Lansare de carte la Sibiu – 100 de zile de Stela Popa
Editura Tritonic si Facultatea de Jurnalistica va invita sambata, 6 martie incepand cu ora 12:00 la o intalnire cu autorii Tritonic si o dezbatere cu subiectul Aspecte geopolitice ale relatiilor Romano-Moldovene.
Veti avea ocazia sa stati de vorba cu Stela Popa, jurnalista din Republica Moldova si autoare a romanului 100 de zile, prezentat incepand cu ora 12:00 in amfiteatrul A0 al Facultatii de Jurnalistica, cu conf.univ.dr. Dan Dungaciu, sociolog si autor Tritonic, Bogdan Hrib, editor Tritonic si autorul cartilor: „Filiera greceasca”, „Blestemul manuscrisului si „Somalia, Mon Amour„ cat si cu Lucian Grozea, secretar stiintific al Facultatii de Jurnalistica din Sibiu.
Tot acum vor fi prezentate cele mai noi titluri din colectia Comunicare Media (cea mai complexa colectie in domeniul comunicarii si a jurnalismului la ora actuala in Romania), titluri precum:
- Blogurile, facebook si polotica
- Ghid practic de comunicare
- Brandurile globale
- Limba de lemn in presa
- Jurnalism roman in exil si diaspora.
O serie de evenimente similare vor avea loc intr-un cadru mai restrans la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu, luni, 8 martie.
100 de zile este o carte despre tinerete, revolutie si dragoste. Un roman scris in 2009 despre revolta din aprilie 2009, un roman al Moldovei ultimilor ani, ani cu victorii si infrangeri, cu bucurie si deznadejde, cu speranta, cu flori, cu sange…
Romanul este axat pe traseul Corjova-Chisinau-Bucuresti, derulat prin intermediul personajului principal, Roberta si este structurat in trei parti.
Partea intai, Amintiri din trecut, o prezinta pe Roberta Ciugureanu, o tanara din Transnistria, care vine la Chisinau, impreuna cu sora sa geamana, pentru a-si realiza visele.
Partea a doua, Coridorul mortii, surprinde, pentru prima data intr-un volum, perioada protestelor de la Chisinau. De aici incep cele 100 de zile infernale. Personajele cartii se intalnesc pe scena revolutiei, fiecare cu destinul, miza si angajarea sa politica: statalisti, pro-rusi, unionisti, spioni, diversionisti etc.
Partea a treia, Un sfarsit e un inceput, reda cautarile disperate ale Robertei – Ion si Dragos sunt dati disparuti -, lupta cu autoritatile si urmarile evenimentelor din 7 aprilie pentru fiecare personaj. Toate firele complicate se deznoada acum. Pe fundalul mortii tatalui sau, in urma batailor din „coridorul mortii”, si complicatiilor ulterioare, Roberta, infuriata si dezamagita, ia o decizie radicala.