Now Reading
Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui

Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui

Revista Psychologies
editura-cuantic-a-lansat-cartea-rețete-pentru-postul-și-sărbătoarea-paștelui

Editura CUANTIC în colaborare cu redacția Lumea Credinței a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui.

Retete_Paste_TIPARPe parcursul a 80 de pagini, într-un format accesibil și în condiții grafice de calitate, cititorii găsesc zeci de rețete delicioase, potrivite atât pentru perioada Postului Paștelui (27 februarie – 15 aprilie la ortodocși, respectiv 22 februarie – 8 aprilie la catolici) cât și pentru masa festivă de Paște (care în acest an este în 16 aprilie – la ortodocși și în 9 aprilie la catolici). La finalul cărţii sunt prezentate descrierile și proprietățile terapeutice ale mai multor legume și fructe.

Postul Sfintelor Paşti este cel mai lung (la cele şase săptămâni de la Lăsatul Secului de brânză până la Florii, se adaugă postirea din Săptămâna Mare, dar şi săptămâna de post parţial dintre Lăsatul Secului de carne şi Lăsatul Secului de brânză) şi mai aspru (cu mai puţine dezlegări), drept care i se şi spune Postul Mare. În limbajul tradiţional, se mai numeşte şi Postul Patruzecimii sau Păresimile. El închipuie postul de 40 de zile al Mântuitorului2 (Matei 4, 2; Marcu 1, 13; Luca 4, 2) şi este rânduit de Biserică în vederea pregătirii binecredincioşilor creştini pentru întâmpinarea cât mai trează şi mai cuviincioasă a celei mai importante sărbători creştine de peste an (cum se socoteşte în Răsărit, căci în Apus pare să prevaleze Naşterea Domnului).” Răzvan Codrescu.

CUPRINS (SELECŢII)

UN GÂND DIN PARTEA AUTOAREI

  • Pâinea şi familia

SALATE ȘI GUSTĂRI

  • Cartofi noi cu rozmarin
  • Baba ghanoush (salată de vinete)
  • Pastă bună la toate…

SUPE CIORBE

  • Supă‑cremă de cartofi cu ciuperci
  • Supă de legume cu grâu
  • Supă de măcriş
  • Supă cu verdeţuri de primăvară

FEL PRINCIPAL

  • Mâncărică…
  • Peşte pentru praznicul Bunei Vestiri
  • Peşte pentru masa de Florii
  • Pilaf de urzici

MASA DE PAŞTE

  • Salată cu miel
  • Drob de miel
  • Ouă umplute pentru Paște
  • Borș de miel (pentru un borș de cca 3 litri)
  • Pulpă de miel umplută
  • Pască
  • Cuiburi de viespi

DULCIURI

  • Biscuiţi dulci‑iuţi
  • Desert cu… energie
  • Mucenici moldoveneşti de post
  • Desert pentru praznicul Bunei Vestiri
  • Desert pentru masa de Florii
  • Salată (altfel) de fructe

FRUCTE, LEGUME, SEMINŢE ŞI IERBURI DIN BUCĂTĂRIA ORIENTALĂ

  • Lămâia, Lintea, Măslinele, Menta, Năutul, Pătrunjelul, Rodia, Sumacul, Susanul

Editura CUANTIC a mai lansat în aceeași formula de colaborare cu redacția Lumea Credinței și CARTEA PAȘTELUI.

Cartea este disponibilă pe site-ul editurii Cuantic, în rețeaua Inmedio, Librarium, pe emag.ro, librex.ro, libris.ro, librarie.net, Librăria Mihai Eminescu București, Tabac X-Press, rețeaua Centrului de librării București precum și în magazinele bisericești din întreaga țară. Preț vânzare: 17.99 lei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top