Sfaturi pentru o memorie mai buna
:quality(80):format(png)/https://psychologies.ro/wp-content/uploads/2016/06/femeie-care-citeste.jpg)
Stiai ca retinem numai 5% din ce auzim la o conferinta, ori 10% din ceea ce invatam citind? Aplica aceste tehnici pentru a avea o memorie mai buna.
Foto: 123rf.com
Foto: 123rf.com
Cynthia Loris, artist plastic și o femeie care s-a confruntat cu volența domestică, are un singur sfat pentru femeile care trec prin acest calvar: să plece de la prima palmă. Nu există speranță, nu există siguranță și liniște alături de un agresor. Iată câteva îndemnuri și mărturisiri.
O persoană care se confruntă cu violența domestică are nevoie de ajutor, este un lucru cert. Iar resursele sunt de la ordin de restricție, la căutarea unui adăpost în care se poate retrage, departe de agresor. Lucrurile nu se întâmplă astfel, însă. Stăm de vorbă cu Cynthia Loris, artist plastic și o femeie care s-a confruntat cu volența domestică.
Deseori, persoana supusă unei relații abuzive ajunge dependentă de agresor, trăiește pentru momentele în care acesta își cere scuze și promite o viață normală, frumoasă. Evident, mai devreme sau mai târziu, reapar violența verbală și fizică, iar ciclul se repetă, perpetuând violența domestică. Stăm de vorbă cu Cynthia Loris, artist plastic și o femeie care s-a confruntat cu volența domestică.
Stiai ca retinem numai 5% din ce auzim la o conferinta, ori 10% din ceea ce invatam citind? Aplica aceste tehnici pentru a avea o memorie mai buna.
Cynthia Loris, artist plastic și supraviețuitoare a violenței domestice ne povestește despre captivitatea într-o relație toxică. Vorbim despre legătura dintre violența domestică și educația primită de femei cu privire la căsătorie, despre traumele din copilărie, agresivitate și formele de abuz cu care ne putem confrunta. Câteva informații, spuse din suflet, din perspectiva unei victime și […]
Copiii care de mici, rămași cu un părinte singur, au fost puși să contribuie la creșterea fraților sau grijile familiei, la maturitate, poate ajunge chiar să refuze să devină părinte. Este ceea ce numim sterilitate psihologică. Altfel, dacă devin părinți, ei vor transmite copiilor lor suferințele resimțite în propia copilărie. Mai multe informații de la Otilia Mantelers, psiholog, specialist în parenting.