Now Reading
Editura Cartea Romaneasca la Tirgul de carte ”Bookfest 2010”

Editura Cartea Romaneasca la Tirgul de carte ”Bookfest 2010”

Revista Psychologies

Editura Cartea Romaneasca


Editura Cartea Romaneasca va fi prezenta la editia de anul acesta a Tirgului de carte „Bookfest ” cu peste 100 de titluri la reducere -15-20% – dintre care foarte multe noutati aparute in colectiile consacrate ale editurii: „Proza”, „Poezie”, „Critica&Istorie literara” sau „Jurnale&Memorii”. Consecventa programului sau editorial, Cartea Romaneasca va lansa si patru debuturi la Bookfest: doua volume de poezie si doua romane.

Romanul Ana Maria si ingerii, cea mai recenta aparitie din seria de autor dedicata de Cartea Romaneasca prozatorului Radu Aldulescu, va fi lansat vineri, 11 iunie, la ora 14.30. Inspirat dintr-o poveste adevarata de viata, Ana Maria si ingerii va fi prezentat de scriitorul Bogdan Suceava si de criticii literari Carmen Musat, Bogdan Alexandru-Stanescu si Daniel Cristea-Enache.

Radu Aldulescu a mai publicat la Cartea Romaneasca: Amantul Colivaresei (2006); Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare (2007); Proorocii Ierusalimului (2009); Mirii nemuririi (2006).

Radu Aldulescu
Radu Aldulescu
Dan Petru Cristea
Dan Petru Cristea
Dragos Ghitulete
Dragos Ghitulete

Vineri, 11 iunie, la ora 13.30 , vor fi lansate romanele Scaune de plus de Dan Petru Cristea, cistigatorul Concursului de Debut al Editurii Cartea Romaneasca, editia 2009, si Gluma ruseasca de Dragos Ghitulete. Cele doua romane vor fi prezentate de eminescologul Rodica Marian si de criticii literari Bianca Burta-Cernat si Daniel Cristea-Enache.

Profesor la Facultatea de Informatica a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde preda cursuri de inteligenta artificiala, programare bazata de reguli si tehnologii ale limbajului natural, Dan Petru Cristea construieste in Scaune de plus o utopie negativa foarte ingenioasa si, intr-un fel, actuala.

In Gluma ruseasca, Dragos Ghitulete, jurnalist, realizator de emisiuni culturale si politice la RFI Romania, aduce in scena in destinele unor oameni care cauta cu obstinatie sa inteleaga ce se intimpla cu ei insisi sau daca mai pot spera ca vor iesi vreodata din labirintul amintirilor traumatizante ale comunismului si din marasmul tranzitiei romanesti postdecembriste.

Maria Manolescu
Maria Manolescu
Stefania Mihalache
Stefania Mihalache
Cornel Ungureanu
Cornel Ungureanu

De la ora 14.00, in aceeasi zi, vor fi lansate romanele Ca picaturile de singe pe linoleumul din lift de Maria Manolescu si Poemele secretarei de Stefania Mihalache, care vor fi prezentate de criticii literari Bianca Burta-Cernat, Cosmin Ciotlos si de jurnalistul cultural Florina Parjol.

Poemele secretarei este un roman-avertisment adresat unei intregi generatii – tinere, ambitioase si naive, usor manipulabile de catre cei care au facut si fac jocurile. Stefania Mihalache este colaborator la „Dilemateca” si „Noua literatura”, iar din octombrie 2009 este doctoranda a Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti, cu o teza pe tema copilariei in proza de dupa 1989, coordonata de prof.dr. Eugen Negrici.

In Ca picaturile de singe pe linoleumul din lift, Maria Manolescu scrie o poveste halucinanta, cu accente de thriller psihologic si sugestii de parabola mistica. Un supraroman, in adevaratul sens al cuvintului. Maria Manolescu a debutat in proza cu romanul Halterofilul din Vitan, Editura Polirom, 2006, si publica frecvent in revista „Noua Literatura”.

Tot vineri, 11 iunie, la ora 15.30, va avea loc lansarea volumului Santier 2. Un itinerar in cautarea lui Mircea Eliade de Cornel Ungureanu, unul dintre cei mai importanti critici si istorici literari romani. profesor al Universitatii de Vest din Timisoara, redactor-sef adjunct al revistei Orizont, presedinte al Fundatiei A Treia Europa si presedintele Filialei Timisoara a Uniunii Scriitorilor din Romania. Cartea va fi prezentata de criticii literari Mircea Martin, Paul Cernat, Tudorel Urian.

In aceeasi zi, de la ora 17.00 vor fi lansate volumele de poezie si toata bucuria acelor ani tristi de Mihai Dutescu si apasa de Sorin Despot. Prezinta criticul literar Bogdan Alexandru-Stanescu si scriitorul Florin Iaru. Volumul apasa a obtinut Premiul pentru Poezie la Concursul de manuscrise sub 35 de ani al Uniunii Scriitorilor din Romania, 2009, iar volumul si toata bucuria acelor ani tristi a obtinut Premiul pentru Poezie la Concursul de Debut al Editurii Cartea Romaneasca.

Mihai Dutescu
Mihai Dutescu
Sorin Despot
Sorin Despot
Marin Malaicu-Hondrari
Marin Malaicu-Hondrari

Simbata, 12 iunie, de la ora 17.00, Mircea Cartarescu si Marius Chivu vor prezenta romanul Apropierea de Marin Malaicu-Hondrari, un roman de dragoste in care autorul cultiva arta suspansului si in care nu exista personaje secundare. Marin Malaicu-Hondrari a mai publicat la Cartea Romaneasca Cartea tuturor intentiilor (2008).

Catalin Mihuleac
Catalin Mihuleac


Duminica, 13 iunie, la ora 12.00
, Ovidiu Simonca va prezenta volumul Zece povestiri multilateral dezvoltate al scriitorului iesean Catalin Mihuleac. Cele Zece povestiri multilateral dezvoltate, plasate temporal in defuncta societate socialista, sint animate de ochiul de soldat „Svejk” al autorului. Fara a se suprapune tematic peste creatiile literare si cinematografice despre comunism aparute deja, prozele aduc in atentie eroi si situatii noi: recitatorul de versuri omagiale care scrie in jurnalul propriu poezii-pamflet la adresa Conducatorului, granicerul care tortureaza fugarii spre Occident, fotbalistul care isi escrocheaza coechipierii, vinzindu-le deodorante contrafacute.

Daniel Banulescu
Danile Banulescu

 

Tot duminica, 13 iunie, la ora 14.30, va avea loc lansarea volumului de poezie Ce bine e sa fii Daniel Banulescu de , volum care va fi prezentat de Paul Cernat si Daniel Cristea-Enache. Daniel Banulescu este tradus in germana, engleza, italiana, sirba, olandeza s.a. A avut burse de creatie in Germania si Austria. A participat la festivaluri internationale de poezie si de teatru. Premii: Premiul European de Poezie al orasului M¼nster, impreuna cu scriitorul si traducatorul Ernest Wichner. Premiul pentru Proza „Ion Creanga” al Academiei Romane, Premiul pentru Proza al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.

Toate evenimentele vor avea loc la standul editurilor Polirom si Cartea RomaneascaPavilionul 15, Complexul Romexpo.

Puteti vizualiza programul integral al evenimentelor Cartea Romaneasca la Bookfest: aici.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top