Rostul de a fi numărul unu
E bine să fii mândru de rezultatele obținute? – m-a întrebat la un moment dat un practicant de arte marțiale, care are în colecție câteva medalii internaționale strălucitoare. Ce i-ai spune? Poți afla ce i-am răspuns eu, însoțindu-mă în parcursul următor.
Sportivii de performanță vor să obțină locul I în sportul pe care îl practică. Alți oameni doresc să facă același lucru în afaceri, în arii științifice și chiar în artă. Probabil că și tu ai vrut la un moment dat – sau îți dorești chiar în prezent, ori într-un viitor predictibil – să fii „cel mai bun” la ceva. Sau, cel puțin, fie ai întâlnit, fie ai auzit despre oameni care aspiră „să dețină supremația” într-un domeniu.
Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei de februarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.
Răzvan-Gabriel Zaharia este psiholog, psihoterapeut, facilitator dezvoltare familii şi echipe. Mulți antreprenori și lideri din companiile multinaționale se luptă să dezvolte afacerile, dar și să ghideze creșterea propriilor copii. Răzvan creează programe adaptate pentru familiile formate din părinți lideri și copii talentați, pe care îi ajută să acționeze ca o echipă, astfel încât să meargă pe calea potrivită și să se bucure împreună de viață. De asemenea, el facilitează dezvoltarea echipelor din organizațiile antreprenoriale, multinaționale și sportive prin programe care susțin liderii și membrii echipelor să obțină împreună performanța dorită. Răzvan dezvoltă conceptele familia ca echipă și echipa ca familie, îmbinând formarea multidisciplinară și experiențele trăite în cei peste 17 ani de practică profesională, împreună cu mii de oameni și în colaborările cu numeroase organizații. De asemenea, antrenează flexibilitatea psihologică și capacitatea de adaptare la situații complexe de viață prin programul SIMPLEXFITNESS®, bazat pe sistemul de mișcare conștientă cu același nume. Este psiholog psihoterapeut cu drept de liberă practică, specializat în Hipnoză Clinică, Relaxare şi Terapie Ericksoniană, Psihologia Muncii şi Organizațională, cu stagii de formare internațională în Psihologia Sportului. Este membru al Colegiului Psihologilor din România și al altor organizații profesionale importante, cum sunt: Federația Română de Psihoterapie; Asociația Română de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană; Asociația pentru Psihologia Sportului; European Network of Young Specialists in Sport Psychology. Perspectiva sa holistică asupra oamenilor este susținută de competențele sale profesionale complexe, care includ și certificările în Training, Managementul Resurselor Umane, Fitness (Functional training), Nutriție etc.