Efectele divorțului asupra copiilor cu Ramona Andrei
Vă invităm la o incursiune în universul nostru interior, la emisiunea În căutarea stării de bine alături de Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut și invitata sa Ramona Andrei, psihoterapeut.
Vom răspunde la următoarele întrebări:
- Care este cea mai mare teamă a copilului atunci când părinții divorțează și cum îi putem ajuta în acest sens?
- Care este cea mai des întâlnită greșeală pe care o fac părinții după ce divorțează?
- De multe ori, unul dintre părinți proiectează nemulțumirile față de celălalt părinte chiar pe propriul copil, uneori chiar își plătesc reciproc polițe. Ce efecte are acest fenomen pe termen lung? Ce se poate face?
- Ce înseamnă alienarea parentală și cum poate fi evitată? Dacă totuși unul dintre părinți o practică, ce poate face celălalt părinte, cum poate ajuta copilul?
- Ce efect are din punct de vedere psihologic împărțirea între două case, eventual o săptămână la un părinte, cealaltă la celălalt părinte?
Ramona Andrei este psihoterapeut adlerian formator și supervizor în mai multe programe de formare pentru psihologi, autor al cărții Rescrie Povestea Nașterii și fondator și formator în primul program de formare de facilități de parentalitate adleriană din România. Este mamă a doi copii și părinte pentru patru. Lucrează cu oamenii din respect și încredere în potențialul lor.
Le mulţumim partenerilor noştri OneShot pentru Master Image, XpertBeauty pentru Master Make-up şi Vivre pentru recuzită.
Simona Nicolaescu este psihoterapeut, terapeut cranio-sacral, susținător al vieții echilibrate în România şi realizator al emisiunii „În căutarea stării de bine”. Desemnată „Antreprenorul anului”, în anul 2013, Simona Nicolaescu și-a dedicat ultimii 9 ani din cariera sa profesională susținerii și promovării vieții echilibrate, prin proiecte creative, adresate mediului de afaceri, derulate în premieră în România. Sub semnătura sa a luat naștere primul program de well-being pentru angajații companiilor. Este autoarea audio-book-ului „Tehnici de reducere a stresului”.