Greșeli pe care să le eviți dacă te confrunți cu riduri pe față
Se spune că doar cel care nu a râs suficient de mult în tinerețe se bucură de un chip luminos și fără riduri. Deci dacă ți-au apărut riduri pe față, consideră-le rezultatul unei vieți fericite. Ridurile și liniile fine sunt firești și apar, inevitabil, odată cu trecerea timpului, dar cine nu și-ar dori să îți păstreze chipul ferm, luminos și fără semnele trecerii anilor pentru cât mai mult timp?
Combaterea apariției ridurilor și estomparea acestora sunt unele dintre principalele preocupări ale femeilor moderne. Cu toate căutăm în permanență acel produs minune, care să ne scape de riduri peste noapte sau crema care să stopeze apariția ridurilor pe față. Dar te-ai gândit vreodată cât de mult cântăresc stilul de viață, alimentația și obiceiurile nocive în procesul de îmbătrânire? Haide să aflăm de ce apar ridurile și care sunt principalele greșeli pe care le faci și care îți aduc mai multe riduri pe față.
De ce apar ridurile?
Ridurile fac parte din procesul natural de îmbătrânire. Odată cu trecerea anilor, pielea devine mai subțire, mai uscată și își pierde tot mai mult din elasticitate. Faptul că piele se schimbă din aceste puncte de vedere o face mult mai vulnerabilă în fața factorilor dăunători, iar astfel apar ridurile.
Ridurile încep să apară începând odată cu atingerea pragului de 30 de ani. Începând cu această vârstă, pielea începe să se deshidrateze ușor și apar câteva linii fine. Pe măsură ce trec anii, tenul își pierde tot mai mult din elasticitate, iar ridurile devin din ce în ce mai pronunțate.
Ridurile de pe față
Ridurile de pe chip nu sunt la fel, iar, în funcție de zona în care apar, sunt de diferite tipuri. Principalele tipuri de riduri pe față sunt:
- Ridurile de expresie – acestea apar în urma expresiilor faciale repetate, care lasă în urmă semne pe chip. Liniile de expresie apar, de exemplu, între sprâncene, de la încruntat sau în colțurile gurii și în jurul ochilor, de la expresii precum zâmbetul sau râsul.
- Ridurile de gravitație – sunt cauzate de producția scăzută de colagen și elastină. Pielea lăsată și ridată este consecința lipsei de colagen și elastină în organism.
- Ridurile elastice – sunt o consecință a expunerii prelungite la soare, fără utilizarea unui factor de protecție. Ridurile elastice sunt acele cute care apar pe obraji, gât sau buze.
Procesul de îmbătrânire al pielii nu poate fi oprit, însă poate fi încetinit. Un stil de viață sănătos, o îngrijire adecvată a tenului și a pielii și evitarea unor obiceiuri dăunătoare pot încetini semnificativ tot acest proces. Iată care sunt principalele greșeli pe care să le eviți dacă vrei să încetinești procesul de apariție al ridurilor, în special dacă te confrunți cu riduri pe față.
Greșeli ce accelerează îmbătrânirea pielii
1. Nu acorzi suficientă atenție colagenului
După cum ai văzut, producția scăzută de colagen este unul dintre principalele motive care determină îmbătrânirea pielii și la apariția de riduri pe față. Este foarte important să te asiguri că în alimentația ta se regăsesc alimente care stimulează producția naturală de colagen a organismului. Citricele, ouăle, morcovii sau avocado sunt doar câteva dintre alimentele benefice pentru producția de colagen.
Poți oricând să apelezi la suplimente nutritive cu colagen pentru a-ți asigura doza optimă necesară, pentru a încetini procesul de îmbătrânire și pentru a estompa ridurile deja apărute pe chip. Dintre toate suplimentele cu colagen existente pe piață, îți recomandăm să încerci colagen lichid cu acid hialuronic și vitamina c. Suplimentele lichide au o absorbție mult mai mare în organism, fiind cele mai eficiente tipuri de suplimente.
2. Nu te hidratezi corespunzător
Tenul se deshidratează tot mai mult odată ce îmbătrânește, iar principala greșeală pe care o poți face în acest caz este să nu îți hidratezi corpul corespunzător. O piele sănătoasă are nevoie de cei minimum 2 litri de apă pe zi, deci asigură-te că atingi acest obiectiv.
Un alt aspect important aici este acidul hialuronic. Principala funcție a acestui nutrient este să mențină apa în organism, deci pielea hidratată. Consumă alimente bogate în acid hialuronic precum struguri, pește sau legume verzi și asigură-ți aportul zilnic necesar pentru o piele hidratată corespunzător.
3. Nu te protejezi de soare
Dacă îți dorești să încetinești apariția ridurilor, este nevoie să te protejezi în permanență de razele UV ale soarelui. Expunerea excesivă la soare fără utilizarea unui factor de protecție contribuie masiv la accelerarea procesului natural de îmbătrânire. Nu uita să folosești întotdeauna, nu doar pe timpul verii sau când stai la plajă, o cremă cu SPF 30 sau 50.
4. Nu te odihnești suficient
Și pielea ta are nevoie de odihnă. Razele soarelui, temperaturi prea ridicate sau prea scăzute sau vântul sunt factori la care pielea noastră este expusă în timpul zilei. În timpul somnului, pielea intra în proces de regenerare pentru a se reface în urma expunerii la acești factori. Dă-i timp pielii tale să se recupereze și dormi minimum 7 ore pe noapte.
5. Nu renunți la obiceiurile nocive
Alimentația nesănătoasă, odihna puțina, alcoolul și fumatul, toate aceste obiceiuri nocive dăunează tenului nostru și contribuie semnificativ la apariția de riduri pe față. Dintre toate acestea, fumatul este cel mai dăunător. Fumatul usucă pielea, accentuează ridurile, afectează producția de colagen și elastină, deci accelerează procesul de îmbătrânire al pielii.
Ține cont de toate aceste sfaturi și bucură-te de o piele fermă și frumoasă pentru mai mult timp.