Now Reading
Machiajul tenului vara

Machiajul tenului vara

Avatar photo

Provocarea unui machiaj de vară este rezistenţa și lejeritatea, ambele oferă confort, siguranţă și un aspect plăcut. Dincolo de culorile pe care le alegem pentru machiaj de vară, are foarte mare importanţă textura produselor pe care le folosim.

Pregătirea tenului vara

Exfolierile tenului ar trebui să fie efectuate cam de două ori pe săptămână. Piaţa este plină cu produse pentru exfoliere, dar se pot prepara foarte simplu și acasă. Metoda reginei Cleopatra este extrem de actuală și se poate adapta. Se mixează o cremă hidratantă cu puţină sare fină și se obţine cel mai comod produs pentru exfoliere. Atenţie însă, acest amestec nu se aplică pe următoarele tipuri de ten:sensibil, cuperozic, acneic. În aceste situaţii se folosesc produsele enzimatice, eu le recomand și le folosesc pe cele coreene. După exfoliere tenul trebuie neapărat să fie răsfăţat și hidratat cu o mască și vara sunt atât de multe fructe încât neapărat trebuie să profităm de tot ceea ce oferă ele:
Cireșele: sunt hidratante și oferă Detox. Sâmburii de cireșe ar trebui zdrobiţi și puși la rece în săculeţii din tifon. În acest fel se obţine un tratament miraculos împotriva cearcănelor, drenează limfa din această zonă și oferă fermitate.
Caisele: sunt cel mai bun Detox pentru piele, calmează și tratează acneea, sunt hidratante și calmante.
Piersicile: sunt foarte hidratante și hrănitoare pentru tenul obosit.
Pepenele roșu: foarte hidratant.
Pepenele galben: este hidratant și antirid.
Perele de vară: conţin minerale care cresc fermitatea pielii, sunt antioxidante și cresc imunitatea pielii.
Strugurii albi: sâmburii sunt un foarte bun exfoliant dacă sunt bine pisaţi, conţin resveratrol, un ingredient premium anti-aging, sucul de strugure este hidratantși hrănitor.

Secretele unui machiaj de vară natural și lejer

Să ne întoarcem la machiaj și să ne amintim că de obicei, undeva prin luna iulie apar noile colecţii de machiaj, de vară, destinate tenului bronzat. În cele mai multe cazuri aceste colecţii sunt declinate nuanţe de bronz, auriu, teracotă. Sunt superbe aceste nuanţe dar nu avantajează neapărat tenul bronzat; experienţa a demonstrat asta.
În primul rând ar trebui să eliminăm un mit, acela că dacă tenul este bronzat nu mai are nevoie de fond de ten ceea ce este total greșit mai ales dacă luăm în calcul faptul că pielea bronzată este de fapt stresată, așa am citit în manualul de cosmetologie scris de Umberto Borellini, un mare profesor de dermatolog, italian. El spune că reacţia pielii umane la soare este un proces de apărare al pielii. Dar asta noi știam, ce
nu știam însă este faptul că „daunele provocate pielii de expunerea la soare sunt cumulative” și „matricea colagenică” a dermei este structura care dă fermitate și putere pielii dar când este expusă la radiaţiile ultraviolete, colagenul se pliază și când acest lucru se întâmplă, pielea se subţiază și apar ridurile de diferită adâncime și extindere. Ce este de făcut? În primul rând persoanele care nu doresc să renunţe la bronz ar trebui să conștientizeze că procesul de bronzare se poate realiza progresiv și ziua se vor folosi filtre de protecţie solară, de calitate superioară.

De ce este nevoie și de fond de ten vara?

El nivelează estetic epiderma, oferă hidratare și mai ales protecţie. Trebuie ales un fond de ten destinat tipului de ten sensibil și neapărat trebuie să scrie pe produs că există și filtru de protecţie solară.
Un truc foarte bun este acela de a cumpăra două fonduri de ten, Unul mai închis altul mai deschis la culoare și în fiecare zi se vor combina pentru a se apropia cât mai mult cu nuanţa naturală și de moment a tenului. Cel mai bine fondul de ten se încearcă pe gât, se aplică pe o porţiune mică și este foarte simplu, dacă nu-l vedem înseamnă că am nimerit exact nuanţa pielii. Dacă nu se întâmplă asta, combinăm în continuare până când nimerim culoarea personală.
Problema tuturor vara, este rezistenţa fondului de ten și aici este un truc foarte bun care ţine de noţiunea pentru fixare a machiajului. Pe tenul bine hidratat cu o cremă lejeră sau cu un primar care are filtru de protecţie solară se pulverizează loţiune de fixare.
Noţiunea de fixare aduce un plus de hidratare ceea ce este foarte bine. Urmează aplicare a fondului de ten ales, se aplică exact așa cum aplicăm și crema, cu mâna curată și mișcări circulare, se masează mai mult decât de obicei pentru a se stabiliza fondul deten. După ce ne-am asigurat că fondul de ten este „pe poziţii”, se pulverizează iar loţiune de fixare și cu un burete pentru fond de ten se tapotează toată suprafaţa tenului.
Fiecare este liber să aleagă etapele machiajului, dar o recomandare bună este aceea de a renunţa la umbrele specifice contouring-ului în favoarea iluminării zonelor de interes cu pudre irizante, cu reflexe roz-aurii. Punctele de interes sunt: arcadele, tâmplele, partea superioară a pomeţilor, punctele lui Venus și (pentru seară) claviculele, umerii și bustul, fără a se exagera.

Sprâncenele

Sprâncenele naturale se pot decolora de la soare ceea ce oferă un aer trist, se folosesc mascare și pomezi pentru sprâncene, sunt rezistente și au textură frumoasă. Cea mai simplă soluţie pentru machiajul ochilor o reprezintă creioanele alese în culoarea mării,: turcoaz, verde, albastru. Se aplică la baza pleoapei mobile, pe linia genelor superioare și se fixează cu un fard de pleoape sau o pudră cosmică.
Rezultatul este incredibil, ochii sunt evidenţiaţi rapid și tenul pare radios, culorile mării sunt un ideal și vara profităm de ele.
Persoanele care vor mai mult de atât, pot farda și pleoapă fixă, în același mod. Mascara ar trebuii să fie din generaţia waterproof și să nu uităm că în această vară se poartă mascarele colorate în nuanţe de albastru și verde.
O regulă simplă a machiajului estival este aceea de a alege culori pentru pleoape care sunt vizibile și în contrast cu nuanţa pielii, orange și fucsia oferă un aspect fresh și sofisticat. Culoarea în sine vorbește și evidenţiază fizionomia, nu este nevoie de umbre sofisticate și nici nu se poartă.

Rujul?

Cel mai bun ar fi un gloss, roz sau orange, este modern și are efect calmant.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top