Now Reading
Toate acele fetisuri cosmetice

Toate acele fetisuri cosmetice

Revista Psychologies

IN ZILELE NOASTRE

Acum lucrurile nu mai stau deloc rau, ba chiar suntem un fel de Alice in Tara Parfumurilor, iar fiecare doamna are pe masuta de toaleta un fel de minimagazin.
Notele de trandafir se regasesc si astazi in cazul mai multor parfumuri, precum gama Idylle, de la Guerlain. La Idylle Apa de Toaleta, trandafirul bulgaresc se alatura freziei si florii de portocal; Idylle Duet este un duo in care trandafirul isi joaca partitura cu patchouli, ca, in final, pentru Idylle Eau Sublime, Thierry Wasser sa uneasca esenta de trandafir cu apa de trandafir.

Si pentru J’adore L’Or, Essence de Parfum de la Dior, François Demachy, expertul care asigura calitatea parfumurilor Dior, a ales Rose de Mai Absolute (Centifolia) si o iasomie absoluta (Grandiflorum), ambele culese din recoltele lanurilor din Grasse, capitala mondiala a parfumurilor. Caracterul dulceag si fin al boabelor Tonka si senzualitatea plina de tandrete a vaniliei absolute din Tahiti infloresc in notele de baza. Acorduri de Patchouli, picaturi de Labdanum si notele de ambra confera o senzatie orientala parfumului, asigurand o concentratie mai groasa.

Trandafirul clasic este transpus inteligent si pentru Chloe, intr-un parfum vibrant, translucid si vesel, jucaus si seducator, care exprima libertate datorita impletirii notelor florale pudrate cu acordurile efervescente de bujor, lychee si frezie. Acordul de trandafir este insotit de note suave de magnolie si lacramioara, subliniate de ecouri rafinate si elegante de ambra si lemn de cedru.

Daca vrei un parfum floral, dar care sa nu contina trandafir, Mon Jasmin Noir, de la Bulgari, ti se va dezvalui treptat: nota de varf, vibrant-florala, de margaritar proaspat, introdusa de acorduri de cedru auriu, conduce catre inima parfumului – iasomia sambac in concentratie pura, accentuata de ceea ce parfumeurul numeste „aripi de inger“: petalele de iasomie. Aceasta este sustinuta de baza parfumului prin acorduri de lemn pretios: casmir, cedru si patchouli, subliniate de o nota finala cremoasa, de mosc caramelizat.

In 1954, cand un jurnalist a intrebat-o pe Marilyn Monroe ce poarta noaptea in pat, aceasta a raspuns: „Cateva picaturi de N°5…“. In 2011, subtil si totusi ambiguu, N°5, de la Chanel, a ramas acelasi parfum opulent, care vorbeste despre lux si eleganta cu o indrazneala ce a mers dincolo de conventiile traditionale. Coco Chanel spunea: „O femeie este mai dezbracata atunci cand este eleganta. Vreau sa-i ofer un parfum artificial, cu adevarat artificial, asemenea unei rochii, adica fabricat. Profesia mea este cea de croitoreasa. Nu vreau trandafir sau lacramioara, vreau un parfum asemenea unei compozitii“.

Printre noutatile anului 2011 gasim o noua interpretare olfactiva care dezvaluie, in sfarsit, secretul Ange ou Demon: Ange ou Demon Le Secret Elixir, de la Givenchy. Un parfum floral, extrem de senzual; in notele sale de varf se afla luminozitatea si spiritul nazdravan al lamaii italiene, ceaiul verde si neroli. Senzualitatea ametitoare a parfumului infloreste datorita notelor de mijloc ale florilor albe: iasomie de Sambac, floare de portocal si frangipani. Vanilia si patchouli confera voluptate parfumului, iar lemnul de cedru si moscul alb il fac extrem de elegant.

Rujul

„JOACA COLORATA“

„Cand eram mica, aveam cu mama un joc foarte haios, pe care il practic si eu astazi cu fiica mea: dupa ce se dadea cu ruj, venea si ma pupa pe varful nasului. Ma amuza teribil!“
Nicoleta, 33 de ani.

IN TRECUT

O perioada lunga de timp, rujul de buze nu a fost folosit decat de actrite si de doamnele „semi mondene“. Pentru femeile „cinstite“, doar pudra era permisa. Asta, pana la crearea, in 1927, a unui anumit Rouge Baiser, a carui formula nu permitea stergerea, dar care permitea sarutul fara a lasa urme.

