7 cărți pentru întreaga familie pregătite de Grupul Editorial Trei
Povești simpatice pentru cei mici, biografii celebre, transformare și dezvoltare personală, istorie sau cele mai apreciate romane ale momentului sunt doar câteva dintre cărțile pregătite de Grupul Editorial Trei pentru tolba lui Moș Crăciun. O carte bine aleasă este un cadou ideal de pus sub brad pentru toate generațiile. Așadar, îți oferim în cele ce urmează 7 sugestii de cărți care se pot transforma în daruri inspirate de sărbători.
Basmul cămilelor de Marin Mălaicu-Hondrari
Publicat la Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, basmul pentru „copii cu vârste de la 9 la 99 de ani” este ideal de citit în perioada sărbătorilor, alături de familie. Personajul principal creat de Marin Mălaicu-Hondrari este o cămilă simpatică, ce poartă pe umeri o cocoașă de griji. Cea mai mare dintre acestea este singurătatea, pe care ar dori să o depășească prin compania unui partener de viață asemenea ei. Însă misiunea nu este simplă! Ca orice personaj de basm, cămila imaginată de Marin Mălaicu-Hondrari trece prin multe peripeții amuzante până să-și găsească perechea! Cartea are ilustrații create de Adela Maria Calistru, care cu siguranță vor stârni imaginația copiilor.
Totul e în regulă în mine și în lume de Petronela Rotar
Cartea Petronelei Rotar este un cadou de Crăciun potrivit pentru toți cei pasionați de psihologie și transformare personală. Tulburătoare, profundă, confesiunea autoarei dezvăluie momentele cele mai dureroase ale existenței sale, dar și modul cum a reușit să lase în urmă un trecut apăsător. Scrisă cu iubire și multă compasiune, cartea combină experiențele personale cu practica terapeutică, urmărind să devină un sprijin real pentru autovindecare.
Povestea de viață impresionantă a Petronelei Rotar este o invitație ghidată la introspecție și o mai bună înțelegere a lumii interioare astfel încât, la finalul lecturii, fiecare cititor să poată să concluzioneze: Totul e în regulă în mine și în lume.
Secrete și sinceritate de Simona Nicolaescu. 100 de întrebări despre intimitate de la copii și adolescenți
Cum abordăm temele legate de sexualitate cu copiii? Care este vârsta cea mai potrivită pentru a discuta astfel de subiecte? Pe baza a 100 de teme esențiale, organizate în jurul stadiilor de vârstă de la 0 la 18 ani, specialista în psihosexualitate oferă părinților o sursă importantă de inspirație referitor la cel mai natural și competent mod de a aborda subiectele sexuale.
Cum mare parte dintre adolescenți – jumătate, conform statisticilor – nu discută deloc astfel de subiecte cu părinții, iar un procent semnificativ se informează de pe internet, din surse neverificate, cartea Simonei Nicolaecu este un ajutor prețios pentru toți părinții care își doresc să abordeze educația sexuală într-un mod deschis și informat. Psihologul Simona Nicolaescu vorbește în cartea sa nu doar despre biologie, ci și despre respectul de sine, relații în armonie și iubire, precum și de acceptarea propriului corp.
Cei doisprezece Cezari: imagini ale puterii din Antichitate până în Epoca Modernă de Mary Beard
Considerată cea mai bună carte de istorie a anului, biografia scrisă de reputata profesoară de studii clasice la Universitatea Cambridge și membră a Academiei Britanice este un cadou de Crăciun potrivit pentru pasionații de istorie și nu numai. Printr-o impresionantă demonstrație de erudiție, autoarea urmărește modul cum imaginile celebrilor dictatori romani au influențat arta, cultura și reprezentarea puterii vreme de mai bine de două milenii.
Mary Beard studiază nu doar istoria, ci face incursiuni interesante într-o multitudine de domenii, de la politicile republicii romane, la tapiseriile renascentiste și arta britanică a colajului. Scrisă într-un stil ușor de parcurs, cu comentarii amuzante și spirituale inserate pe parcursul ei, Cei doisprezece Cezari: imagini ale puterii din Antichitate până în Epoca Modernă este povestea incitantă a unora dintre cele mai provocatoare și tulburătoare portrete de autocrați realizate vreodată.
Sufăr, deci exist. Portretul victimei ca erou de Pascal Bruckner
Una dintre figurile emblematice ale culturii franceze contemporane, Pascal Bruckner realizează în eseul Sufăr, deci exist un portret incisiv și extrem de realist al societății de azi. Dacă odinioară dorinţa de a cuceri definea umanitatea, cuvântul care descrie cel mai exact civilizația de astăzi este victimizarea. Devenită o modalitate de şantajare a celorlalţi, „o nouă formă a sacrului”, suferința alimentează atât resentimentul, cât şi răzbunarea. Este o adevărată bătălie pe rolul de victimă, o clamare stridentă a suferinței care, cel mai frecvent, o acoperă pe cea reală.
O carte foarte actuală, puternic ancorată în realitatea lumii de azi, eseul lui Pascal Bruckner propune cititorilor teme de reflecție interesante. Cum vor face față generațiile tinere, „răsfăţate, crescute în teamă şi susceptibilitate” provocărilor serioase de azi – războaie, terorism și catastrofe naturale – este doar una dintre problemele ridicate de scriitorul francez.
La marginea unui codru nesfârșit de Leo Vardiashvili
Romanul de debut al scriitorului georgian Leo Vardiashvili a fost primit cu entuziasm de publicații prestigioase din Statele Unite. „O realizare fermecătoare”, scria The Financial Times, în timp ce suplimentul literar al revistei The Time considera cartea „o poveste jucăușă și sinistră… o vânătoare de comori prin cultura georgiană”.
În urmă cu douăzeci de ani, Irakli și cei doi fii ai săi, Saba și Sandro, au fugit din Georgia devastată de război, lăsând-o în urmă pe mama copiilor. Familia face față cu greu exilului la Londra și dorului de casa natală, cu tot ce reprezintă ea. Când Irakli se întoarce intempestiv la Tbilisi și apoi legătura cu el se întrerupe brusc, Saba decide să pornească pe urmele tatălui său. Aventurile în patria pierdută sunt înțesate de mister, magie, dar și de amintirea sacrificiilor celor din familia sa.
Dostoievski îndrăgostit de Alex Christofi
Dostoievski a avut poate una dintre cele mai spectaculoase vieți dintre scriitorii ruși. Ajuns în fața plutonului de execuție, așteptând să fie împușcat ca revoluționar cu viziuni opuse puterii, Doestoievski scapă în ultima clipă. Tânărul suferind de epilepsie, exact ca Prințul Mîșkin din Idiotul, care a cunoscut munca silnică și temnițele întunecate din Siberia – descrise ulterior în Amintiri din Casa morților – este surprins de biograful britanic dintr-o altă perspectivă: ca soț și îndrăgostit. Dostoievski a avut trei mari povești de dragoste, umbrite de boala de care suferea și de dependența de jocurile de noroc.
Alex Christofi dezvăluie portretul iubitului timid și devotat, alături de celelalte fațete ale personalității lui Dostoievski – prietenul celor Umiliți și obidiți, excentricul din saloanele rafinate din Sankt-Petersburg, care a stat la masă cu țarii Rusiei, dar și scriitorul care a reușit să pătrundă în profunzimile sufletului uman ca nimeni altul.