Regele cu pene
Don Stephano, Dulcineea, Nausicaa, Maica Antoaneta. Numele lor nu sint alese intimplator din onomastica hispanica dar si homerica, deoarece radacinile actiunii se afla in mitul literar Don Quijote, dar si in Odiseea. Educatia exclusiv livresca a lui Don Stephano fac din acesta o jucarie in miinile realitatii, configurindu-i un destin de cavaler ratacitor. Plasat in contemporaneitate, acest caracter de factura clasica reuseste performanta captarii interesului continuu al cititorului.
„Regele cu pene” constituie debutul in proza al unui autor matur, urmarit de dorinta de a scrie Romanul. Si chiar reuseste.
Compusa din doua mari sectiuni, „Etajul de purpura” si „Fructul zemos”, povestea se coaguleaza in jurul citorva personaje, conduse de o mina sigura in dozarea efectelor si a suspansului. Don Stephano, Dulcineea, Nausicaa, Maica Antoaneta. Numele lor nu sint alese intimplator din onomastica hispanica dar si homerica, deoarece radacinile actiunii se afla in mitul literar Don Quijote, dar si in Odiseea.
Educatia exclusiv livresca a lui Don Stephano fac din acesta o jucarie in miinile realitatii, configurindu-i un destin de cavaler ratacitor. Plasat in contemporaneitate, acest caracter de factura clasica reuseste performanta captarii interesului continuu al cititorului.
Constantin Ciuca s-a nascut la 16 mai 1958, in orasul Braila.
– Este absolvent al Facultatii de Limbi Straine, Universitatea din Galati.
– Din 1983 este profesor de limba engleza la Liceul Energetic din Cernavoda, grupul de invatamint al Centralei Nucleare din localitate.
– In primavara lui 1991 isi da demisia din invatamint si incepe o viata in care trebuie sa isi cistige existenta prin eforturi proprii.
– Preda cursuri de limba engleza la intreprinderi, institutii, persoane de toate virstele si de toate profesiunile. Calatoreste in strainatate. Scrie.
– Publica la inceputul lui 2009 volumul de versuri Eu si restul opus, la Editura Marist din Baia Mare. Continua sa scrie.