Now Reading
Apel înscrieri scurtmetraje la Bucharest International Dance Film Festival

Apel înscrieri scurtmetraje la Bucharest International Dance Film Festival

Revista Psychologies
apel-înscrieri-scurtmetraje-la-bucharest-international-dance-film-festival

BIDFF – Bucharest International Dance Film Festival, singura manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, anunță deschiderea sesiunii de înscrieri pentru secțiunile competiționale de scurtmetraje ale celei de-a opta ediții, care va avea loc între 8-11 septembrie 2022, la București.

Datele limită la care se pot trimite aplicațiile sunt: 24 iunie (normal) și 15 iulie (târziu).

La BIDFF 2022 pot fi înscrise scurtmetraje de dans live action sau animație (ficțiune, documentar sau experimental), produse în ultimii doi ani, care nu depășesc 20 de minute în lungime și au o calitate minimă Full HD (1080p). Secțiunea competițională a BIDFF este dedicată exclusiv scurtmetrajelor și este organizată în două secțiuni: Competiția Internațională și Competiția Națională.

Înscrierea filmelor se face la https://filmfreeway.com/bidff2022, prin intermediul platformei Film Freeway.

Prin tema zone (ne)sigure, cea de-a opta ediție a BIDFF invită artiștii și publicul deopotrivă să participe activ la redefinirea formelor artistice. Într-o lume în criză, formatele artistice suferă mutații obligatorii: filmul iese din cinematograf, dansul părăsește scena, iar scena devine un spațiu deschis dezbaterilor, realitatea fiind transformată radical de imaginația artiștilor. BIDFF #8 pune la îndoială siguranța viitorului în fața evenimentelor actuale și se întreabă spre ce forme de artă ne îndreptăm. La ce forme vor adera filmele? Ce subiecte vor câștiga relevanță pe măsură ce suntem forțați să fim mai conștienți de granițele naționale, corporale și afective?

Până pe 24 iunie (normal) și 15 iulie (târziu), cineaștii pot înscrie maximum 2 filme în competiție. Toți cei interesați sunt rugați să verifice taxele aferente categoriei și deadline-urilor înainte de a transmite aplicația. Aplicanții vor primi răspunsul referitor la selecția filmului înscris până în jurul datei de 1 august 2022.

BIDFF recunoaște excelența, noutatea și discursul artistic curajos și oferă premii în valoare totală de 1500 de euro pentru Cel mai bun film internațional și Cel mai bun film românesc.

Mai multe detalii despre competiția de anul acesta sunt disponibile pe website-ul oficial: http://www.bidff.ro/romana#apel-inscrieri-2022

Bucharest International Dance Film Festival este o platformă pentru filme experimentale care folosesc mișcarea ca principal limbaj sau corpul ca subiect al explorării artistice. Mediat de camera de filmat, corpul devine punctul central al filmelor arthouse, invitând publicul să discute despre politici provocatoare, emoții extreme, interpretări ascunse și estetici fascinante. BIDFF încurajează sincretismul și dialogul dintre mișcare și diversele forme de cinema și artă vizuală, de la cele mai tradiționale, la cele experimentale și lucrări VR.

Anul acesta, între 8 și 11 septembrie 2022, pe lângă proiecțiile de film, festivalul va include și expoziții, conferințe, prezentări publice și laboratoare de producție de film.

Website: http://www.bidff.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/bucharestinternationaldancefilmfestival/

Instagram: https://www.instagram.com/bidff.ro/

Bucharest International Dance Film Festival, ediția a VIII-a este un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Collective și co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre BIDFF

Dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume, Bucharest International Dance Film Festival a fost fondat în 2015 de coregrafa și regizoarea Simona Deaconescu și de producătoarea de film Anamaria Antoci. Evenimentul, unic în peisajul festivalurilor de film din România, militează pentru colaborarea dintre oamenii dansului și oamenii filmului, coagularea unei comunități a creatorilor de film de dans, încurajând excelența, inovația și discursul artistic curajos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top