Now Reading
Salvați Copiii România, cu sprijin Libris, o nouă misiune îndeplinită!

Salvați Copiii România, cu sprijin Libris, o nouă misiune îndeplinită!

Revista Psychologies
Salvați Copiii România, cu sprijin Libris, o nouă misiune îndeplinită!

Salvați Copiii România, cu sprijin Libris, duce la Spitalul Municipal Gherla o masă radiantă, în valoare de  28.000 de euro, vitală pentru reanimarea nou-născuților prematur sau cu patologii grave, până la realizarea transferului.La Spitalul Municipal Gherla se nasc aproximativ 90-100 de copii pe an. Fiind o maternitate mică, de grad 1, aceasta poate asista și trata copii născuți prematur până când sunt transferați în condiții speciale la unități superioare care au dotări și competențe pentru astfel de cazuri.Salvați Copiii România, cu sprijin Libris, o nouă misiune îndeplinită!

 Dotarea unității medicale din Gherla a fost posibilă prin donații de la cititorii de pe Libris.ro, care în cadrul proiectului cu Salvați Copiii au plasat peste 800.000 de donații de-a lungul celor nouă ani de parteneriat dintre Libris și Salvați Copiii România. Aproximativ una din cinci comenzi plasate pe Libris.ro conține o donație. Suma strânsă în proiect este de aproape 650.000 euro, folosiți pentru 18 proiecte de dotare, desfășurate în 14 spitale din țară.

Așa cum Organizația Salvați Copiii atrage atenția de 13 ani, de când a dezvoltat programul complex de combatere a mortalității infantile, nașterea în România rămâne discriminatorie, atâta vreme cât un prematur născut într-o maternitate dotată cu aparatură medicală modernă supraviețuiește și ajunge astfel la prima aniversare, în vreme ce un prematur care are ghinionul de a veni pe lume într-o maternitate fără aparatură medicală sau cu aparatură medicală neperformantă și învechită are o șansă la viață mult diminuată.

„Este vital să ajungem cu aparatură medicală de ultimă generație în maternitățile și secțiile de pediatrie din zone vulnerabile, cu acces limitat la unități spitalicești mari, din cauza distanței geografice. Inechitatea din sistem în ceea ce privește dotarea acestor spitale duce la adevărate drame, la o rată mare a mortalității infantile, care ar putea fi corectată cu un efort conjugat de dotare a spitalelor și de lucru în comunități”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Organizația Salvați Copiii.

  • În cadrul programului național de reducere a mortalității infantile, Salvați Copiii România a dotat 111 unități medicale din toate județele țării cu peste 1.400 de echipamente performate, peste 170.000 de copii beneficiind, astfel, de tratamente mai bune.
  • Peste 50 de unități medicale solicită anual sprijinul Salvați Copiii România, pentru aparatură medicală esențială.
  • Efortul Salvați Copiii de a sprijini maternitățile și cadrele medicale în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor născuți prematur este consistent, iar progresul este vizibil: în ultimi 13 ani, rata mortalității infantile a scăzut de la 10 la mia de născuți vii la 5,2 la mie.
  • În total, Salvați Copiii România a investit aproape nouă milioane și jumătate de euro în dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din țară, devenind partenerul de cursă lungă al medicilor care îngrijesc copiii născuți prematur și pe cei cu patologii complexe.
  • Până în prezent, Salvați Copiii România a lucrat în 20 județe, în 70 de comunități rurale defavorizate, cu 90.000 de mame, gravide și copii până în 5 ani.
  •   100% dintre gravidele și copiii incluși în program au fost înscrise/înscriși la medicul de familie, 100% dintre mamele și gravidele incluse în program și-au îmbunătățit obiceiurile și abilitățile pentru un stil de viață sănătos, inclusiv vizite la medic, vaccinarea copiilor și disciplina pozitivă, 95% dintre gravidele incluse în program și-au îmbunătățit cunoștințele privind importanța controalelor medicale în timpul sarcinii, procentul copiilor vaccinați în schema obligatorie corespunzătoare vârstei a crescut de la 80% până la aproximativ 98%.

„Prematuritatea este o problemă serioasă, care necesită o intervenție adecvată, iar echipamentele pe care noi le achiziționăm și le donăm spitalelor fac adesea diferența în viața nou născuților și a familiilor lor. Este un proiect care ne emoționează de fiecare dată, dar care ne bucură în egală măsură când vedem că sprijinul cumulat al clienților Libris se traduce în încă un echipament atât de important pentru o secție de neonatologie”, Loredana Tudor, Director de Marketing Libris.

 Se observă o creștere progresivă a unităților medicale care au solicitat și au primit sprijinul Organizației Salvați Copiii: dacă în anul 2012 erau susținute cu echipamente performante opt unități medicale, în anul 2023 numărul solicitărilor din partea spitalelor a crescut până la peste 50 de unități medicale. De asemenea, echipamentele solicitate sunt din ce în ce mai complexe și mai performante, fiind necesare: ecografe, stații complete de monitorizare, rampe de oxigen, aparatură de specialitate pentru secțiile de ORL, ortopedie și chirurgie plastică și pediatrică, precum și  instrumentar specific sau chiar modernizarea și igenizarea secțiilor.

 

Pentru mai multe informații, persoana de contact:

Ștefania Mircea, manager proiect,

email: [email protected], tel: 0745 375 148.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii:

De 33 de ani, Salvați Copiii România construiește programe sociale, politici publice și practici solide în beneficiul copilului din România. Expertiza și complexitatea proiectelor la nivel național fac din organizație o instituție socială esențială, al cărei rol este medierea între societate și autoritatea publică, în beneficiul copilului. În cele peste trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili și a militat, în același timp, pentru o  colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului. Salvați Copiii și-a asumat rolul de supraveghere vigilentă a autorităților publice, în așa fel încât acestea să implementeze politici publice de durată care să corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodată, organizația a reușit să creeze rețele active de solidaritate, prin încurajarea responsabilității sociale a companiilor și a societății, în sens larg. În calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în 118 ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt tratați și producerea schimbărilor imediate și de durată în viaţa acestora. Peste 3.369.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

 Despre Libris:

 Fondată în 1991, Libris este o afacere 100% românească și una dintre cele mai importante librării online din România. Peste 800.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri. Din decembrie 2014, Libris s-a alăturat Organizației Salvați Copiii în proiectul de reducere a mortalității infantile din România. La fiecare comandă plasată pe Libris.ro, Salvați Copiii a beneficiat de donații în valoare de 1 leu, 3 lei, 5 lei, 10 lei sau o altă sumă, reușindu-se achiziționarea de echipamente și aparatură performantă pentru supraviețuirea celor mici, din maternitățile din: București (Maternitatea Filantropia, Maternitatea Polizu, Spitalul Universitar de Urgență Elias), Iași (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”), Brașov (Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”), Cluj (Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca), Mureș (Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș, Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș), Alba (Spitalul Județean de Urgență Alba-Iulia), Sălaj (Spitalul Județean de Urgență Zalău), Constanța (Spitalul Municipal Medgidia), Brașov (Maternitatea Făgăraș), Brașov (Spitalul Orășenesc Rupea).

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top