Oglindă, oglinjoară, cine este cea mai frumoasa din țară? cu Adina Moraru Dan și Neli Pfeiffer
Vă invităm la o incursiune în universul nostru interior, la emisiunea În căutarea stării de bine alături de Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut și invitatele sale, Adina Moraru Dan, psiholog clinician specialist și psihoterapeut și Neli Pfeiffer, specialist cosmetică apicolă.
Doar 4% dintre femei, la nivel global, se consideră frumoase. Trăim într-o lume unde aspectul exterior pare mai important decât sufletul și unde proliferează așa-zisa cultură „de ambalaj” care neglijează conținutul. În mass-media se promovează „femeia perfectă” cu multe intervenții estetice fizice: sâni modificați, talie îngustată, fese extra rotunde, remodelare/lifting facial, sprâncene simetrice, umplere de pomeți etc. Este o imagine artificială supra-expusă, care ajunge să se întipărească în subconștientul colectiv. A devenit un fel de uniformă pe care toate fetele sau femeile doresc să o „îmbrace”.
Adina Moraru Dan:
„Nu este nimic rău în a-ți dori să fii mai bun, mai frumos și asta cât mai mult timp posibil, dar trebuie văzută linia de echilibru. În același timp, se constată un interes tot mai puternic al multor femei de a ieși din umbră, de a evolua, de a se dezvolta emoțional și spiritual, de a deveni autentice. Azi, mai mult ca oricând, multe femei simt că trăiesc o trezire, că sunt chemate să aducă o schimbare în lume.
Frumusețea autentică este un ritual al vieții în sine, o mișcare naturală ca a fenomenelor naturii, a anotimpurilor, culorilor și diversității culturilor la nivel global. Frumusețea mai înseamnă acceptarea complexității naturii umane cu defecte și calități, cu gândurile și intențiile noastre bune îmbinate natural cu umbra din ființă noastră profundă și a inconștientului colectiv.
Starea de bine presupune, mai întâi, să faci curat în interiorul tău. Să conștientizezi apăsările trecutului și să le scoți afară, să le rezolvi și sa le împaci. Este un proces anevoios, în care apar anxietățile, fricile profunde, iar acest lucru se vede inclusiv pe chip. Dar, apoi vine reușita și apare bucuria vieții pe deplin, te bucuri de tine, de ceea ce ești cu adevărat, se instalează o stimă de sine bazată pe valori autentice, care te va face să te iubești cu adevărat și să accepți tot ce te înconjoară.”
Neli Pfeiffer:
„Mersul cu regularitate la cosmetică este un ajutor vital, pe mai multe laturi, de la simpla curățare a tenului până la psihoterapia cosmetică, care însuflețește toată ființa, prelungește tinerețea si întreține starea de bine. În cei peste 30 de ani de lucru cu produsele albinei, am descoperit un univers uimitor. Studiată în amănunt, viața albinelor reprezintă o civilizație ideală: harnică, organizată, ordonată, curată. Fiecare albină are propriul rol bine definit în stup și toate împreună realizează un ecosistem perfect, atât pentru ele, cât și pentru natură. Tot ce produce albina: miere, polen, propolis, lăptișor de matcă, ceară, apilarnil, toate și fiecare în parte au o încărcătură de elemente bioactive care se potrivesc „mănușă” constituției umane, atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe, pentru menținerea ei, pentru sporirea ei. În compoziția chimică a produselor apicole regăsim cei mai puternici antioxidanți, care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Frumusețea și unicitatea lucrului cu produsele apicole, constă în nenumăratele opțiuni pe care le oferă aceste produse naturale.”
Vă propunem o discuție la granița de echilibru dintre investiția în frumusețea fizică și aflarea tainelor sufletului și a îmbogățirii ființei în toate aspectele ei materiale și imateriale.