IN ZILELE NOASTRE

Mademoiselle (Coco Chanel) era fascinata de rujul de buze in asa masura, incat in 1954 a creat un ruj de buze cremos pe care l-a introdus intr-un tub rectangular, replica extra a sticlei N°5. Acest ruj de buze istoric a fost in permanenta adaptat tehnologiilor novatoare, fiind ulterior recreat de catre Peter Philips, directorul International al Departamentului de Creatie si Machiaj. Asa s-a nascut Rouge Coco, de la Chanel.

Toate femeile ne dorim un accesoriu modern pe care sa-l putem purta zilnic Guerlain ne vine in ajutor cu un produs atemporal: noul fard de buze Rouge Automatique – o reinventare a rujului „Ne m’oubliez pas“ creat de Aime Guerlain in 1870. Delicata, proaspata si rezistenta, formula acestuia imbina stralucirea pigmentului de cristal, culorile sunt curate si luminoase, iar textura senzuala si fuzionala aluneca si se topeste pe buze.

O alta posibila adictie a buzelor contemporane este rujul Dior Addict. Christian Dior considera ca atat corpul, cat si fata femeii trebuie „imbracate“ cu stil, astfel incat primul produs de make-up al casei Dior a fost rujul. Avand cu 25% mai putina ceara decat rujul clasic, Dior Addict contine un gel extraordinar, care ofera transparenta moderna, hidratare intensa si efect de marire a buzelor, care intensifica luciul, volumul si culoarea.

Nici Shiseido nu e mai prejos cu al sau Shimmering Rouge – culori pure, straluci-toare, care invadeaza buzele hidratandu-le, oferindu-le un aer senzual.

„GENE DE PRINTESA“

„In copilarie, ca toate fetitele, de altfel, visam ca sunt printesa. Par lung aveam, blonda eram, rochite de printesa imi facuse bunica mea, papusile erau supusii mei loiali, dar, cum vazusem eu in desenele animate, printesele aveau gene lungi si negre din care bateau seducator. Acesta era un minus care ma intrista teribil. Pana cand sora mea s-a gandit sa ma dea cu mascara. Mamei mele nu i-a convenit deloc «look»-ul meu princiar, dar nu a mai avut ce sa faca atunci cand mi-a vazut zambetul pana la urechi“.
Crina, 26 de ani.

IN TRECUT

Primul rimel solid a fost creat in 1917, in Statele Unite, de catre Maybelline. A fost urmat in 1950 de cel de la Longcils Boncza (nu se pronunta c-ul), dupa numele doctorului care l-a creat pentru staruri. Acestea din urma doreau un rimel de inalta tinuta, care sa reziste la caldura reflectoarelor.

IN ZILELE NOASTRE…

…suntem toate printese si putem sa dam linistite din gene pentru ca rimelul este un aliat de pret, care ne ofera volum, curbare, hidratare, agenti de crestere a genelor, efect optic de marire a ochiului si alte trucuri minunate.

Collistar Mascara Design confera un volum impresionant, gratie complexului Lashpulp care curbeaza instant genele. Pudra extrasa din celulele stem de bambus adera pe gene, facandu-le mai dense si oferindu-le volumul mult dorit.

Genele cu curbe perfecte, alungite catre infinit sunt promise de Sublime De Chanel.

Le 2 De Guerlain vrea sa aduca pacea in razboiul dintre genele mai scurte si cele mai lungi printr-un rimel cu doua capete, care ofera definire de la cele mai scurte la cea mai lungi gene. Prima pensula separa fiecare geana in parte, oferind volum matasos. Fara a incarca, curbeaza si mareste optic ochii. A doua pensula „prinde“ cele mai mici gene si le transforma complet, oferindu-le volum, lungime si curbare.

Toate sfaturile specialistilor in make-up care au participat la show-urile de fashion Dior sunt reunite in Diorshow 360 Mascara! O bijuterie tehnologica! Prin simpla rotire a inelului decorat cu logo-ul Dior, periuta elicoidala se invarteste, recreand tehnicile de aplicare cunoscute numai de profesionisti: zig-zag, rotire, miscari drepte si spiralate. Adaugand si ceara speciala pentru gene, inspirata de textura produselor profesionale pentru par, genele sunt perfect arcuite, alungite si cu volum.

Pentru o privire dramatica cu gene pline, bine separate si izbitor de lucioase, Shiseido are solutia: Perfect Mascara Defining Volume.

Articol de Catalina Cristescu

 

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top