Calea simplă spre bogăție, un ghid pentru independență financiară
Cartea Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată de JL Collins, recent apărută în limba română la Editura ap!, ne oferă strategii simple pe care le putem folosi pentru a ne câștiga mult râvnita libertate financiară la care visăm cu toții.
Calea simplă spre bogăție este o carte revoluționară despre investițiile în acțiuni care te va ajuta să preiei controlul asupra destinului tău financiar și să te bucuri de o situație materială prosperă, îndrumându-ți totodată pașii spre independența financiară. Într-un mod simplu și captivant, Collins dezvăluie în această carte toate cunoștințele de care ai nevoie pentru a face banii să lucreze pentru tine și pentru a obține libertatea financiară cu un efort minim.
Autorul însuși a reușit să devină independent din punct de vedere financiar la o vârstă la care se poate bucura din plin de tot ce are mai frumos de oferit viața, de aceea, își propune să îi ajute și pe alții să urmeze această cale. Pentru că, pentru el, independența financiară înseamnă adevărata libertate, iar această libertate este cel mai valoros lucru pe care îl poți cumpăra cu bani.
În paginile acestei cărți vei găsi o multitudine de sfaturi utile pentru a-ți construi și a-ți menține averea, precum:
- Cheltuiește mai puțin decât câștigi – investește surplusul – evită datoriile;
- Evită oamenii iresponsabili din punct de vedere financiar;
- Evită consultanții în domeniul investițiilor. Mult prea mulți își urmăresc doar propriile interese.
- Încearcă să economisești și să investești 50% din venit. Dacă nu ai datorii, acest lucru este perfect realizabil.
- Ignoră indivizii care susțin că pot prezice când vor avea loc scăderile. Ori se amăgesc singuri, ori încearcă să îți vândă ceva, ori ambele.
- Dacă poți trăi cu 4% din investițiile tale pe an, ești independent financiar.
Autorul cărții, J.L. Collins, este investitor, blogger financiar și autorul mai multor cărți. A început să muncească la vârsta de opt ani, vânzând pliciuri pentru muște din ușă în ușă. Primul job adevărat l-a obținut la vârsta de 13 ani, când a fost angajat să curețe cutii mari de înghețată, pentru un salariu de 1,25 dolari pe oră. Este licențiat în limba engleză la Universitatea din Illinois. În anul 2011 a început să scrie o serie de scrisori adresate fiicei sale în care vorbea despre bani și investiții și despre trucurile care au mers, și cele care nu au mers în cazul lui. Treptat, aceste scrisori s-au transformat într-un foarte apreciat blog de investiții. Cartea de față s-a vândut în peste 400.000 de exemplare și a fost tradusă în mai multe limbi.
„Iată câteva sugestii esențiale de care este bine să ții cont: Cheltuiește mai puțin decât câștigi – investește surplusul – evită datoriile. Fă numai asta și vei ajunge bogat. Nu doar în bani. Datoriile sunt la fel de atrăgătoare ca un corp plin de lipitori și au și cam același efect. Ia-ți cel mai ascuțit cuțit și apucă-te să răzuiești micii vampiri. Dacă stilul tău de viață corespunde – sau, Doamne ferește, depășește limitele venitului tău −, nu ești decât un sclav împopoțonat. Evită oamenii iresponsabili în plan fiscal. Nu te căsători cu o astfel de persoană și nu îi permite accesul la banii tăi. Evită consultanții în domeniul investițiilor. Mult prea mulți își urmăresc doar propriile interese. Până ajungi să fii îndeajuns de cunoscător pentru a alege unul bun, ești îndeajuns de cunoscător cât să îți gestionezi singur finanțele. Sunt banii tăi și nimeni nu va avea grijă de ei mai bine decât tine. Deții lucrurile pe care le deții, iar acestea, la rândul lor, te dețin pe tine. Banii pot cumpăra multe lucruri, dar niciunul nu este mai valoros decât libertatea. Alegerile în viață nu au întotdeauna legătură cu banii, dar trebuie să știi exact care va fi impactul financiar al alegerilor pe care le faci.” J.L. Collins, Calea simplă spre bogăție: Ghid pentru independență financiară și o viață liberă și bogată
***
ap! (ACT și Politon) este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de carte din România. Specializată în non-ficțiune de calitate, editura a adus pe piața locală o serie de autori care au făcut furori în toată lumea, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Totodată, ap! (ACT și Politon) este editura românească sub egida căreia au fost publicate cele mai multe audiobookuri la nivel local. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 300 de titluri în format audiobook, multe dintre acestea fiind bestsellere care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți.
ap! (ACT și Politon) crede în dezvoltarea continuă și aduce cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte din sfere precum dezvoltarea personală și profesională, business, antreprenoriat, spiritualitate sau wellbeing. Titlurile editurii se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură în orice moment al vieții lor.
ap! (ACT și Politon) online
Website: https://actsipoliton.ro/
Instagram: https://www.instagram.com/actsipoliton/
Facebook: https://www.facebook.com/actsipoliton
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/edituraactsipoliton/
YouTube: https://www.youtube.com/c/ActsipolitonRo-carti-audio/videos
Tik Tok: https://www.tiktok.com/@actsipoliton