Now Reading
O vacanţă… euforică

O vacanţă… euforică

diana-moldoveanu

Dacă spui vacanţă de vară spui… mare, plajă, soare, briză. Rareori destinaţiile de vacanţă ocolesc măcar câteva zile la malul mării. De ce? Conștient sau nu, alegem destinaţiile la mare pentru că acestea contribuie la starea noastră de bine.

Beneficiile apei în viaţa noastră de zi cu zi

De altfel, beneficiile apei în viaţa noastră de zi cu zi au fost confirmate de numeroase cercetări. De exemplu, Proiectul BlueHealth, o iniţiativă de cercetare desfășurată pe parcursul a patru ani, a avut ca scop înţelegerea legăturii dintre apă și starea de bine. Sub conducerea lui Matthew White, o echipă de cercetători a investigat acest fenomen, intervievând peste 18.000 de persoane din întreaga Europă. Rezultatele lor au arătat că există o legătură semnificativă între prezenţa apei în mediul înconjurător și nivelul de fericire al oamenilor. Alte studii au constatat că o simplă plimbare de 20 de minute pe zi într-un spaţiu albastru (unde apa este vizibilă) îmbunătăţește imediat starea de spirit, în comparaţie cu o plimbare într-un mediu urban. V-am convins că un concediu la mare trebuie să-și găsească loc în planurile voastre? Perfect!

Acum să găsim destinaţia ideală pentru vacanţă!

Pe cât de mult ne place la mare, pe atât de dificil pare uneori să găsești destinaţia perfectă. Aceasta trebuie să fie o combinaţie de distanţă convenabilă, peisaj pe cât posibil spectaculos, cazare confortabilă și, chiar mai mult decât atât, o experienţă culinară specială și, desigur, vreme perfectă. Cu siguranţă nu poţi controla toate aceste aspecte, însă unele dintre ele pot fi bifate cu succes.

Începe prin a te gândi la ce înseamnă pentru tine o vacanţă de vis. Te pierzi în gânduri cu plaje sălbatice, nisip fin și valuri ce-ţi șoptesc povești vechi de mii de ani sau preferi o staţiune elegantă, plină de viaţă și de activităţi captivante? Imaginează-ţi cum te vei simţi când vei păși pentru prima dată pe acea plajă, cu briza mării mângâindu-ţi chipul și soarele dansând pe pielea ta.
Caută locuri care să-ţi rămână în suflet. Te poţi inspira din recenzii și povestiri ale altor călători îndrăgostiţi de mare, din fericire există acum o mulţime de astfel de surse de inspiraţie. Și explorează platformele de rezervări pentru a găsi acel hotel boutique sau acea vilă romantică care să-ţi ofere nu doar un loc de odihnă, ci și o poveste de neuitat.

O descoperire surprinzătoare la Marea Neagră

Iar, cât timp îţi imaginezi toate aceste lucruri, iată ce descoperire am făcut recent: un hotel unic pe malul Mării Negre, aș putea spune chiar în România, amenajat pornind de la conceptul wabi-sabi. Un concept japonez profund, care îmbrăţișează și celebrează imperfecţiunea, impermanenţa și frumuseţea simplă a lucrurilor, wabi-sabi este o filozofie estetică și de viaţă ce pune accent pe găsirea frumuseţii în simplitate, naturaleţe și autenticitate.
Euforia Retreat & Spa este primul hotel wabi-sabi din România, situat între Eforie Nord și Eforie Sud, pe fâșia de pământ scăldată de valurile Mării Negre și apele lacului Techirghiol. Un spaţiu aparte ce și-a construit identitatea în jurul acestui concept și a fost reinterpretat într-o manieră contemporană și locală.
Stilul de design al hotelului reflectă acest concept prin minimalism cald, o paletă de culori monocromă adaptată nuanţelor nisipului, ce utilizează forme organice si materiale naturale, are oferă un plus de confort și… liniște.
Obiectele vintage prezente prin piese de mobilier, corpuri de iluminat sau accesorii, sunt omniprezente, reflectând atât semnătura echipei Annterior Studio, cât și pasiunea fondatoarei, Alexandra Bogatu-Pavel. Arta locală îmbogăţește spaţiile cu tablouri de inspiraţie marină, sculpturi din piatră de Techirghiol realizate de George Culea și fotografii vechi din zona Eforiilor.

O clădire cu istorie

Clădirea iniţială a fost Vila Plaja, construită în 1930 ca reședinţă de vacanţă pentru Cecil Poppa, un renumit hematolog român. Deși a suferit modificări în 1990, esenţa originală a clădirii a fost păstrată cât mai mult posibil. Astfel, alcovurile originale, scările către living și un perete de piatră cochiliferă au fost integrate în designul actual al corpului The Villa.
Euforia Retreat & Spa oferă 20 de camere cu design individual, fiecare cu piese unice de mobilier, cum ar fi paturi de zi transilvănene din secolul XIX, dulapuri italienești, birouri de scrisori, fotolii art deco și alte obiecte vintage recondiţionate.
Spa-ul hotelului include saună umedă și uscată, piscină interioară, jacuzzi, o sală de yoga/pilates –și știm cât de plăcut este să faci yoga în sunetul valurilor, dimineaţa, când natura abia se trezește sau seara, sub mângâierea blândă a ultimelor raze de soare – , cabinet de masaj și diverse terapii menite să revitalizeze trupul și sufletul. Toate aceste dotări –extrem de utile când obiectivul vacanţei tale este răsfăţul și relaxarea – se aliniază sloganului hotelului: „Revitalizează trupul și sufletul”.

Experienţă de reconectare cu natura

Restaurantul, deschis atât pentru oaspeţi, cât și pentru publicul larg, oferă o experienţă culinară ce reflectăretreat aceeași filosofie, punând accent pe simplitate și utilizarea ingredientelor locale. Cu vedere directă către mare și o terasă care dă direct pe plajă, restaurantul te îmbie cu priveliștea superbă să îţi petreci dimineţile privind marea, indiferent de anotimp.
Pe parcursul celor trei ani de reamenjare, clădirea a fost extinsă în trei pavilioane: The Villa, The Lake Wing și The Pool Pavilion, armonizate estetic prin minimalism cald și materiale naturale precum lemn, piatră, granit, marmură și textile din in, cânepă și bumbac. Patina lăsată de vreme adaugă valoare atemporală proiectului, contribuind la o estetică sustenabilă și funcţională.
Clipele petrecute la Euforia Retreat & Spa mi-au demonstrat că acesta nu este un simplu hotel, ci o experienţă completă de reconectare cu natura și cu tine. Păstrarea esenţei istorice a clădirii originale nu face decât să amplifice această stare de bine pe care, de altfel, o poţi trăi întreg anul, hotelul având mereu ușile deschise pentru oaspeţii săi, indiferent de anotimp

Așadar, atunci când vrei să fugi la mare pentru o reîncărcare rapidă a bateriilor, nu exclude litoralul românesc.
Ai toate șansele să te reîndrăgostești.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top