Cum să îți amenajezi spațiul de dining în stil modern
În ultimii ani stilul de viață a devenit tot mai alert, în special în zonele urbane. Oamenii nu mai dedică atât de mult timp lucrurilor simple, însă mesele în familie sunt încă importante și creează o legătură mai puternică între membrii familiei. Pentru a crea un cadru plăcut este important modul în care amenajezi spațiul de dining, pentru a avea un loc primitor, confortabil, dar și practic în același timp.
Am pregătit pentru tine câteva sugestii de amenajare interioară pe care le poți implementa în casa ta.
Masa – piesa centrală a zonei de dining
Masa pentru dining nu este o simplă piesă de mobilier, așa că trebuie să iei în calcul anumite aspecte atunci când plănuiești să achiziționezi una. În primul rând, contează numărul membrilor familiei. Pentru un cuplu, o masă de mici dimensiuni este suficientă, dar pentru o familie cu părinți și copii este recomandată o masă cu o suprafață mai mare.
Există și situația în care în casă locuiește un cuplu ce primește des vizite ale prietenilor sau ale altor membri ai familiei. În acest caz, o masa dining extensibila este alegerea perfectă. Te va ajuta să economisești spațiu atunci când nu ai musafiri.
Forma mesei este de asemenea importantă. În general, mesele de dining sunt pătrate sau dreptunghiulare, dar și cele rotunde au un farmec aparte. Avantajul acestora din urmă este că oferă mai mult spațiu de jur împrejur și sunt mai sicm-atminda-kave-homegure pentru copiii mici, care nu riscă astfel să se lovească de colțuri.
În ceea ce privește materialul, ține cont de următoarele aspecte: calitate, ușurința de curățare și îngrijire, stilul camerei și, bineînțeles, bugetul disponibil. Cele mai comune materiale sunt lemnul, furnirul sau sticla securizată. Lemnul este cel mai des ales, iar ca buget, cele mai accesibile sunt pinul și salcâmul. La polul opus, lemnul masiv este cel mai costisitor.
Separarea zonei de luat masa de restul livingului
Dacă spațiul disponibil nu este unul generos, atunci ai putea să separi zona de dining de cea de living. Poți monta un perete din sticlă sau un panou din lemn. De asemenea, un design cu uși glisante poate fi foarte util întrucât te ajută să adaptezi spațiul în funcție de nevoile de moment.
Un alt mod de delimitare este prin intermediul pardoselii. Spre exemplu, dacă în living ai parchet, zona de dining poate fi cu gresie. Culorile pot totuși să fie în tonuri asemănătoare pentru a nu fi deranjant din punct de vedere vizual.
Paleta de culori
Culorile dintr-o cameră influențează starea de spirit, așa că alege o paletă cât mai plăcută. Nuanțele calde inspiră optimism și energie, iar culorile reci sunt cunoscute pentru că oferă o stare de calm. Albul este o culoare ce exprimă puritate, pace și curățenie și este de asemenea liniștitoare, fiind des utilizată în designul interior. Pentru un plus de eleganță și echilibru, poți să iei în considerare și nuanțele de gri.
Iată câteva combinații moderne de culori:
- alb, bej, crem;
- ivoar, verde oliv, kaki;
- bej, maro, wenge;
- gri, bej, cărămiziu, verde oliv;
- verde ou de rață, verde oliv, kaki, lila;
- bej, gri, verde mint, kaki;
- bej, galben pai, bleu.
Spații de depozitare
Spațiile de depozitare sunt indispensabile, așa că sunt o parte importantă a oricărui cămin. Pentru un dining room sunt suficiente câteva sertare pentru tacâmuri și veselă. Dacă spațiul îți permite, poți adăuga niște rafturi pe care să expui diverse obiecte decorative, poze de familie, lumânări parfumate sau plante de apartament.
Alege ceea ce rezonează cu tine și bucură-te de timpul petrecut în familie într-un spațiu primitor și optimist!