Oua fierte cu sos alb

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 8 oua fierte tari;
  • 1 ceapa mica;
  • 1/2 l lapte;
  • 1 lingura de faina;
  • 2 linguri de unt;
  • 1 lingura de mustar;
  • sare, piper.

Preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste in untul incins timp de 3-4 minute.

Laptele se pune intr-un castron, se adauga faina si amesteca bine. Amestecat cu ceapa calita in unt, se fierbe 2-3 minute, pana cand sosul se ingroasa.

Se ia de pe foc si se amesteca apoi cu mustarul, folosind telul. Se pun dupa gust sare si piper.

Ouale fierte se curata de coaja, apoi se taie in jumatati si se asaza cate doua (4 jumatati) pe cate o farfurie, cu taietura in sus. Pe deasupra se toarna sosul.

Farfuriile se pot orna cu frunze de salata sau patrunjel verde.

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Oua fierte cu sos alb

Ingrediente: Pentru 4 portii: 8 oua fierte tari; 1 ceapa mica; 1/2 l lapte; 1 lingura de faina; 2 linguri de unt; 1 lingura de mustar; sare, piper. Preparare: Ceapa taiata marunt se caleste in untul incins timp de 3-4 minute. Laptele se pune intr-un castron, se adauga faina si amesteca bine. Amestecat cu ceapa […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste