Cum să îi spui fanteziile tale sexuale

Vrei să experimentezi mai mult pe plan sexual? Nu știi cum să-i spui asta partenerului de cuplu? Uite cum poți să-i vorbești despre fanteziile tale sexuale.

 

Urmărește și:

Top 5 fantezii sexuale feminine

5 sfaturi pentru mai multă atracție în cuplu

 

Anca Donțu – psihoterapeut cu practică privată

Într-un cuplu e important, încă de la început, să existe o comunicare bună, să vă puteți spune tot felul de lucruri, mai mult sau mai puțin intime.

La fel și cu fanteziile sexuale. Sunt un subiect delicat. Țin de intimitatea fiecăruia dintre noi, dar și de relația de cuplu.

E bine dacă știm ce ar fi dispus să accepte partenerul nostru și ce nu. Dacă este mai pudic sau mai deschis.

Contează și momentul ales pentru împărtășirea acestor fantezii. Un moment de intimitate, în care amândoi sunteți relaxați…

Dacă vă uitați împreună la filme erotice, sau cu scene senzuale, în funcție de cum reacționează la ele, vei știi dacă este potrivit să-i împărtășești și fanteziile tale.

Acum, depinde și dacă sunt lucruri la care doar visezi sau pe care ai vrea să le puneți în practică împreună.

Cred că e important ca partenerul sau partenera să nu se simtă presat, obligat în vreun fel de fanteziile tale, altfel ar putea să se închidă în el și asta să vă afecteze relația.

 

Monica David – Bucharest Therapy and Education Center

Sexualitatea este încă un subiect tabu în multe cupluri. Pe de o parte, acest tabu ține de educația pe care am primit-o de la părinții noștri, pe de altă parte, ține de autoeducația pe care ne-o facem singuri.

În relația de cuplu, sexualitatea reprezintă un pilon principal. Este cea care face diferența între o relație de prietenie și una de cuplu.

Prin urmare, dificultățile de exprimare în plan sexual pot determina dezechilibrele ulterioare ale relației de cuplu.

Acest lucru îl poți face în mai multe moduri. O modalitate ar fi cea directă, prin cuvinte, iar o alta prin limbajul corporal.

Dacă alegi modalitatea directă, asigură un context propice pentru a face acest lucru. O cină la lumina lumânărilor, o baie relaxantă cu spumă, un context erotic ce te poate ajuta să te exprimi dezinhibat.

Dacă alegi modalitatea indirectă, în timpul preludiului și chiar al actului sexual, transmite-i partenerului prin gemete, gesturi sau atingeri ce anume îți face plăcere.

Îl poți ghida către „zonele fierbinți' folosind doar vocea și limbajul corpului tău.

Combinând cele două modalități, poți crea un spațiu sigur și intim în relație, în care împreună cu partenerul veți putea să vă exprimați liber sexualitatea și să vorbiți despre fanteziile voastre.

 

Rodica Mateian – Bucharest Therapy and Education Center

Comunicarea în cuplu este cheia unei relații împlinite. A vorbi în cuplu despre intimitate, despre sex, presupune un nivel mare de încredere la care cei doi parteneri au ajuns.

Cu toate acestea, cei mai mulți oameni ezită să-i comunice celuilalt fanteziile sexuale din teama de a nu fi judecați, înțeleși greșit, de a nu leza pe celălalt, afectând astfel relația.

Mulți oameni consideră că a avea fantezii sexuale este ceva negativ și au sentimente de rușine, insecuritate, inadecvare, preferând să nu comunice partenerului acest lucru.

Pentru a spune partenerului fanteziile sexuale este nevoie de un cadru afectiv securizant, deschidere din ambele părți, o anumită abilitate de a comunica fără a fi prea intruziv, fără a șoca partenerul.

Nu în ultimul rând, folosiți umorul în intimitate și în comunicarea fanteziilor, ajută la destinderea atmosferei, creează un cadru relaxat și deschis comunicării.

 

Domnica Petrovai – Mind Education Health

Ai nevoie de o bună relație de siguranță cu cel de lângă tine pentru a-ți împărtăsi dorințele, fanteziile, nevoile fără frica sau teama de ridicol, rușine sau fără să anticipi critica sau judecata.

