Cum să îi spui fanteziile tale sexuale

Vrei să experimentezi mai mult pe plan sexual? Nu știi cum să-i spui asta partenerului de cuplu? Uite cum poți să-i vorbești despre fanteziile tale sexuale.

 

Urmărește și:

Top 5 fantezii sexuale feminine

5 sfaturi pentru mai multă atracție în cuplu

 

Anca Donțu – psihoterapeut cu practică privată

Într-un cuplu e important, încă de la început, să existe o comunicare bună, să vă puteți spune tot felul de lucruri, mai mult sau mai puțin intime.

La fel și cu fanteziile sexuale. Sunt un subiect delicat. Țin de intimitatea fiecăruia dintre noi, dar și de relația de cuplu.

E bine dacă știm ce ar fi dispus să accepte partenerul nostru și ce nu. Dacă este mai pudic sau mai deschis.

Contează și momentul ales pentru împărtășirea acestor fantezii. Un moment de intimitate, în care amândoi sunteți relaxați…

Dacă vă uitați împreună la filme erotice, sau cu scene senzuale, în funcție de cum reacționează la ele, vei știi dacă este potrivit să-i împărtășești și fanteziile tale.

Acum, depinde și dacă sunt lucruri la care doar visezi sau pe care ai vrea să le puneți în practică împreună.

Cred că e important ca partenerul sau partenera să nu se simtă presat, obligat în vreun fel de fanteziile tale, altfel ar putea să se închidă în el și asta să vă afecteze relația.

 

Monica David – Bucharest Therapy and Education Center

Sexualitatea este încă un subiect tabu în multe cupluri. Pe de o parte, acest tabu ține de educația pe care am primit-o de la părinții noștri, pe de altă parte, ține de autoeducația pe care ne-o facem singuri.

În relația de cuplu, sexualitatea reprezintă un pilon principal. Este cea care face diferența între o relație de prietenie și una de cuplu.

Prin urmare, dificultățile de exprimare în plan sexual pot determina dezechilibrele ulterioare ale relației de cuplu.

Acest lucru îl poți face în mai multe moduri. O modalitate ar fi cea directă, prin cuvinte, iar o alta prin limbajul corporal.

Dacă alegi modalitatea directă, asigură un context propice pentru a face acest lucru. O cină la lumina lumânărilor, o baie relaxantă cu spumă, un context erotic ce te poate ajuta să te exprimi dezinhibat.

Dacă alegi modalitatea indirectă, în timpul preludiului și chiar al actului sexual, transmite-i partenerului prin gemete, gesturi sau atingeri ce anume îți face plăcere.

Îl poți ghida către „zonele fierbinți” folosind doar vocea și limbajul corpului tău.

Combinând cele două modalități, poți crea un spațiu sigur și intim în relație, în care împreună cu partenerul veți putea să vă exprimați liber sexualitatea și să vorbiți despre fanteziile voastre.

 

Rodica Mateian – Bucharest Therapy and Education Center

Comunicarea în cuplu este cheia unei relații împlinite. A vorbi în cuplu despre intimitate, despre sex, presupune un nivel mare de încredere la care cei doi parteneri au ajuns.

Cu toate acestea, cei mai mulți oameni ezită să-i comunice celuilalt fanteziile sexuale din teama de a nu fi judecați, înțeleși greșit, de a nu leza pe celălalt, afectând astfel relația.

Mulți oameni consideră că a avea fantezii sexuale este ceva negativ și au sentimente de rușine, insecuritate, inadecvare, preferând să nu comunice partenerului acest lucru.

Pentru a spune partenerului fanteziile sexuale este nevoie de un cadru afectiv securizant, deschidere din ambele părți, o anumită abilitate de a comunica fără a fi prea intruziv, fără a șoca partenerul.

Nu în ultimul rând, folosiți umorul în intimitate și în comunicarea fanteziilor, ajută la destinderea atmosferei, creează un cadru relaxat și deschis comunicării.

 

Domnica Petrovai – Mind Education Health

Ai nevoie de o bună relație de siguranță cu cel de lângă tine pentru a-ți împărtăsi dorințele, fanteziile, nevoile fără frica sau teama de ridicol, rușine sau fără să anticipi critica sau judecata.

