Now Reading
Homeopatia și beneficiile majore pentru concepție și sănătatea femeilor

Homeopatia și beneficiile majore pentru concepție și sănătatea femeilor

Revista Psychologies

Homeopatia, ramură a medicinei alternative bazată pe principiul „similia similibus curantur”, a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani pentru tratamentul problemelor de sănătate feminină, inclusiv în procesul de concepție. Această abordare holistică susține echilibrul fizic și psihic al femeilor, ajutându-le să-și mențină sănătatea optimă și să pregătească corpul pentru sarcină.

Introdusă la sfârșitul secolului al XVIII-lea de medicul german Samuel Hahnemann, homeopatia se bazează pe principii vechi înrădăcinate în practicile tradiționale de vindecare și credințele străvechi despre modul în care corpul și natura interacționează.

Dr. Olivia Breaban Lugojan Ghenciu, Specialist în Neuroendocrinologie integrativa, Homeopatie și Herbologie (specializată în Neuroendocrinologie și Homeopatie Holistica, precum și în Homeopatie Clasică unista) explică pe larg care sunt beneficiile majore ale homeopatiei pentru concepție și sănătatea femeilor.

Beneficiile majore ale homeopatiei în concepție

Homeopatia oferă tratamente personalizate, adaptate fiecărei paciente în parte, ceea ce o face o metodă extrem de eficientă. Fiecare tratament homeopat se bazează pe simptomele individuale și pe starea generală de sănătate, iar remediile homeopate sunt naturale și ușor de tolerat, fără efecte adverse majore.

„Homeopatia are un rol major în menținerea unei sănătăți optime, în special pentru femei, iar unul dintre cele mai mari avantaje este abordarea personalizată. Nu există „probleme comune” de fertilitate, există provocări specifice fiecărui cuplu, de aceea regula de bază este să fie tratament în doi. Fiecare pacient, respectiv cuplu, este evaluat în detaliu, iar tratamentele sunt prescrise în funcție de starea de sănătate fizică, emoțională și mentală. Această metodă unică asigură că fiecare tratament răspunde nevoilor individuale, ajutând la obținerea unui echilibru holistic. Tratamentele homeopate nu vizează doar simptomele fizice, ci și aspectele emoționale și psihice, oferind o vindecare holistică. Femeile care se confruntă cu dificultăți în concepție sau cu alte probleme de sănătate feminină pot beneficia enorm de pe urma tratamentelor homeopate, datorită abordării personalizate și naturale a acestei forme de terapie. Homeopatia tratează Întregul. Asta înseamnă că un remediu dat corect, poate ajuta pe toate planurile: fizic, mental și emoțional.”

Iată câteva dintre beneficiile principale ale homeopatiei în contextul concepției:

1. Echilibrarea hormonilor

Unul dintre cele mai importante aspecte ale homeopatiei este capacitatea sa de a echilibra sistemul hormonal, un factor esențial pentru concepție. Remediile homeopate pot ajuta la reglarea ciclului menstrual, stimularea ovulației și prevenirea problemelor legate de infertilitate. Femeile care au cicluri neregulate sau dezechilibre hormonale pot beneficia enorm de tratamentele homeopate.

„În rândul femeilor, cele mai frecvente dezechilibre neuroendocrine, sunt patologiile tiroidiene. Personal, sunt un caz vindecat complet, și când spun asta, mă refer la regresie totală, a unei boli autoimune tiroidiene, în care și colegii mei s-au minunat și mi-au spus că se așteptau ca hormonii să intre în limite normale, dar nu se așteptau ca și indicii de autoimunitate să ajungă în limite normale, pentru că acest lucru, conform cărților de specialitate este imposibil. Deci sunt un caz POSIBIL de IMPOSIBIL, și acest proces mie mi-a dat și mai mult curaj să ofer sprijin și altor femei în propriul lor proces de vindecare.”

2. Susținerea sănătății emoționale

Concepția nu este doar un proces fizic, ci și unul emoțional. Stresul, anxietatea și alte probleme emoționale pot afecta fertilitatea. Homeopatia ajută femeile să gestioneze aceste stări prin echilibrarea stării mentale și emoționale, facilitând o abordare relaxată și pozitivă a concepției.

3. Îmbunătățirea sistemului imunitar

Un sistem imunitar sănătos este esențial pentru concepție și o sarcină sănătoasă. Homeopatia stimulează capacitatea naturală a organismului de a se apăra împotriva infecțiilor și bolilor, asigurând astfel condițiile optime pentru concepției.

4. Tratamentul problemelor ginecologice comune

Homeopatia este eficientă în tratarea unor afecțiuni ginecologice comune care pot afecta fertilitatea, cum ar fi sindromul ovarelor polichistice (SOP), endometrioză, fibroamele uterine sau infecțiile vaginale recurente. Aceste probleme sunt abordate holistic, prin tratamente personalizate care vizează atât simptomele, cât și cauzele de bază.

Cele mai eficiente remedii homeopate pentru sănătatea feminină

Există numeroase remedii homeopate care sunt utilizate cu succes pentru problemele comune de sănătate feminină: Sepia  (recomandată pentru dezechilibrele hormonale, dureri menstruale și tulburări emoționale legate de concepție); Pulsatilla (utilizată pentru cicluri menstruale neregulate sau simptome legate de sindromul premenstrual); Natrum Muriaticum (eficientă în tratarea infertilității cauzate de stres emoțional sau traume) sau Lycopodium ( ajută la îmbunătățirea digestiei și la susținerea sănătății ficatului, esențial pentru un echilibru hormonal optim).

