MIȘCAREA, antidotul ideal pentru oboseală și un psihic slab
Avantajele mișcării pentru organism sunt multiple, de la întărirea musculaturii, până la efectele benefice asupra psihicului. Cert este că toate aduc un plus pentru starea noastră de sănătate. Știm că antrenamentele constante, dar și anumite exerciţii periodice sunt metode prin care ne asigurăm că organismul va funcţiona mai bine.
Așadar, pune-ţi organismul în mișcare, chiar merită! Uneori este greu să începi sau să fii constant în practicarea unui sport sau în ce privește mersul la sală. Ca să fii motivat să faci cea mai bună alegere, este important să știi care sunt avantajele de a te mișca. Dar la fel de important este să îţi placă tipul de antrenament pe care-l alegi.
De exemplu, dacă optezi pentru clase de group fitness la un club din reţeaua World Class, asigură-te că mergi cu entuziasm la antrenamente și că te vei bucura pe deplin de rezultate. Testează mai multe și vezi ce ţi se potrivește cel mai bine.
Poţi opta pentru clase de body & mind, cum ar fi Yoga și Pilates sau antrenamente mai energice cum ar fi Body Pump, Interval, C-Core, Circuit, Body Combat sau Body Attack. Dacă ai alături un instructor mișcarea va fi și mai calculată, pentru că te vei asigura că o practici corect.
Mișcarea menţine un psihic sănătos
Activitatea fizică ne ameliorează funcţiile cognitive și contribuie la echilibrul nostru emoţional. În timpul exerciţiilor folosim mai multe grupe musculare, o terapie excelentă pentru cei ce suferă de anxietate. De asemenea, în cazul depresiei, mișcarea este de un real ajutor deoarece îmbunătăţește starea de spirit, stimulând producerea de serotonină și dopamină, două substanţe în strânsă legătură cu starea de bine.
Un studiu publicat în jurnalul Frontiers in Aging and Neuroscience a constatat că nivelul de fitness se corelează cu activarea zonelor creierului responsabile de funcţia executivă, adică acele abilităţi mentalenecesare pentru a gestiona timpul, pentru planificare, organizare, dar și pentru reţinerea detaliilor!
Sedentarismul este unul dintre factorii care pot provoca afecţiuni cardiovasculare, alături de obezitate, hipertensiune și fumat. Mișcarea reduce vizibil șansele de accidente vasculare cerebrale.
Specialiștii Colegiului Australian de Medicină Sportivă au demonstrat că exerciţiile fizice sunt un tratament sigur și eficient pentru pacienţii cu boală coronariană: împiedică îngustarea vaselor de sânge și mai mult, previne coagularea sângelui, ajută la transportarea sângelui către inimă și la menţinerea unui ritm cardiac normal.
Un corp viguros, în formă bună, va face faţă mai ușor eventualelor afecţiuni. Faptul că îţi pui corpul în mișcare la intervale regulate ajută sistemul imunitar precum și întregul corp.
Disfuncţiile vor fi diminuate, iar imunitatea va fi mai puţin solicitată. Pe de altă parte, mișcarea stimulează și formarea celulelor angajate în lupta împotriva infecţiilor.
Mersul pe bandă, ciclismul, exerciţiile la sală, înotul sau antrenamentele de echipă, chiar și exerciţiile pe care le faci acasă sunt benefice pentru sănătatea ta fizică și mentală. Important este sa faci mișcare în mod regulat, cel puţin de trei ori pe săptămână. Tot ce trebuie să reţii este să practici mișcarea cu moderaţie atunci când începi.
Așadar, pentru o sănătate fizică și mentală bună, încearcă să te miști cât de mult poţi, iar avantajele le vei simţi instant. Dacă nu ești încă motivat, poţi apela la serviciile celei mai mari reţele de cluburi de fitness și piscine din România.
Clasele de group fitness te vor menţine mereu în priză, cu chef de viaţă și un psihic stabil.
Nu uita, fiecare mișcare contează!