Machiajul corector
Pleoape cazute
Pentru ca aici pliul coboara mai jos decat linia genelor inferioare si acopera coltul exterior, pentru a masca si a ridica pleoapa superioara avem nevoie de un contur normal, care sa nu fie prelungit in exterior, iar pe pleoapa mobila folosim un fard neutru, deschis, niciodata sidefat.
Folosim fard inchis pentru pliul exterior catre arcada, avand grija sa acoperim toata zona cazuta, fara sa coboram mai jos de linia genelor inferioare.
Cheia este ca totul sa fie estompat usor inspre exterior si catre arcada. Sprancenele le desenam usor crescator, dar nu foarte ascendent.
Ochi mici, afundati
Secretul machierii unor ochi la care pleoapa nu este vizibila sta in contur. Pastram luminozitatea pe centrul pleoapei, trasand conturul pe jumatatea pleoapei mobile si a celei inferioare, din centrul ochiului catre exterior si spre terminatia spancenelor.
Intre contur si pleoapa inferioara, aplicam un creion alb. Folosim un fard deschis, luminos, pe care il aplicam pe jumatatea pleoapei dinspre nas si pe arcada, apoi un fard netru deschis, pe pleoapa, si mediul inchis pe pliul exterior.
Iar pentru a obtine un efect mai pronuntat, spranceana trebuie sa fie epilata mult dedesubt.
Ochii orizontali/drepti
Pentru acest tip de ochi este nevoie de ascensionare. Astfel, conturul trebuie sa fie trasat pe linia naturala, ingrosand spre exterior, pe pleoapa mobila. Asadar, ne concentram cel mai mult pe partea superioara a ochiului, partea inferioara fiind putin marcata cu fard.
Cum am procedat cu conturul, procedam si cu fardul, pe care il aplicam sub forma de tusa, urmarind si accentuand linia de contur.
Trebuie sa avem grija ca tusa sa se piarda ascendent catre tample. In aceeasi idee de ascendenta, aplicam si o nuanta inchisa de fard in pliu, iar sprancenele le pastram arcuite sau frante.
Imperfectiuni de pe fata
Tenul cu probleme majore necesita acoperire mare si produse compacte de corectie si camuflare. Asadar, dupa ce am aplicat o baza hidratanta, folosim un fond de ten compact.
Aici putem alege intre doua variante: compact gras, sub forma de baton sau crema, si compact pudra, sub forma de produs 2 in 1. Varianta compacta grasa se incalzeste usor in prealabil, pe dosul mainii, pentru ca mai apoi sa aplicam cantitati mici cu un burete cosmetic uscat.
Miscarea folosita este aceea de stergere si apoi de tamponare. Varianta 2 in 1 sau pudra se aplica la fel, insa la aplicare folosim si o pensula pentru pudra.
Nu necesita o pudrare ulterioara, altfel vom avea un ten incarcat. Putem sa folosim si un corector, tot compact, pe care il aplicam inainte de pudra care va finisa machiajul si ne va ajuta sa mentinem tenul matifiat si proaspat intreaga zi.
Piele care se inroseste usor
Pielea sensibila, care se inroseste repede, trebuie ferita de orice actiune de frecare sau de iritare, prin miscari apasate sau prin aplicarea produselor de make-up cu pensule dure.
De preferat este sa folosim un buretel moale, usor imbibat cu apa, si sa tapotam pielea prin miscari fine, delicate. Trebuie sa fim atenti ca atat produsele de ingrijire, cat si cele de infrumusetare folosite sa fie special destinate pielii sensibile, care se irita.
Ne bazam pe calitate, pe fonduri de ten si creme foarte vitaminizate, ca sa tratam pielea iritata, nu sa o ascundem.
Cand ne curg ochii
Fotosensibilitatea si modul in care factorii externi actioneaza asupra fetei noastre nu pot fi limitate prin machiaj sau tehnici speciale de aplicare a produselor de make-up.
Insa putem apela cu incredere la produsele waterproof sau sa folosim geluri incolore speciale, care transforma orice machiaj obisnuit intr-unul waterproof.
Persoanele cu ochi sensibili pot folosi picaturi vasoconstrictoare, destul de eficiente, care calmeaza.