„În momentul de față avem disponibile peste 9000 de remedii homeopate, dar cel mai important este că și cuplul să găsească un medic homeopat cu care să rezoneze, și care să „simtă și vadă„ dincolo de cuvinte. Aș aminti totuși niște remedii homeopate care au în comun destul de multe lucruri, dar la care particularitățile fiecăruia fac o diferență majoră: Pulsatilla , Natrium Muriaticum , Nux vomica și multe altele. Remediul este important pentru fiecare persoană în parte, așadar nu există rețete magice sau universal valabile. Pentru noi ca și medici, contează cum este omul din față, ce suferință are, ce simte, cum reacționează la mediul în care el trăiește, etc. Homeopatia face minuni în sarcină, naștere și în perioada post natală, mai ales pentru că acționează din nou pe toate cele 3 planuri, dar și pentru că nu are efecte adverse, și când spun asta, asta nu înseamnă că ne putem auto prescrie remedii homeopate. Ele au o acțiune moleculara foarte adâncă, și cu siguranță nu ne dorim să disturbam anumite dinamici cu remedii greșite. Homeopatia poate susține și ajută în multe din provocările prenatale, în naștere și post natale: vaginite, stări de greață interminabile, stări emoționale cu care nu ne regăsim, breech-ul copilului, travaliu, unde intervine miraculos în dilatare, lactație, mastite, stări emoționale post natale, și aici aș aminti inclusiv partea de neonatologie: icter fiziologic, post imunizare, colici, dermatite, candidoze, etc. Homeopatia susține minunat în oricare din aceste etape.”, explică medicul.

Homeopatia poate juca un rol important în susținerea sănătății femeilor care își doresc să conceapă. Prin echilibrarea hormonilor, susținerea emoțională și îmbunătățirea sistemului imunitar, homeopatia oferă o abordare completă, personalizată și naturală, care ajută la pregătirea corpului și minții pentru sarcină. Cu sprijinul unui medic specialist homeopat, femeile pot face pași importanți spre o sănătate optimă și spre împlinirea dorinței de a deveni mame.

„Cea mai mare provocare, cred că este răbdarea pacientului. De multe ori pacienții ajung la noi, în stadii avansate, după ce alte tehnici au eșuat, iar răbdarea lor nu prea mai există. Aici aș dori să punctez niște aspecte importante și anume că este esențial ca pacientul să creadă în propriul proces de vindecare, nu trebuie să creadă în homeopatie, ea își va face efectul cu sau fără credința pacientului, de aici și foarte mulți sceptici care au devenit încrezători. Homeopatia își va face efectul la unii pacienții instant, la alții în timp? De ce? Aici sunt foarte mulți factori , dar principalul ar fi din următoare dinamică: nivel de sănătate & prescripție corectă. Eu personal iubesc provocările, și viața mi-a arătat de nenumărate ori, că din cele mai dificile și imposibile cazuri, au rezultat cele mai mari și spectaculoase provocări. Nu există incurabil există decid sau nu decid să mă vindec. Noi medicii suntem simpli oameni la bază, nu suntem Creatorii acestei Lumi, așa că a da un ultimatum legat de cât mai are cineva de trăit, sau cât de curabil sau incurabil este un om sau o boală, este o informație relativă, chiar dacă este bazată câteodată pe studii științifice, sau clinice,  nu există studiu științific cu 100% cazuri care să se încadreze în acel studiu. Tu poți fi acel 1%, 10%, 30% și asta este deja o șansă imensă la Viață. Homeopatia este PRO VIAȚĂ, nu PRO DEPENDENȚĂ.”, conchide medicul homeopat.

Deși mulți oameni aleg să integreze tratamente homeopate în abordarea lor medicală generală, folosind tratamente homeopate ca adjuvant sau alternativă la medicamentele convenționale, înainte însă de a utiliza remedii homeopate fără prescripție medicală pentru a trata orice afecțiune, este esențial să consultați un medic homeopat.

Despre Dr. Olivia Breabăn Lugojan Ghenciu, Specialist în Neuroendocrinologie integrativa,  Homeopatie și Herbologie (specializată în Neuroendocrinologie și Homeopatie Holistică, precum și în Homeopatie Clasică unistă).

Dr. Olivia Breabăn Lugojan Ghenciu este medic, mamă, vindecător și terapeut, precum și homeopat de a doua generație. Cu o educație diversă și o carieră internațională, ea aduce un set unic de cunoștinte și abilitați în domeniul sănătății. Este specializată în sănătatea femeilor: restabilirea sănătății femeilor; restabilirea fertilității; medicină holistica pentru sarcină, mamă și copil.

Absolvent al programelor de homeopatie din Londra, New York, Canada și Grecia; Absolvent de la Harvard cu specializarea Imunologie și Boli Autoimune, Genetica și Cancer, Predare Superioară, Biochimie, Imunitate și Vaccinare, precum și o specializare postuniversitară în Neuroștiințe. În prezent este studentă la programul de neuroștiință. Absolvent al Medicinei Integrative ROOT Cause.

Dr. Olivia Breabăn Lugojan Ghenciu este specializată în Neuroendocrinologie și Homeopatie Holistica, precum și în Homeopatie Clasică unista și are experiență în herbologie, naturopatie și fitoterapie, cu accent pe pediatrie și medicina integrativa a femeilor. A absolvit programul de nutriție științifică și dezvoltare a copilului la Stanford și programul de management al sănătății la Yale. A studiat programul de Medicină Funcțională & Integrativă – Dr. Aviva Romm, SUA și programul Neurochange Solutions & INNER science, de Dr. Joe Dispenza.

Mai multe detalii AICI!

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top