Now Reading
Provocările din sezonul rece

Provocările din sezonul rece

andreea-elena-iorgu
provocările-din-sezonul-rece

Iarna se apropie cu pași repezi. Dacă un ochi râde, pentru că vin sărbătorile de iarnă, celălat ochi, cel mai pragmatic, vede cum vremea de afară se răcește și cum se  instalează o stare de mohoreală. Iată că vine frigul, vor urma gerul și ninsoarea, iar noi ne gândim cu groază la viroze, nas înfundat, tuse, febră și dureri în gât.

Lucrurile nu trebuie sa fie neapărat așa, chiar dacă contextul pandemic ne-a facut pe toți să fim mai conștienți de riscurile asupra sănătății la care suntem supuși, există modalități de a evita neplăcerile precum virozele de sezon.

Toată lumea cunoaște sfaturile de bază cum ar fi spălatul pe mâini, o dietă echilibrată, un somn sănătos, sportul și controlarea nivelului de stres. Doar că în viața cotidiană nu este întotdeauna ușor să aplici aceste teorii, iar contactul cu oamenii din jur crește riscul ori câte de mult ai respecta teoria de mai sus.

Ce rămâne de făcut?

De multe ori soluțiile nu sunt atât de complicate pe cât ne imaginam, iar noi uităm un element important, care ne ajută încă din antichitate și anume natura. Natura ne-a oferit resursele necesare pentru a supraviețui, chiar dinainte de descoperirea penicilina și creșterea în amploare a industriei farmaceutice. Plantele bogate în principii active sunt  capabile să ne ajute organismul să facă față provocărilor. Știați că plantele au acțiune antibacteriană, antiinflamatoare, antitusivă și chiar antivirală? Ele sunt bogate în principii active ce acționează sinergic pentru a se lupta cu agenții patogeni cu care noi intrăm în contact.

Există însă niște condiții care trebuie respectate pentru ca aceste plante să facă „minuni”, cum ar fi: momentul în care sunt recoltate, felul în care sunt uscate și prelucrate și, cel mai important,  modul cum sunt asociate pentru a-și potența efectul. Nu este suficient doar să ingerăm un preparat dintr-o anumită plantă, este important ca acesta să fie metabolizat corect în organism, iar principiul activ responsabil pentru eficacitatea lui să fie absorbit din sistemul digestiv. În caz contrar el va fi eliminat din corp, iar efectul va întârzia să apară.

Sunt culturi medicale naturiste care, de mii de ani, studiază proprietățile plantelor, în special modalitatea de a le combina și de a găsi o formulă fitocomplexă care să aibă un efect mai puternic decât administrarea unei singure plante.

Spre exemplu pe piața din România se găsește, de peste 20 de ani, siropul COUGHEND®, un produs cu o eficacitate demonstrată în practica tradițională medicală, cu o combinație unică de plante cu rol protector al sistemului respirator. Datorită celor 16 plante din compoziția sa, are un spectru larg de acțiune, ameliorând tusea de orice tip, de la tuse productivă, la tuse seacă, tuse iritativă, tuse reziduală sau chiar tuse asmatiformă. Siropul COUGHEND® are ca scop curățarea tractului respirator, ameliorarea inflamației și iritației de la nivelul gâtului, combaterea tusei, iar lista beneficiilor poate continua.

O altă proprietate a siropului COUGHEND®, foarte importantă pentru discuția noastră, este capacitatea sa antivirală datorată prezenței lemnului dulce (Glycyrrhiza glabra). În 2003 la universitatea din Frankfurt a fost efectuat un studiu care a demonstrat că această plantă are acțiune antivirală asupra unui grup de virusuri, inclusiv tulpini ale virusului gripal și ale virusului SARS*.

În acest context, siropul COUGHEND® poate fi folosit atât profilactic la începutul sezonului rece, cât și curativ în momentele de viroză ori atunci când simțim că suntem pe punctul de a răci, pentru a surprinde boala în faza incipientă, înainte de a se instala complet.

coughend-ayurmed

În perioada de toamnă-iarnă putem utiliza puterea plantelor, profilactic, în ori de câte ori simțim că este necesar ca să ne păstrăm starea de sănătate, atât prin creșterea imunității cât și prin distrugerea agenților patogeni cu care inevitabil intrăm în contact. Astfel, nu va mai trebui să fim îngrijorați ori bolnavi luptându-ne să ne vindecăm. Viața este frumoasă și trebuie să ne bucurăm de fiecare moment, de toamnă, de iarnă, de un ceai cald după o joacă în zăpadă, pentru că planeta ne-a oferit resursele necesare să prosperăm și să trăim fericiți.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top