Now Reading
Obrazul subtire cu (multa) grija se tine

Obrazul subtire cu (multa) grija se tine

Avatar photo

Ai impresia ca pielea ta se inroseste? Are tendinta de a se usca? Atentie la semnele intolerantei! Pielea sensibila cere ingrijire adecvata…

Fina, uscata si deshidratata… Da, pielea ta este sensibila, deci nu folosi produse si proceduri prea agresive pentru ea. Ideal ar fi sa folosesti substante cat mai putine si cat mai neutre posibil – nu foarte grase, hidratante sau parfumate. S-a constatat ca pielii sensibile ii lipseste si apa, iar consumul de lichide pentru hidratarea epidermei din interior este la fel de important precum aplicarea unei creme specifice. Evita, pe cat posibil, trecerea brutala de la cald la frig si invers, precum si apa prea calcaroasa.

 

Masuri speciale

Limiteaza excesele. Daca bei vin rosu, savureaza-l in doze mici, altfel te vei imbujora. Mancarurile prea condimentate nu sunt nici ele indicate sau temperatura prea ridicata din casa. Noaptea, mai bine iei o patura in plus, pentru ca in dormitor nu trebuie sa fie mai mult de 20 de grade. Umidificatoarele sa fie in permanenta pline cu apa, iar daca ai radiator electric, nu face abuz, intrucat acest tip de incalzire usuca foarte tare pielea.

 

Produse specifice

Produsele formulate pentru pielea sensibila se gasesc peste tot in farmacii. Sunt fara parfum, scad considerabil fenomenele de iritare, gratie substantelor calmante pe care le contin, si au ambalaje ce, in unele cazuri, nu permit patrunderea aerului si a microbilor, astfel incat, atunci cand ajunge pe fata, crema este necontaminata, la fel de pura ca in testele de laborator.

Cremele destinate tenului sensibil aduc un aport considerabil de substante, nutrienti esentiali cu rol de bariera. Dar ce facem toamna si iarna, cand, la temperaturi sub 15 grade Celsius, pielea este mai putin „armata“ pentru a mentine indicele de umiditate necesar echilibrului ei? Hidratare, hidratare si iarasi hidratare! Produsele concepute special pentru sezonul rece formeaza, practic, un ecran de protectie la nivelul pielii, ce minimizeaza efectele produse de contrastele dintre cald si rece.

 

Demachiere prudenta

Atunci cand pielea este iritata, mai bine folosim un singur produs demachiant, fara sa ne atingem de apa de la robinet. Chiar si un tonic usor poate fi agresiv cu pielea reactiva. Unele persoane nu suporta decat pulverizarile cu apa termala si nimic mai mult. Iar inainte de a folosi alte produse, trebuie sa astepte ca pielea lor sa se calmeze, motiv pentru care o vizita la dermatolog ar fi mai mult decat potrivita.

Prin definitie, pleoapele nu intra in categoria de piele sensibila, iar daca ajung sa nu mai suporte aplicarea niciunui produs, poate fi vorba si de o alergie, a carei cauza trebuie cautata cu grija. Uneori, vinovatul ne este la indemana, la propriu, caci lacul de unghii poate fi un factor alergen cu care intram in contact atunci cand ne frecam la ochi.

 

Machiaj pentru pielea sensibila

Intai aplica crema de fata, apoi baza de machiaj, ce poate costa si intr-o BB cream. Peste, aplica fondul de ten potrivit tie. Sunt destule dermatocosmetice care au game de make-up complete sau cel putin fond de ten. Textura lor bogata in substante hidratante, in vitaminele E si D, le permite sa stabilizeze tenul, protejand pielea. Poti alege si o baza de culoare verde, indicata in mod special in cazul petelor de roseata, pentru ca accentueaza stralucirea fondului de ten. Cat priveste fardurile, blush-ul si rujurile, nu ocoli brand-urile bio sau pe cele cu ingrediente naturale.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top