Tonic Orange Cocktail
Vinarsul, această băutură consumată cu precădere de bărbaţi, denotă un caracter puternic și totodată, o eleganţă care aduce cu sine un anumit ritual de consum. Alături de Bogdan Nicolae de la Rekolta, aducem vinarsul și tradiţia producerii acestuia mai aproape de tineri prin intermediul a două cocktail-uri savuroase mixate împreună cu Vinars Jidvei VSOP.
PENTRU 1 PORŢIE
Timp de preparare: 10 minute
INGREDIENTE
- 40 ml Vinars VSOP Jidvei
- 50 ml fresh de portocale
- 50 ml apă tonică
- 3 picături de Angostura Bitter (opţional)
- felii de portocală pentru decor
PREPARARE
Adaugă toate ingredientele într-un shaker şi agită-l timp de câteva secunde. Toarnă conţinutul într-un pahar şi ornează-l cu felii de portocală. Savurează-l în tihnă!
O tradiţie de secole a Transilvaniei este producerea distilatului de vin. Weinbrand, cum îl numeau viticultorii sași, este o poveste care aparţine acestui spaţiu geografic și nicăieri în lume nu se poate poate produce o licoare asemănătoare care să poarte numele de vinars. Obţinut din struguri proaspeţi de cea mai bună calitate și distilat de două ori, Vinars VSOP Jidvei este tumultos și înflăcărat la început. Timpul și lemnul butoaielor de stejar transilvănean în care se odihnește vreme de cinci ani îl domolesc, desăvârșindu‑l. Își dezvăluie nobleţea și culoarea de chihlimbar într‑o sticlă sobră de 700ml, așa cum cere tradiţia.
Vinars Jidvei VSOP te va încânta prin gustul presărat cu note de fructe, condimente exotice, adieri fine de caramel, vanilie, ciocolată și nuci. Buchetul aromat și bine structurat, textura catifelată și onctuoasă sunt dezvăluite atunci când Vinars VSOP Jidvei este turnat ritualic într‑un pahar cu pântec rotund, în formă de lalea, încălzit în căușul palmelor și savurat la temperatura camerei. Ritualul se va încheia cu un post‑gust armonios, stăruitor și greu de uitat.
Conţinut realizat în parteneriat cu Jidvei.