Conferinta publica cu intrare libera sustinuta de analistul jungian LUIGI ZOJA
Mitul cresterii nelimitate. O psihologie a arogantei si pedepsei – joi 12 iunie, orele 19.00, la Sala Studio a Universitatii Spiru Haret.
Editura Herald anunta publicului aparitia unui volum ce cartografiaza dezvoltarea civilizatiei europene: ISTORIA AROGANTEI de Luigi Zoja. Lansarea pe piata a cartii beneficiaza de prezenta la Bucuresti a autorului, care va sustine conferinta publica intitulata: Mitul cresterii nelimitate. O psihologie a arogantei si pedepsei.
Tematica acestei conferinte se regaseste pe larg in cartea Istoria arogantei. Psihologia si limitele dezvoltarii, publicata de editura Herald, in colectia JUNGIANA. Evenimentul se adreseaza specialistilor din domeniul psihologiei, psihoterapiei, psihanalizei si antropologiei, dar si publicului larg interesat de marile teme psihologice si economice ale epocii noastre!
Invitati:
Matei Georgescu, psihanalist
Iulia Feordeanu, psiholog, presedinta a Asociatiei Sol Mentis
Gabriela Deniz, psiholog, coordonatoarea colectiei Jungiana, ed. Herald
CARTEA
ISTORIA AROGANTEI trateaza viata moderna – o lupta continua cu noi insine in incercarea de a depasi fiecare limita cunoscuta, pana si moartea. Cand a inceput aceasta cursa catre cresterea nelimitata? Putem tempera excesele civilizatiei noastre fara a privi in interiorul nostru, fara ajutorul psihologiei? Nicio cultura nu se poate rupe de originile sale. Zeii au fost alungati din Olimp, insa in urma lor miturile ne ghideaza din inconstient: inca sunt prezente in noi trairi arhaice, limita, aroganta, excesul, vina etc.
Detalii despre carte se gasesc AICI.
AUTORUL
Luigi Zoja (n. 1943) este analist jungian si scriitor italian, absolvent al Institutului C. G. Jung din Zürich, avand si o diploma in economie si studii in sociologie. Si-a desfasurat practica privata la Milano, in Italia, in cea mai mare parte a carierei, dar a practicat pentru doi ani si in New York si Washington D.C, imediat dupa atacurile teroriste din 2001.
A fost presedintele CIPA (Centrul Italian de Psihologie Analitica) intre 1984 si 1993 si presedinte al IAAP (Asociatia Internationala de Psihologie Analitica) in perioada 1998-2001, unde a activat ulterior ca presedinte al Comisiei Internationale de Etica.
Lucrarile sale au fost traduse in 14 limbi, iar dintre acestea mentionam: Problemi di psicologia analitica: una antologia post-junghiana (1983), Nascere non basta: iniziazione e tossicodipendenza (1985), Coltivare l’anima (1999), Il gesto di Ettore: preistoria, storia, attualità e scomparsa del padre (2000), Giustizia e bellezza (2007), Centauri: mito e violenza maschile (2010), Paranoia, La follia che fa la storia (2011).
INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERA!