Now Reading
Ce e starea de transă?

Ce e starea de transă?

Te sperie gândul să fii hipnotizată? Crezi că ajungi să spui lucruri fără să vrei? Uite ce înseamnă de fapt starea de transă.

 

Urmărește și:

Ce este hipnoza?

De ce uităm ce am trăit în prima copilărie?

 

Mulți cred că în transă vor adormi, își vor pierde controlul, iar hipnotizatorul îi poate face să spună lucruri intime ori să fie puși în situații ridicole. Acestea sunt mituri false.

De fapt, în transă ești conștientă, îți păstrezi controlul, nimeni nu te poate forța să faci ceva ce nu ai dori să faci.

În spectacole, hipnotizatorii își aleg din public persoane care, în mod inconștient, agreează să se pună în situații haioase.

În cabinet, hipnoza se folosește pentru terapia clientului, nicidecum pentru demonstrații de stradă. Cât despre „secretele scăpate“, hipnoza nu este „serul adevărului“.

Mintea inconștientă nu poate fi forțată să aducă la suprafață lucruri cu care nu se simte în siguranță. Adică nu vei dezvălui lucruri pe care nu vrei să i le destăinui terapeutului.

Mai mult, nici tu nu vei afla ceva ce nu ești pregătită să afli din interiorul tău.

 

Dr. Crista Darie este psihoterapeut (hipnoza clinică și terapie ericksoniană). E-mail: [email protected], Site: Psihoterapie-hipnoză

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top