care o folosești este să pensezi cât se poate de mult din sprânceană, până când aceasta capătă forma dorită de tine. În realitate, lucrurile stau puțin diferit. Ca și tunsul părului, și pensatul sprâncenelor are câteva tehnici de care se ține cont pentru a le da acea formă la care visezi.

Nu este stimulată regenerarea sprâncenelor

Mai există și situația în care îți dorești o formă mai groasă a sprâncenelor. Aici și mai ales aici, trebuie să fim foarte atenți ce fire smulgem, astfel încât să nu oprim creșterea și să stimulăm regenerarea sprâncenelor.

Avantajele pensatului la un specialist

1. Un specialist știe exact cât și cum să smulgă din sprânceană, ca aceasta să aibă o creștere mai rapidă și sănătoasă.

Asta implică utilizarea tehnicilor precise și delicate care minimizează traumele la nivelul rădăcinii firului de păr, asigurând astfel o creștere mai rapidă. Prin urmare, prin pensarea efectuată de un profesionist, sprâncenele tale nu doar că vor arăta bine imediat după procedură, dar vor continua să crească sănătos pe termen lung.

2. Va pensa mereu din rădăcină și în sensul de creștere al firelor, astfel încât să nu stopeze creșterea naturală a sprâncenei. 

Această tehnică previne deteriorarea foliculilor și asigură că noile fire de păr vor crește în aceeași direcție, menținând un aspect ordonat și natural al sprâncenelor. Pensarea în direcția de creștere reduce riscul de fire care cresc sub piele și ajută la menținerea unei linii netede și uniforme a sprâncenelor.

3. Pensatul te va ține mai mult – până la 4-5 săptămâni.

Pensatul va fi unul de calitate, iar asta înseamnă că cel puțin 3 saptamani, sprâncenele tale vor arăta impecabil. Asta pentru că firele smulse din radacina nu vor mai crește la câteva zile și te poți bucura de forma sprâncenelor tale până la 4-5 saptamani sau mai mult, în funcție de ritmul fiecăruia de creștere.

4. Nu vei mai avea fire rupte sau fire care cresc sub piele.

Un specialist experimentat nu va rupe firele de păr în timpul pensatului, lucru care se poate întâmpla frecvent atunci când pensatul este făcut acasă. Firele rupte au tendința de a crește sub piele, ceea ce poate cauza disconfort și inflamație.

5. Vei avea o formă simetrică a sprâncenelor și potrivită fizionomiei tale.

Specialistul în pensat va lua în considerare trăsăturile faciale individuale, simetria și proporțiile pentru a contura sprâncenele. Rezultatul va fi o formă simetrică și armonioasă, care îți va pune în valoare trăsăturile și va contribui la un aspect estetic plăcut.

Pensatul acasă poate părea o soluție rapidă și convenabilă, dar riscurile și dezavantajele pe care le implică pe termen lung sunt considerabile. Alegând să mergi la un specialist, te asiguri că sprâncenele tale vor beneficia de îngrijire profesională, tehnici precise și o formă simetrică, potrivită fizionomiei tale. In acest sens, iBrows Studio este un astfel de loc, unde specialistii ofera servicii personalizate de foarte inalta calitate.

Un specialist poate garanta o pensare corectă, cu rezultate de lungă durată, fără fire rupte sau crescute sub piele, și cu un aspect estetic plăcut și sănătos. Așadar, pentru a avea sprâncene frumoase și bine îngrijite, vizitele regulate la salon sunt o investiție esențială în aspectul și sănătatea sprâncenelor tale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top