O carte pe masura personajului: Ludovic Spiess
Astazi, la „Campania de luni” de la Curtea Veche Publishing, puteti cumpara cartea Ludovic Spiess de Costin Popa cu doar 55 Ron!
Celebrul tenor Ludovic Spiess (1938-2006) a cunoscut fulgerator cele mai inalte culmi ale succesului, elogiile supreme ale publicului si criticii. Reputatia sa artistica s-a format imediat, s-a consolidat si l-a aureolat toata viata. A colindat mapamondul liric, oferind melomanilor entuziasti seri de neuitat in care a comunicat mesajul sau de inalta arta.
Raman in istorie spectacolele de la Teatro alla Scala, Salzburger Festspiele, Wiener Staatsoper, Metropolitan Opera, Teatro Colon, Royal Opera House Covent Garden, San Francisco Opera si din multe alte temple ale liricii in care a fost comparat, printre altii, cu Enrico Caruso, Beniamino Gigli, Aureliano Pertile, Leo Slezak, Giacomo Lauri-Volpi, Mario del Monaco.
In asemenea ambienturi, parteneri i-au fost cei mai mari artisti din epoca, straini si romani, de la Birgit Nilsson la Nicolae Herlea, de la Christa Ludwig la Elena Cernei, de la Montserrat Caballe la Piero Cappuccilli, de la Regine Crespin la Eugenia Moldoveanu, de la Leonie Rysanek la Maria Slatinaru, de la Nicolai Ghiaurov la David Ohanesian, de la Martina Arroyo la Dan Iordachescu… Enumerarea poate continua la nesfarsit. Legendari sefi de orchestra precum Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Josef Krips, Karl Bohm, Riccardo Muti, Oliviero de Fabritiis au condus spectacolele si concertele sale.
Vocea de aur, amintirea rolurilor si spectacolelor, inregistrarile, aprecierile, bucuria funciara de a canta, spiritul de neuitat: toate acestea reprezinta mostenirea lasata de marele artist, nume-simbol al liricii romanesti si universale, Enrico Caruso al Romaniei.
„Pentru mine, Spiess a fost nu numai cel mai de seama artist liric din istoria romana contemporana, ci si un om cu totul exceptional. Mi-a fost prieten apropiat in toate ipostazele vietii sale, incepand cu tenorul glorios si admirat, pana la directorul de opera neinteles de unii si sfarsind cu greu de crezuta indeletnicire de pensionar.”
Ioan Holender, director general al Operei de Stat din Viena
Costin Popa este critic muzical si publicist in Bucuresti, redactor-sef al revistei Melos, membru fondator al Uniunii Criticilor Muzicali din Romania, membru al Asociatiei Presse Musicale Internationale – Paris si al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, autor al volumelor Opera Live, Opera Viva si Opera in direct, precum si a numeroase cronici si interviuri publicate in cotidiene si periodice din Romania, in website-uri specializate din Romania si Franta.
Astazi, luni, 07 septembrie, puteti comanda acest volum la pret promotional pe www.curteaveche.ro.