Însă, într-o relație deja ruptă sau proastă nu cred că a discuta despre fantezii este ceea mai înțeleaptă abordare. Cred că în primul rând viața emoțională și erotică este nevoie să fie una bună.

De exemplu, cum îți exprimi dorința sexuală? Ce semnale folosești și cum le transmiți? Inițiezi apropierea prin mesaje mai directe sau indirecte? „Ne împrietenim și noi astăzi?',

„Știi, a trecut o săptămână, nu facem și noi ceva?'. Cum iti sună mesajele? Îți vine să te apropii? NU prea…

Sună mai degrabă a presiune, datorie, reproș. Iar asta nu e deloc sexy. NU te îndeamnă să te apropii.

Ai nevoie să îl inviți pe celălalt într-un spațiu erotic în care să se simtă dorit, să se simtă în siguranță, să aibă încredere.

Să-i fie ușor să se redeschidă, să se relaxeze, să se reconecteze cu el, apoi cu tine, într-un spațiu doar al vostru. Avem nevoie de încredere să ne putem deschide.

 

Foto: 123rf.com

 

Comentează și tu
Recomandări
Ce putem face pentru a reaprinde pasiunea în cuplu
Ce putem face pentru a reaprinde pasiunea în cuplu

Fiecare cuplu este unic, iar în terapia de cuplu, partenerii sunt, de regulă, reorientați către începutul relației, către lucrurile care au funcționat atunci, către ceea ce era bun în relația dintre ei. Pentru a reaprinde pasiunea în cuplu, cei doi pot regăsi atracția și intimitatea în cuplu, orientându-se asupra lucrurilor pe care le poate face fiecare pentru sine și relația pe care o are. Informații primim de la psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste
Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți
Cum menținem pasiunea în cuplu când devenim părinți

Apariția unui copil este o schimbare majoră care afectează pasiunea în cuplu, diminuând intimitatea. În relația cu copilul părinții trebuie să pună limite pentru a sprijini cuplul și pentru a nu se limita la rolurile de părinți, uitând de cea de parteneri, iubiți.

Citeste
Pasiunea în cuplu: greșeli care duc la diminuarea pasiunii și atracției
Pasiunea în cuplu: greșeli care duc la diminuarea pasiunii și atracției

Locuitul cu socrii este unul dintre factorii care afectează un cuplu și intimitatea dintre cei doi parteneri. Este dificil să ai intimitate fizică și emoțională în aceste condiții, afectând pasiunea în cuplu. Ce alte greșeli dăunează relației dintre doi parteneri, aflăm de la psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste
Cum să îi spui fanteziile tale sexuale
Cum să îi spui fanteziile tale sexuale

Vrei să experimentezi mai mult pe plan sexual? Nu știi cum să-i spui asta partenerului de cuplu? Uite cum poți să-i vorbești despre fanteziile tale sexuale.

Citeste
Pasiune în cuplu: mituri despre intensitatea și durabilitatea pasiunii
Pasiune în cuplu: mituri despre intensitatea și durabilitatea pasiunii

Ne așteptăm ca pasiunea să nu se diminueze în cuplu, ba chiar credem că odată dispărută nu mai suntem în relația potrivită. Astfel de mituri despre pasiune ne îndepărtează de soluția cea mai la îndemână pe care o avem: ce putem face noi pentru a spori atracția în cuplu. Intimitatea emoțională, dar și libidoul pot fi investite cu eforturile noastre în speranța unui cuplu de durată, a unei relații satisfăcătoare. Informații de la psihoterapeutul Lucian Negoiță.

Citeste
Violența domestică: Importanța desprinderii la timp dintr-o relație toxică
Violența domestică: Importanța desprinderii la timp dintr-o relație toxică

Cynthia Loris, artist plastic și o femeie care s-a confruntat cu volența domestică, are un singur sfat pentru femeile care trec prin acest calvar: să plece de la prima palmă. Nu există speranță, nu există siguranță și liniște alături de un agresor. Iată câteva îndemnuri și mărturisiri.

Citeste