Psychologies iti aduce muzica de calitate: Glenn Miller
Descopera fascinatia anilor ’30 – ’40 teleportandu-te parca in timp ascultand muzica lui Glenn Miller. Seratele glam, doamnele intotdeauna coafate si cu ruj rosu pe buze, barbati galanti, un romantism si rafinament aparte epocii.
Alton Glenn Miller a fost unul dintre artistii care in perioada 1939-1943 a inregistrat recorduri de vanzari pentru albumele sale, conducand o orchestra impresionanta, fiind nu doar liderul acesteia, ci si compozitor in sclipitoarea era swing.
„In the Mood”, „Moonlight Serenade”, „Pennsylvania 6-5000”, „Chattanooga Choo Choo”, „A String of Pearls”, „At Last”, „(I’ve Got a Gal In) Kalamazoo”, „American Patrol”, „Tuxedo Junction”, si „Little Brown Jug” si-au pastrat pana astazi savoarea si „lipiciul” incontestabil la public.
Initial Miller a cantat la mandolina si un instrument similar trompetei, trecand apoi la ceea ce ramane instrumentul sau de suflet – trombonul. Iar cum nimic nu vine fara sacrificii, primul trombon si l-a cumparat cu banii adunati din mulsul vacilor in Grant City, Missouri, orasul in care se mutase impreuna cu familia sa.
Dupa orchestra orasului in copilarie si formatia inchegata cu colegii de liceu, Glenn Miller, la 17 ani, deja stie care urmeaza sa fie traiectoria vietii sale: muzica.
Pana in 1938 nu a fost tocmai usor, diverse colaborari, dezamagiri sau muzicieni profesionisti ce i-au devenit mentori, colegi de trupa sau cunostiinte ce au colaborat ulterior cu nume mari ale muzicii precum Frank Sinatra sau Bing Crosby.
Dupa esecul cu propria sa orchestra in 1937 a realizat ca pentru a se diferentia de celelalte band-uri trebuie sa vina cu ceva nou, o combinatie de sunete, o semnatura unica – sunetul Miller. Si de aici a inceput sa scrie istoria muzicii pana cand inrolat benevol in armata americana, modernizand orchestra armatei si candtand pentru soldati a fost disparut in misiune pe 15 decembrie 1944, avionul sau si pasagerii nemafiind niciodata gasiti.
Despre premiile Grammy cu siguranta am auzit cu totii, iar „Moonlight Serenade”, „Chattanooga Choo Choo” si „In the Mood” au fost introduse in Grammy Hall of Fame Awards in 1991, 1996 si 1983 intrucat au o uriasa importanta calitativa si istorica.
Un asemenea muzician recunoscut mondial nu isi poate avea locul decat si in biblioteca ta, iar cum Psychologies ofera cititorilor sai numai articole de calitate, inserturile sale muzicale sunt o dovada a excelentei. In luna septembrie poti avea o compilatie Glenn Miller cumparand revista Psychologies cu cartea si cd-ul Glenn Miller, pret 15,99 lei.