Now Reading
Obiceiuri de înfrumusețare care îți vor transforma rutina zilnică

Obiceiuri de înfrumusețare care îți vor transforma rutina zilnică

Revista Psychologies

Într-o lume modernă, aflată în continuă mișcare, dominată de un ritm alert și provocări cotidiene care, adesea, ne pun în poziția de a ieși din starea de confort, îngrijirea personală a devenit o constantă, un obicei benefic și sănătos pentru menținerea echilibrului și a stării de bine. Ritualurile de înfrumusețare nu se limitează doar la simpla aplicare a produselor cosmetice. Din contră, acestea devin momente prețioase, în care avem oportunitatea de a ne conecta cu propriile gânduri și trăiri, în timp ce ne bucurăm de relaxare și regenerare. Practicile inspirate din istoria diverselor culturi și tradiții din jurul lumii au capacitatea de a transforma complet experiența noastră zilnică de îngrijire, atât prin beneficii estetice, cât și printr-o stare profundă de calm și armonie interioară. Descoperă în cele ce urmează unele dintre cele mai cunoscute ritualuri de înfrumusețare, pe care le poți integra în viața ta.

Ritualul de îngrijire inspirat din băile orientale

Băile orientare, cunoscute sub numele de hammam, sunt o experiență nemaipomenită de purificare și relaxare pentru minte și corp. Inspirat de această tradiție străveche, brandul de cosmetice Rituals a dezvoltat o gamă de produse cu aceeași denumire, infuzate cu ingrediente de origine 90% naturală. Dacă vrei să creezi la tine acasă această atmosferă, începe cu un duș fierbinte pentru a deschide porii. Folosește un săpun negru pe bază de eucalipt și ulei de argan pe întregul corp, apoi masează produsul timp de aproximativ 10 minute cu ajutorul unei mănuși exfoliante kessa. În urma acestui gomaj eficientă, dar blând, pielea va rămâne netedă și curată. Mai departe, poți aplica o mască cu argilă pe față și corp, iar cât timp vrei să dedici relaxării în cadă, o poți lăsa să acționeze. Încheie ritualul cu un ulei de argan pentru hidratare maximă.

Rutina coreeană în 10 pași – secretul unui ten impecabil

Fenomenul korean beauty a venit în fața oamenilor cu o abordare diferită în ceea ce privește îngrijirea corespunzătoare a tenului. Faimoasa rutină în 10 pași include, după cum îi spune și denumirea, mai multe etape pe care trebuie să le parcurgi. Pentru început, dubla curățare presupune spălarea feței cu un ulei hidrofil pentru a îndepărta excesul de sebum și machiajul cu ușurință, urmat de un cleanser pe bază de spumă, pentru a elimina murdăria și impuritățile rămase pe ten.

Următorul pas constă în practicarea unui peeling blând, de aproximativ două ori pe săptămână, folosind un produs cu particule exfoliante delicate. Acum că tenul a fost curățat în profunzime, un toner va echilibra pH-ul natural al pielii, lucru ce o pregătește pentru absorbția ingredientelor active din următoarele produse de îngrijire – serumuri, tratamente specifice, măști. Crema pentru conturul ochilor și cea hidratantă sunt ultimii pași ai rutinei, alături de un produs cu protecție solară aplicat în fiecare dimineață.

Ritualul de îngrijire inspirat de Ayurveda

Ayurveda este sistemul tradițional indian de medicină, care adoptă o abordare holistică a frumuseții, bazată pe echilibrul perfect dintre minte, corp și spirit. De regulă, un ritual ayurvedic de îngrijire începe cu identificarea tipului tău de “dosha”, adică vata, pitta și kapha, urmând ca apoi să alegi produsele și tehnicile în consecință. Începe ritualul în fiecare dimineață cu un masaj facial, folosind un ulei de cocos, spală fața cu un produs de curățare blând, aplică un toner îmbogățit cu apă de trandafiri și un serum cu ingrediente specifice propriei “dosha”:

  • vata – ingrediente hidratante
  • pitta – ingrediente calmante
  • kapha – ingrediente purificatoare

Încheie rutina de îngrijire din timpul zilei cu o cremă hidratantă cu o textură lejeră și un spray ori o loțiune cu spectru larg de protecție împotriva razelor ultraviolete.

Ritual de îngrijire inspirat din natura nordică

Pasionații de îngrijire a pielii din țările nordice recurg la o abordare minimalistă și eficientă în ceea ce privește frumusețea. În cazul lor particular, accentul este pus pe ingredientele de origine naturală și pe utilizarea unor practici sustenabile. Astfel, un ritual nordic începe întotdeauna prin curățarea delicată a tenului, cu un produs infuzat cu extract de mușchi islandez, continuă cu folosirea unui toner pe bază de apă de mesteacăn și se încheie cu etapa de hidratare. Aici, poți aplica un serum cu acid hialuronic și extract de alge marine, iar, după ce a fost absorbit în piele, vine rândul cremei hidratante, bogată în acizi grași Omega 3.

Fiecare ritual vine la pachet cu propriul set de beneficii, invocă anumite trăiri interioare și te încurajează să te relaxezi mai des. Experimentează, pe rând, fiecare dintre aceste rutine și, la final, vezi care îți induce un sentiment de bunăstare și de împlinire. Poate să fie unul singur, două ori chiar toate – orice varianta alegi, asigură-te că devine un obicei în viața ta. 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top