Now Reading
„Fii propriul tău campion”

„Fii propriul tău campion”

Revista Psychologies

RomaniaActive și Agenția Națională pentru Sport lansează Campania „Fii propriul tău campion”

RomaniaActive, vocea reprezentativă a industriei de health & fitness din România, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sport, anunță lansarea campaniei „Fii propriul tău campion”. Această inițiativă își propune să inspire românii să adopte un stil de viață mai activ și servește drept o importantă platformă educațională care promovează beneficiile activității fizice și ale stilului de viață sănătos. Campania se inspiră din forța și determinarea sportivilor olimpici și anunță, în același timp, activitățile pregătite pentru Săptămână Europeană a Sportului și ziua #BEACTIVEDAY care se vor desfășura în septembrie, anul acesta. Săptămână Europeană a Sportului are loc în săptămâna 23-30 septembrie și a devenit deja o tradiție puternică ce promovează sportul și activitățile fizice în toată Europa.

„Fii propriul tău campion” este o inițiativă unică ce urmărește să încurajeze populația să integreze activitatea fizică regulată în viața de zi cu zi. Campania include o serie de videoclipuri motivaționale de la sportivi olimpici, care subliniază faptul că a fi campion înseamnă, în primul rând, a lua decizia sănătoasă de a rămâne activ, nu doar a concura la niveluri de elită. Acest mesaj subliniază cât de important este să începi cu pași mici mici, să fii consecvent și să faci constant eforturi pentru a avea un stil de viață mai sănătos.

RomaniaActive, în calitate de reprezentant al industriei de fitness, continuă să încurajeze o participare sporită la activități fizice și sport în rândul românilor.

„Misiunea noastră în campania Fii propriul campion este de a crea o societate mai activă și mai conștientă de importanța sănătății. Această campanie lansată de RomâniaActive și Agenția Națională pentru Sport este mai mult decât o campanie de promovare a exercițiilor fizice. Ne dorim să contribuim la responsabilizarea românilor, încurajându-i să preia controlul asupra sănătății și stării lor de bine. Urmărim să educăm românii de toate vârstele că sănătatea nu poate fi amânată și că exercițiul fizic este unul dintre cei mai importanți factori în prevenirea celor mai frecvente boli cronice din lume, acele boli care afectează oamenii, sistemele de sănătate și economiile mondiale. Vorbim, în primul rând, despre boli cardiovasculare, diabet, obezitate. Prin parteneriatul cu Agenția Națională pentru Sport, ne propunem să promovăm o cultură care pune în valoare activitatea fizică, drept componentă vitală a unui stil de viață sănătos”, a declarat Kent Orrgren, Președintele RomaniaActive.

Agenția Națională pentru Sport, partener cheie în această inițiativă și organism national de coordonare a Săptămânii Europene a Sportului în România, joacă un rol esențial în susținerea și promovarea activităților sportive în toată România.

Colaborarea cu RomaniaActive la această campanie subliniază angajamentul puternic al Agenției de a îmbunătăți sănătatea publică prin sport și activitate fizică.

„Sportul este fundamentul unei vieți sănătoase și active, iar prin parteneriatul în acest proiect, dorim să inspirăm fiecare român să descopere bucuria mișcării și să facă din activitatea fizică o prioritate zilnică. Această inițiativă nu este doar despre promovarea exercițiului fizic, ci și despre cultivarea unei mentalități de campion, în care fiecare dintre noi își asumă responsabilitatea pentru propria sănătate și bunăstare. Suntem deja la a treia ediție în care Agenția coordonează la nivel național Săptămâna Europeană a Sportului, este deja al doilea an în care colaborăm cu RomaniaActive și ne dorim ca împreună să motivăm cât mai mulți români să facă sport”, a declarat Eliesabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

Campania „Fii propriul campion” servește, de asemenea, drept platformă educațională care amintește de Săptămâna Europeană a Sportului și #BEACTIVEDAY, inițiată de EuropeActive cu care RomaniaActive colaborează de câțiva ani.

În pregătirea evenimentului #BEACTIVEDAY, ce va avea loc pe 21 septembrie și va include ziua porților deschise la sălile de fitness precum și evenimente tematice, RomaniaActive a lansat o amplă campanie de informare și promovare pentru a încuraja o participare largă în toată România: peste 200 de centre de fitness din România sunt așteptate să își deschidă porțile pe 21 septembrie, oferind acces gratuit la antrenament fizic pentru toată lumea, ceea ce încurajează implicarea puternică a comunității.

Educarea publicului cu privire la beneficiile activității fizice – precum îmbunătățirea sănătății mintale, reducerea riscului de boli cronice și îmbunătățirea calității vieții – este esențială. Campania “Fii propriul” campion este deja o componentă crucială în pregătirea publicului pentru sărbătorile europene ale sportului și activității fizice, care vor avea loc în această toamnă.

 

Mai multe informatii despre sălile care oferă acces gratuit pe data de 21 Septembrie, puteți găsi pe pagina www.romaniaactive.ro.

 

  • Despre RomaniaActive

 RomaniaActive este o Organizatie Patronala autonoma, fara caracter politic, bazata pe principiul liberei asocieri, ca persoana juridica de drept privat, nonprofit, infiintata in scopul apararii si promovarii drepturilor si intereselor comune ale membrilor sai, prevăzute de prevederile legale în vigoare, de pactele, tratatele și convențiile internaționale la care România este parte, precum și de propriul act constitutiv, independent de autoritățile publice, partidele politice și sindicatele.

 Asociația Patronală este înființată și funcționează în baza Legii dialogului social nr. 62/2011.

 Principiile care guvernează relația dintre membrii Patronatului și pe care se bazează interesele comune sunt următoarele: solidaritatea, transparența, democrația și promovarea interesului economic.

 

  • Despre Agenția Națională pentru Sport

 În virtutea prevederilor H.G. nr. 576/07 iulie 2023 privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Agenției Naționale pentru Sport, cu modificările și completările ulterioare, instituția are rol de sinteză și coordonare a aplicării strategiilor și politicilor Guvernului în domeniul sportului și asigură elaborarea strategiei de punere în aplicare a Programului de guvernare în domeniul sportului.

Agenția Națională pentru Sport joacă un rol crucial în promovarea modelelor de conduită, a sănătății, a valorilor pozitive, a succesului sportiv și a dezvoltării comunității, influențând pozitiv viața, societatea și economia din România.

 

 

 

 

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top