Uniunea Muzicienilor Interpreți din România acordă tinerilor români burse în valoare de peste 22.000 de Euro
Duminică, 26 iunie, Uniunea Muzicienilor Interpreți din România a publicat lista bursierilor celei de-a noua ediții a Concursului național de Burse.
Concursul se desfășoară anual și se adresează tinerilor interpreți de muzică vocală și instrumentală, precum și dirijorilor cu vârste cuprinse între 12 și 26 de ani, elevi sau studenți în anul de studiu 2022 – 2023, care manifestă o înzestrare artistică de excepție.
„La ediția din acest an a Concursului Burselor UNIMIR am fost copleșiți de o participare excepțională, cu foarte mulți candidați deosebit de talentați. Suntem bucuroși să anunțăm că juriul concursului a decis sporirea numărul de burse anuale de la 15 la 20, precum și, suplimentar, acordarea a încă 5 burse semestriale, oferite de către membrii juriului pentru prezențe extraordinare în concurs, ceea ce întregește numărul total al beneficiarilor noștri de anul acesta la 25. Felicitări tuturor participanților!” – a declarat Dr. Felicia Filip, Președintele UNIMIR
Astfel, pe parcursul anului școlar/universitar 2022 – 2023, 20 de burse individuale a câte 1.000 de Euro fiecare vor fi acordate de către UNIMIR câștigătorilor concursului. De asemenea, alți 5 candidați vor beneficia de câte o susținere individuală semestrială în valoare de 500 de Euro, în cadrul celor noi trei categorii de burse create de membri juriului concursului: Bursa Felicia Filip, Bursa Cecilia și Dan Mizrahy, precum și Bursa Madrigal – Marin Constantin.
În cadrul Concursului Burselor UNIMIR 2022 – 2023 s-au înscris peste 100 de copii și tineri din toată țara, elevi și studenți ai școlilor de muzică din Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea sau Zalău.
Lista câștigătorilor Burselor UNIMIR 2022 – 2023, precum și alte informații și detalii sunt disponibile pe website-ul Uniunii Muzicienilor Interpreți din România, secțiunea Burse și premii, la http://www.unimir.net/burse-si-premii/; contact – [email protected].
Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR) este o organizaţie neguvemamentală, nonprofit, constituită prin asocierea liberă a personalităţilor care s-au distins în arta creaţiei interpretative prin activitate individuală de referinţă în plan naţional şi internaţional. UNIMIR evidenţiază, susţine şi promovează valorile creaţiei interpretative româneşti.
Începând din 2020, președintele UNIMIR este soprana Dr. Felicia Filip, iar din conducere mai fac parte Prof. Univ. Dr. Viniciu Moroianu, Prof. Univ. Dr. Dana Borsan, Conf. Univ. Dr. Mariana Colpoș, Prof. Univ. Dr. Gabriel Croitoru, artista Floarea Calotă și Dr. Daniel Jinga.