Now Reading
Solutii pentru impotenta

Solutii pentru impotenta

Revista Psychologies

Partenerul tau de cuplu are probleme sexuale? Terapia poate fi o solutie. Uite ce poate face psihosexologul in caz de impotenta.

 

 

 

 

Ce este impotenta

Disfunctia erectila, incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie de calitate, poate avea mai rar cauze strict organice, cum sunt cele ce impiedica o buna transmitere a impulsurilor nervoase la nivelul penisului, de exemplu in accidente ale coloanei sau ale bazinului, incidente ale radioterapiei sau a unor proceduri chirurgicale.

Mult mai frecvent, cauzele hormonale sau problemele vasculare ce impiedica o irigare corespunzatoare la nivelul penisului au si o componenta psihica.

 

Cum te ajuta psihosexologul

Psihosexologul abordeaza in timpul sedintelor ideile negative ce creeaza repetat disconfort sexual si intretin adesea disfunctia erectila, sub forma unui cerc vicios.

Sedintele urmaresc identificarea felului cum gandurile si emotiile negative intretin problemele sexuale si viceversa. Mai sunt identificate eventualele mituri legate de activitatea sexuala, ce intretin schemele cognitive disfunctionale.

Colaborarea dintre psihosexolog si medicul specialist sexolog poate ajuta mult in depasirea problemelor de erectie. Si tratamentului medicamentos pentru disfunctia erectila e mai eficient astfel.

Cercetarile actuale au dovedit ca problemele de erectie sunt ameliorate la mai multi barbati atunci cand tratamentul medicamentos e asociat cu psihoterapia sexuala.

 

Comunicarea in cuplu

La psihosexologie, cuplul poate fi ajutat sa-si sporeasca nivelul satisfactiei sexuale, prin cresterea calitatii relatiei intime, chiar independent de capacitatea de mentinere a erectiei. In consecinta, prezenta ambilor parteneri de cuplu in timpul terapiei poate fi de folos pentru depasirea acestui obstacol.

O buna comunicare in cuplu e primul pas catre o sexualitate armonioasa.

 

 

De Rares Ignat, psihoterapeut autonom de cuplu și familie, psihosexolog certificat ESSM (European Society for Sexual Medicine) – EFS (European Federation of Sexology), tel.: 0724232893,  www.sex-psi.rowww.psihoterapiefamilie.ro

 

 

Urmareste si:

De ce avem nevoie de psihosexolog

Cauzele ejacularii precoce

 

 

Foto: 123rf.com

 

 

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top