Însă, într-o relație deja ruptă sau proastă nu cred că a discuta despre fantezii este ceea mai înțeleaptă abordare. Cred că în primul rând viața emoțională și erotică este nevoie să fie una bună.

De exemplu, cum îți exprimi dorința sexuală? Ce semnale folosești și cum le transmiți? Inițiezi apropierea prin mesaje mai directe sau indirecte? „Ne împrietenim și noi astăzi?”,

„Știi, a trecut o săptămână, nu facem și noi ceva?”. Cum iti sună mesajele? Îți vine să te apropii? NU prea…

Sună mai degrabă a presiune, datorie, reproș. Iar asta nu e deloc sexy. NU te îndeamnă să te apropii.

Ai nevoie să îl inviți pe celălalt într-un spațiu erotic în care să se simtă dorit, să se simtă în siguranță, să aibă încredere.

Să-i fie ușor să se redeschidă, să se relaxeze, să se reconecteze cu el, apoi cu tine, într-un spațiu doar al vostru. Avem nevoie de încredere să ne putem deschide.

 

Foto: 123rf.com

 

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Tulburări sexuale masculine: ejacularea precoce sau întârziată
Tulburări sexuale masculine: ejacularea precoce sau întârziată

Ejacularea precoce se poate gestiona în cuplu, astfel încât bărbatul să se orienteze spre plăcerea actului în sine și nu exclusiv pe durată și rezultat final. Motivul acestor tulburări este focusarea pe performanță, iar în depășirea lor sunt implicați ambii parteneri. Informații suplimentare primim de la psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste
Sexualitate masculină: De ce apar tulburările de erecție
Sexualitate masculină: De ce apar tulburările de erecție

Printre problemele sexuale masculine cele mai întâlnire se numără tulburările de erecție. De multe ori acestea au un fond de anxietate și teama sau dorința de performanță și pot apărea la bărbați care au succes în diverse alte planuri ale vieții. În privința acestei probleme într-un cuplu, în special unul de lungă durată, motivele pot include stresul cotidian, alte roluri îndeplinite de parteneri (părinți, spre exemplu) sau dependențele. Mai multe detalii de la psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste
Motivele pentru care scade dorința sexuală masculină
Motivele pentru care scade dorința sexuală masculină

Dorința sexuală masculină este influențată de oboseală și de sursele de stres, cum în egală măsură este modelată de educația primită în copilărie. Deseori la baza acesteia poate sta anxietatea de performanță care menține tulburările de erecție, ejacularea precoce sau diminuarea dorinței sexuale. Mai multe informații despre cauze dar și metodele de intervenție pentru a remedia această problemă aflăm de la psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste
Cum să îi spui fanteziile tale sexuale
Cum să îi spui fanteziile tale sexuale

Vrei să experimentezi mai mult pe plan sexual? Nu știi cum să-i spui asta partenerului de cuplu? Uite cum poți să-i vorbești despre fanteziile tale sexuale.

Citeste
Problemele sexuale masculine: cauze medicale sau psihologice?
Problemele sexuale masculine: cauze medicale sau psihologice?

Bărbații sunt mai puțin curajoși decât femeile când vine vorba să își recunoască problemele sexuale și să se adreseze unui specialist. Deseori, vor fi mai înclinați să caute cauzele medicale de la baza acestora și abia la îndrumarea unui medic să se adreseze unui psiholog. Despre problemele sexuale masculine și cauzele care stau la baza lor, discutăm cu psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste
Cum facem educație sexuală copiilor pentru a evita tulburările sexuale
Cum facem educație sexuală copiilor pentru a evita tulburările sexuale

Dezvoltarea tulburărilor sexuale de la maturitate pornește din copilărie, când nu ni s-a făcut o educație sexuală corespunzătoare, sau când sexul a fost etichetat drept ceva rău ori rușinos. Cum abordăm corect noi, ca părinți, interesul sexual al copilului sau anumite comportamente precum masturbarea, aflăm de la psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste