„Ce vor femeile?” Maxine Mei-Fung Chung răspunde în cartea cu același nume, la Editura Trei

Șapte femei diferite, șapte povești de viață emoționante, șapte procese de împăcare cu sine relatate de Maxine Mei-Fung Chung, psihoterapeută și autoarea cărții Ce vor femeile. Conversații, despre dorință, putere, dragoste și dezvoltare, le aduc cititorilor o serie de întâlniri fascinante. Într-un stil narativ captivant de roman, Maxine Mei-Fung Chung prezintă istoriile reale de viață a șapte paciente din cabinetul de psihoterapie, aflate în căutarea deseori dureroasă a conștientizării nevoilor resimțite și reprimate și a armonizării acestora cu măștile sociale impuse.
Apărut recent în colecția Psihologia pentru Toți, la Editura Trei, volumul pornește de la întrebarea „Ce vor femeile?” și de la premisa că multe dintre ele renunță la dorințe pentru a se simți în siguranță.
În relații, în profesii, în diferite alte contexte sociale și mai ales în propria viață. După 15 ani de experiență ca psihoterapeut, Maxine Mei-Fung Chung este de părere că varietatea răspunsurilor se află în colaborarea cu pacientele sale, în cabinetul de psihoterapie. Astfel că, pe lângă examinarea captivantă a feminității prin intermediul celor șapte povești ale unor femei moderne, care experimentează provocările vieții actuale, cartea deschide o fereastră intimă către relația terapeutică ce se formează în cabinet.
Împletind într-un mod fluid experiența sa clinică și propria poveste de viață, expusă în introducerea cărții, autoarea pornește în demersul de a înțelege mai profund relația femeilor cu dorința și motivele pentru care acestea rămân deseori blocate, într-o continuă stare de așteptare.
„Femeile nu sunt un mister, după cum nici dorințele ori nevoile lor nu sunt. Dar dorința feminină are o oarecare complexitate. Ce doresc să înțeleg mai profund sunt motivele pentru care rămânem blocate în negare, fără iubire și într-o continuă stare de tânjire. Din câte am observat în activitatea mea clinică, dorințele interzise ale femeilor dau naștere rușinii, depresiei, automutilării, unei stime de sine scăzute, inaniției emoționale și unei iubiri anorexice. Ca terapeut, mă doare și mă înfurie să fiu martora acestor dorințe neîmplinite. Pentru că a dori înseamnă a fi conectat cu sine și cu ceilalți”, explică autoarea care, cu empatie și curaj, nu doar dă voce dorințelor femeilor din ziua de azi, dar dezvăluie temerile, secretele, neputințele și suferința resimțită, alături de capacitatea lor de a se vindeca.
O carte despre pasiune, putere, dragoste și dezvoltare
Considerată „o contribuție valoroasă la o dezbatere mai amplă despre modul în care femeilor li se permite să își împlinească și să își exprime dorințele”, de către publicația Guardian și apreciată ca fiind „o examinare valoroasă a dorinței feminine, plină de înțelepciune și introspecție” de Julia Samuel, autoarea cărților „Fiecare familie are o poveste. Cum moștenim dragostea și pierderea” și „O să treacă și asta. Povestiri despre schimbare, criză și începuturi pline de speranță”, de asemenea publicate la Editura Trei, Ce vor femeile este o carte despre pasiune, putere, dragoste și dezvoltare. Și, așa cum subliniază Maxine Mei-Fung Chung, o expunere tranșantă a luptei continue de a repune emoția și sensibilitatea într-un spațiu firesc, asumat și trăit, în care au dreptul să existe.
Maxine Mei-Fung Chung este psihoterapeută și supervizor clinician, având peste cincisprezece ani de experiență clinică. Predă cursuri despre gen și sexualitate, traumă și teoria atașamentului și despre mecanismul de disociere clinică la Bowlby Centre. Formată inițial în domeniul artelor, ea a lucrat anterior ca director de creație timp de zece ani la Condé Nast, The Sunday Times și The Times (Londra).
În prezent, Maxine lucrează în cabinetul privat, unde manifestă un interes deosebit pentru feminitatea creativă, militând pentru ca femeile să își găsească o voce. Locuiește în Londra împreună cu fiul ei, iar „Ce vor femeile” este cea de-a doua sa carte, după ce a debutat ca scriitoare în 2020, cu „The Eighth Girl”, un thriller psihologic despre o tânără cu personalități multiple.