Now Reading
Cand se degradeaza relatia de cuplu

Cand se degradeaza relatia de cuplu

Revista Psychologies

Vrei sa aveti o relatie frumoasa si sa fiti fericiti pana la adanci batraneti? Acorda atentie acestor lucruri care iti pot strica relatia de cuplu.

Startul este dat cand oamenii incep sa distruga fundatia casniciei, adica increderea, angajamentul si prietenia.

Este foarte important ca partenerul tau sa-ti fie cel mai bun prieten. Sa-l respecti, sa-l admiri, sa vrei sa-l cunosti.

V-ati gandit vreodata la partenerul vostru ca la un puzzle cu foarte multe piese? V-ati gandit ca voi stiti doar unele dintre aceaste piese?

Unul dintre motivele pentru care ajungeti la conflict este ca va lipsesc piese din puzzle.

Cum ar fi  daca, zilnic, timp de 5 minute, ai pune intrebari partenetului tau si ai mai pune o piesa in acel puzzle, astfel incat sa-l completezi si sa aveti la final doua planse de puzzle care se suprapun perfect si functioneaza?

Un alt motiv pentru care oamenii isi pierd relatia de cuplu este lipsa sensului comun, lipsa credintelor comune, absenta aceluiasi sistem de valori si de principii.

Mai este important felul cum gestionam conflictele in relatia de cuplu. Stiati ca statisticile arata ca numai 69% din conflicte nu au rezolvare?

Doar 31% din timp puteti sa ajungeti intr-o zona de conflict gestionabil. Asadar este cazul sa invatati sa dialogati. Pentru aceasta aveti nevoie de putin ajutor.

 

Nadia Gorduza este fondator Id Therapy Bespoke Treatment Center. Este medic, psihoterapeut si business coach, singurul psihoterapeut din Romania specializat atat in Terapia de Cuplu prin metoda Gottman. cat si in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii. Este reprezentant al Institutului Gottman din SUA si Virtually Better Inc. USA, cu certificari la nivel national si international; a urmat un Executive MBA in Statele Unite.

 

www.idtherapy.ro

[email protected]

Tel.: 0751.202.272

 

Citeste si:

Solutii pentru nemultumirile din cuplu

Indicii pentru o compatibilitate buna in cuplu

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top