Now Reading
Parafina, una din cele mai vechi proceduri de recuperare medicală

Parafina, una din cele mai vechi proceduri de recuperare medicală

Revista Psychologies

Parafina este o procedura caldă, care se aplică pe articulaţii, pentru a le pregăti de următoarele mişcări şi mobilizări ce se fac la kinetoterapie sau alte proceduri de gimnastică medicală, sau înnot. In baza de recuperare medicală de la Sanconfind parafina este încălzită, iar cu ajutorul unui aparat, aşezată în tăvi de inox de unde se face transferul pe zona afectată a pacientului: ceafă, zona toracală, lombară, genunchi, glezne, mână, înheieturi etc.

La Sanconfind pacientul este aşezat pe un pat unde aşteaptă efectele benefice ale întregilor proceduri de recuperare medicală dar şi ale procedurilor de aplicaţie cu parafină care durează aproximativ 20 minute.

Parafina este o ceară cu calităţi speciale, încălzită la 52 grade Celsius. Aplicațiile de parafină caldă asupra articulațiilor produc o încălzire profundă, cu ameliorarea circulației și dispariția contracturilor. Este una dintre cele mai vechi terapii de recuperare medicală. Combinată cu alte proceduri (masaj, kinetoterapie), grăbeşte procesul de vindecare a unor afecțiuni. Prin creşterea accentuată a circulaţiei locale, se obţin efecte metabolice intense și  eficiente, în special în afecţiuni degenerative articulare şi ale coloanei vertebrale.

Această procedură de recuperare medicală se recomandă de către medicul de recuperare, alături de altele, constituind un întreg plan de tratament pe cel puţin zece zile.

Efectele se văd înca de la primele sedinţe: muşchii şi articulaţiile se relaxeaza, contracturile dispar, ţesuturile sunt încălzite profund şi se produce o stare genereală de bine. Sângele începe să circule mai bine, pentru ca se produce o vasodilataţie capilară, activându-se metabolismul local.

Datorită creşterii motricităţii, tendoanele şi ligamentele devin mai flexibile şi pacienţii nu mai resimt durere în zona afectată.

De asemenea, parafina hidratează, hrănește și luminează pielea. Pacienţii vor simţi pielea fină și hidratată, după această procedură de recuperare medicală.

Baza de recuperare medicală de la Sanconfind este dotată cu multe aparate si posibilităţi de a face zeci de proceduri, datorită complexităţii lor şi a multitudinii de terapeuţi pe care ii regăsiţi la fiecare zonă în parte, în baza de tratament. Parafina este doar unul din instrumentele care contribuie la starea generală de bine şi la sănătatea pacienţilor. Aici se pot trata pacienţi cu afecţiuni  de tipul reumatismului degenerativ, sistemului nervos periferic, circilaţie periferică deficitară, osteoporoza, oboseală şi stress, hemiplegii, paraplegii şi alte nenumarate afecţiuni ce ţin de sistemul musculo-scheletal.

Într-un sistem multidisciplinar, integrat, pacienţii, pe lângă recuperarea medicală propriu-zisă, pot beneficia de investigaţii imagistice de top, de consultaţii complementare de ortopedie si traumatologie sau de operaţii ale membrelor, pre şi post recuperare.

Sanconfind funcţionează în peste 20 de specialităţi medicale, ambulatoriu sau cu spitalizare şi este cel mai mare spital privat din Prahova.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top