Now Reading
Cum încurajăm copiii să petreacă mai mult timp afară

Cum încurajăm copiii să petreacă mai mult timp afară

Revista Psychologies

Cum încurajăm copiii să petreacă mai mult timp afară: sfaturi de la Gabriela Maalouf, psiholog și expert în educația de excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

În perioada estivală este important să îi convingem pe cei mici să iasă cât mai mult din casă, să aibă activități în aer liber, cu persoane noi, astfel încât ei să își depășească tendința de a sta mai mult în casă sau în mediul online. Gabriela Maalouf, psiholog și expert în educația de excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Maalouf atrage atenția asupra copiilor supradotați sau celor cu pasiuni specifice, care tind să se concentreze intens asupra intereselor lor și să devină statici.

Acești copii dedică mult timp și energie pasiunilor lor, ceea ce poate duce la un stil de viață sedentar. Deși bunăstarea lor mentală poate părea optimă, starea lor fizică poate avea de suferit.”, susține Maalouf.

Pentru a încuraja copiii să petreacă mai mult timp afară, Gabriela Maalouf oferă câteva sfaturi:

Activități în spații deschise: „Profitați de vreme frumoasă și încurajați-i pe copii să desfășoare activități în aer liber. Chiar dacă sunt aceleași pasiuni pe care le iubesc, cum ar fi matematica sau cititul, mutați aceste activități pe balcon, în grădină sau într-un parc.”

Formarea de grupuri de lucru: „Este important să identificăm un grup de copii pasionați de același lucru și să facă aceste activități în aer liber.”

Echilibrul între activități fizice și academice: „Nu uitați, bunăstarea fizică e bine să fie în echilibru cu cea cu cea academică și mai ales echilibrul mental. Nu vă speriați, n-o să-și piardă pasiunea. O să învețe cum pot să facă mai multe lucruri în același timp și o să observați îmbunătățiri în domeniul de care sunt ei pasionați.”

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top