Produse anti-imbatranire. Dar la ce varsta?
Ce poti face: aplica o crema anti-imbatranire dimineata si seara. Pot fi una si aceeasi crema, sau pot fi doua tipuri diferite, una pentru zi si alta pentru noapte. Care este principala diferenta dintre ele? Crema de zi este dotata cu protectie solara, un plus dar care nu o face indispensabila. Daca te machiezi, fondul de ten si pudra blocheaza razele soarelui si protejeaza pielea de efectele nocive ale acestora.
Alege-ti daca poti cremele de aceeasi marca pentru a evita interactiunea moleculara. Serul este, de asemenea, si el un aliat de nadejde. Contine de doua ori mai multe principii active decat o crema si din fericire se poate folosi impreuna cu crema ta obisnuita de fata, amplificandu-i eficacitatea. Numai ca dupa ce folosesti serul trebuie sa stai cateva minute ca sa fie absorbit de ten si abia apoi aplici crema. Il poti folosi continuu, dar noi te sfatuim sa il folosesti in cure, la schimbarile de anotimp, ori dupa o perioada de boala sau de oboseala mare care si-a pus amprenta si asupra aspectului fetei tale.
De regula fiecare brand are propriile instructiuni pentru aplicarea serului. Unele recomanda ca si noi sa fie folosit in cure de un anumit numar de zile sau inainte de un eveniment important – cateva picaturi revigoreaza tenul.
La 50 de ani
Ce se schimba: menopauza si intregul cortegiu de modificari corporale si hormonale face ca textura pielii sa se schimbe. Tenul tau devine mai dens, cu un aspect mai putin „plin”, fermitatea musculara este, de asemenea, evident ma mica. Este nevoie de o dimineata intreaga sa dispara urmele pernei de pe obraz.
O alta problema: aparitia urmelor pigmentare.
Ce poti face: foloseste dimineata si seara o crema speciala „ten matur”. Textura reconfortanta a cremei va raspunde nevoilor de confort ale pielii. Este momentul in care ar trebui sa folosesti frecvent seruri nutritive (gama Lancome, de exemplu, este excelenta).
La 60 de ani si peste
Ce se schimba: Pielea continua sa-si piarda stralucirea. Fibrele de sustinere se degradeaza, iar ridurile se „verticalizeaza” deasupra buzei superioare si pe obraji.
Ce poti face: continua sa folosesti o crema anti-imbatranire care va incetini acest proces. Asculta-ti poftele. Foloseste cremele care iti plac, ale caror textura si miros te atrag. Ai grija de tine tot timpul! La varsta la care atingerile sunt mai rare, este important atat pentru corp, cat si pentru minte sa te mentii in contact senzorial cu tine insati.
Daca este adevarata si normala dorinta de a avea o piele intinsa si un ten proaspat, nu uita ca ridurile povestesc viata. Nu ar fi de mirare ca, in ziua de azi, liftingurile cele mai reusite sa lase riduri!
Starea de bine interioara, stralucirea privirii si a surasului sunt indispensabile. Nicio interventie chirurgicala nu ti le va putea oferi vreodata.
Obiceiuri bune
- Relaxeaza-ti fata cat mai des posibil. Nu fi inexpresiva, dar anumite ticuri si mimici pot fi evitate.
- Pentru a cunoaste localizarea ridurilor tale viitoare… priveste-ti mama. Ingrijeste zonele predispuse.
- Fii atenta daca ai pielea uscata sau sensibila pentru ca imbatraneste mai repede.
- Nu foloseste la nimic sa investesti intr-o crema anti-imbatranire, daca nu respecti niste reguli: curatarea pielii, expunerea mai rara la soare, renuntarea la fumat, alimentatia echilibrata, hidratarea interna.
Tipuri de crema
- Hidratanta: atenueaza ridurile superficiale, dar nu actioneaza asupra ridurilor profunde. Este mai putin antioxidanta.
- Anti-rid: nu se adreseaza decat ridurilor instalate.
- Anti-imbatranire: preventiva si globala, actioneaza asupra factorilor multipli: riduri, hidratare, nutritie, chiar pete pigmentare si stralucire. Contine mereu un complex anti-oxidant. O ingrijire anti-imbatranire accelereaza reinnoirea celulara, stimuleaza sinteza fibrelor de colagen si elastina. Fiind hidratanta, apa asigurand o functionare buna a celulelor cutanate.
Editare de Catalina Cristescu
Foto: shutterstock.com