Premiile Concursului de manuscrise pentru scriitorii sub 35 de ani
Juriul Concursului de manuscrise pentru scriitorii sub 35 de ani, organizat de Uniunea Scriitorilor din Romania si Editura Cartea Romaneasca, compus din Radu Aldulescu, Dan Cristea, Gabriel Dimisianu, a acordat urmatoarele premii:
• la sectiunea „Poezie”, volumului „Chipurile” de Stoian G. Bogdan;
• la sectiunea „Proza”, romanului „Viata unui sef de departament” povestita de fiul sau Supermen de Serban Anghene.
Stoian G. Bogdan, Premiul pentru poezie |
Serban Anghene, Premiul pentru proza |
Stoian G. Bogdan (SGB) s-a nascut pe 29 octombrie 1983, la Comanesti. Este absolvent al Facultatii de Drept si masterand in Studii Juridice. A publicat poezie in revistele: Vatra, Luceafarul, Tribuna, Pana mea, Romania literara. Este editor la revista Pana mea si avocat stagiar.
Chipurile este un volum de debut. Este cartea unei lumi dense si contondente, extrasa din marginea marilor orase sau din centrul urbelor „in care nu se intimpla nimic”. O lume care se defineste pe parcursul lecturii, lezind retine si dilatind capilare. O colectie de portrete executate „cam pe sub mina, dar nu mai putin, peste picior”.
Serban Anghene s-a nascut pe 9 octombrie 1987. Este student la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti. A debutat in anul 2008, la Editura Dominor, cu Romanul dintre doua betii. Este reporter la Radio Romania Actualitati.
„Serban Anghene are doar 21 de ani si nu are amintiri prerevolutionare. Amintirile lui sint dintr-o lume noua, in care toti copiii se viseaza eroi de basm cinematografic si trebuie sa salveze Lumea. Dar cum poate deveni erou fiul unui Supermen ratat? Viata unui sef de departament povestita de fiul sau Supermen este un tipic bildungsroman, un roman proaspat si vital, care debuteaza cu o dedicatie emotionanta: Primului si singurului meu erou, care a fost si este TATAL MEU. Din acest moment cartea curge singura printre zimbete si lacrimi, printre intimplari banale si extraordinare. Este cartea pe care toti doresc sa o scrie, iar unii chiar reusesc.”
Madalina Ghiu