Conversații și ateliere cu creativi la antiDot. the talks
Cărturești și Alisa Tarciniu, coach, facilitator terapie prin râs și fondator programe de creativitate, îi așteaptă pe cititorii curioși de chimia ideilor strălucite la șaăte întâlniri intens imaginative în librărie. Din 2 până în 6 noiembrie, la Cărturești Verona se desfășoară antiDot. the talks – o serie de discuții despre elementele, secretele sau obiceiurile unei vieți creative cu invitați din domenii care se întâlnesc în același punct: creativitatea.
Participarea la discuții este gratuită, iar atelierele funcționează pe bază de donație recomandată: 40 de lei/persoană. Pentru înscrieri, accesați linkul: https://bit.ly/3Fk3WqO
Programul primei ediții antiDot. the talks arată astfel:
INTERVIURI
Miercuri, 2 noiembrie, ora 19:00
Tema: Creativitate eficientă
Cristian China-Birta (Chinezu) / antreprenor digital
Povestim despre cum poți livra creativ și cum poți fi și eficient în același timp, cu unul dintre cei mai cunoscuți oameni din digitalul românesc.
Joi, 3 noiembrie, ora 19:00
Tema: Alchimia prin sunet
Teodora Brody-Enache / jazz artist
O călătorie în urma căreia descoperi cum se poate manifesta creativitatea prin sunet. Sunetul este o formă rafinată de energie care are o sursă, iar creativitatea este o forță colosală care așteaptă să fie exprimată. Cum poate deveni acest joc un proces alchimic din care să rezulte bucuria și pacea minții? Descoperim joi, 3 noiembrie, de la Teodora Brody-Enache.
Vineri, 4 noiembrie, ora 19:00
Tema: Creativitate, creativitate, dar ce facem cu ea?
Vava Ștefănescu / coregrafă & dansatoare
Tema discuției pornește de la o afirmație a coregrafei și dansatoarei portugheze, Vera Mantero: Expect meaning to come from something you don’t know. Așadar vom vorbi despre cum inspirația și sensul creativ pot apărea fix de unde nu te aștepți.
Duminică, 6 noiembrie, ora 19:00 (interviu Zoom, transmis pe paginile de Facebook Cărturești)
Tema: Creativitatea, comoara din noi
Paul Kenyon / autor & jurnalist, câștigător BAFTA
Un dialog inedit pe tema creativității cu unul dintre cei mai creativi jurnaliști de investigație, care a făcut reportaje BBC din zone de război periculoase din întreaga lume, realizând peste 50 de documentare despre experiențele trăite. Vorbim despre echilibrul dintre teoriile conspirației și căutarea adevărului, dar și despre legătura între creativitate și supraviețuire.
ATELIERE
Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 14:00
Spectacolul din interiorul nostru
Vlad Logigan / actor
Avem cuvintele-cheie: spontaneitate, joacă, surpriză, descoperire, improvizație. Lasă-te cu totul în voia acțiunii să vezi ce iese dacă le îmbini alături de un actor!
Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 17:30
Cum să te surprinzi pe tine însuți: atelier de joacă și încredere în sine
Alisa Tarciniu / coach
Copiii se joacă instinctiv și sunt curioși. Ei descoperă lumea prin abordări de tipul: – Să vedem ce se poate întâmpla dacă fac asta? sau – Care este lucru cel mai amuzant pe care aș putea să îl fac? Ca adulți uităm această abordare. Rămânem blocați în a avea mereu dreptate și a ști exact ce este de făcut. Uităm că putem trăi fără a ști sau controla totul. Hai să descoperi cum e când îți iei un moment de libertate de la constrângerile vieții de adult!
Duminică, 6 noiembrie, ora 11:00
Pagurul, cochilia și melcul: atelier de poezie
Simona Popescu/scriitoare
Ce este poezia? Ce nu este poezia? Spune-mi ce poezie citești ca să-ți spun cine ești! Cuvântul poezie e un cuvânt labirint în care încap multe lucruri. Poezia e singurătate, instinct, dar și știință a construirii. Melcul își creează singur, din instinct, frumoasa cochilie care îi e și adăpost. Cochiliile goale sunt adăpost și pentru alți vulnerabili. Micul crustaceu numit pagur se refugiază la nevoie în structurile calcaroase ale gasteropodelor. Dar poezia e și solidaritate, dialog, înțelegere, e… necunoscut, neașteptat, empatie, informație, atenție, grijă, răbdare, hazard obiectiv, spontaneitate, bucurie. În poezie încap multe lucruri!
antiDot. the talks este un proiect Alisa Tarciniu și Cărturești.
Parteneri: Radio România Cultural, Psychologies, Munteanu, 4arte, spotmedia.