Legume   la grec

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 4-5 cepe de apa;
  • 1 conopida;
  • 1 conserva de ciuperci;
  • 5 castraveti mijlocii;
  • 4 cescute de ulei;
  • 4 cescute de vin alb;
  • otet;
  • 1 lamaie;
  • sare, piper.

Preparare:

Legumele se spala si se curata. Cepele se taie in jumatati.

Conopida se rupe in buchetele si se pune la fiert cu putin otet in apa, pentru 5 minute.

Fiecre leguma (ciupercile, castravetii, conopida fiarta) se pregateste separat, folosind pentru fiecare: 1 ceapa, 1 1/2 cescuta de ulei si 1 1/2 cescuta de vin alb, zeama de lamaie, sare si piper.

Fiecare leguma, separat, se stropeste cu zeama de lamaie, ulei si vin, se presara cu sare si piper, apoi se pune sa fiarba pe baie de aburi.

Se asza legumele in castroane mici, de forme diferite.

Comentează și tu
Recomandări
Gateste somon salbatic ca Chef FOA
Gateste somon salbatic ca Chef FOA

O reteta oferita de Chef FOA ce face parte din juriul MasterChef si echipa Flavours Food Design, si are in subordine opt bucatarii ale unor cunoscute restaurante din Bucuresti, printre care Biutiful, Biutiful By the Lake, Fratelli, Le Bistro, Willbrook Platinum Business & Convention Center.

Citeste
Creveti la gratar

Ingrediente: Pentru 4 portii: 10 creveti mari; 1 lingura de ulei. Pentru sos: 6 linguri de ulei de masline; zeama de la 1 lamaie; 1 catel de usturoi; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Cu un cutit bine ascutit se taie crevetii in doua pe lung si se curata de intestine. Se spala sub jet puternic […]

Citeste
Raci la cuptor
Raci la cuptor

Ingrediente: Pentru 4 portii: 400 g raci proaspeti; 100 ml ulei de masline; 2 cepe; 4 rosii; 150 g branza de oaie; patrunjel verde; oregano uscat; sare, piper. Preparare: Ceapa se curata, se spala, se toca marunt si se prajeste in ulei de masline pana devine sticloasa. Rosiile se cresteaza, se oparesc, apoi li se […]

Citeste
Legume   la grec

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4-5 cepe de apa; 1 conopida; 1 conserva de ciuperci; 5 castraveti mijlocii; 4 cescute de ulei; 4 cescute de vin alb; otet; 1 lamaie; sare, piper. Preparare: Legumele se spala si se curata. Cepele se taie in jumatati. Conopida se rupe in buchetele si se pune la fiert cu putin […]

Citeste
Rosii umplute cu sunca

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 200 g sunca de Praga; 1 lingura mustar; 2 linguri de maioneza; 1 lingura de smantana; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste
Rosii umplute cu pasta de masline

Ingrediente: Pentru 4 portii: 4 rosii; 100 g branza de vaci; 50 g de smantana; 100 g masline verzi; 50 g unt; patrunjel verde; sare, piper. Preparare: Rosiile se spala, apoi se sterg. In partea dinspre codita li se taie cate un capacel si se golesc de miez, apoi se pun cu taietura in jos […]

Citeste