Now Reading
3 semnale de alarmă la începutul unei relații de cuplu

3 semnale de alarmă la începutul unei relații de cuplu

Vedem destul de repede anumite semnale de alarmă, dar oare este simplu să le ascultăm? Totuși, experiența (și studiile) ne recomandă să nu le ignorăm. Iată trei dintre ele.

Citește și:

De ce e bine să fugi când simți o atracție sexuală prea puternică pentru cineva

O de la Orgasm: Fericire autentică și orgasm mimat?

Chimia puternică, bat-o vina!

Nu te-ai gândi că o chimie puternică este un semnal de alarmă, nu-i așa? Și ai avea dreptate… până la urmă, indiferent de așteptările și nevoile pe care le avem de la o relație de cuplu, primul test este cel al atracției fizice.

Ne apropiem de cei care ne atrag, fie le dându-le, fie primindu-le atenția. Și totuși, o chimie puternică (o atracție irezistibilă) este un mare semnal de alarmă.

De cele mai multe ori, ne atrage familiarul, iar acesta cuprinde cam toate greșelile noastre trecute. Așadar, atunci când îl reperezi în mulțime pe cel care te atrage cel mai mult… evită-l.

Mesajul real transmis de el este „te atrag pentru că mă recunoști, ai mai avut relații cu mine și toate au eșuat.”

Ușor de spus, greu de făcut, dar dacă îți dorești o relație pe termen lung, caută să cunoști și să te apropii de cei care sunt atrăgători și fizic, dar nu copleșitor. Pe scurt, pe o scară de la 1 la 10, poți avea o relație reușită cu cineva care te atrage de 6-7.

 

Mesajele on-line nu sunt un semn de „atenție”

Recomandarea ar fi să limitați, pe cât posibil, comunicarea on-line. Din nou, nu este ușor, din moment ce ne petrecem mai tot timpul conectați on-line.

Totuși, interesul real reiese din clasicele întâlniri față în față. On-line, oricâți emoticon(i) am folosi, tot lăsăm frâu liber imaginației, tot adăugăm scenarii mentale, tot construim omul de la celălalt capăt al comunicării virtuale după chipul și asemănarea… idealului nostru.

Uneori, facem aceste greșeli chiar și față în față, dar în acest caz, avem ocazia contactului care ne permite să citim o persoană chiar și dincolo de cuvinte.

Rezistați tentației de a vă verifica telefonul la fiecare 2 minute pentru a vedea dacă v-a scris și, mai ales, de a vă bucura că pe la prânz v-a trimis un smliley, pe care să îl interpretați repede drept mare semn de atenție, interes și disponibilitate.

On-line se creează distanța, nu apropierea. Interesul real reiese din programarea cât mai curând a următoarei întâlniri.

 

„Te plac, ești importantă, dar chiar nu am timp de tine”

Dacă acesta este mesajul primit, răspunsul vostru interior ar trebui să fie „eu mă plac, pentru mine sunt importantă și merit atenție și timp”. Altfel, nici nu ați intrat în relație și este deja el pe primul loc. Sau „relația”, fie ea și imaginată (cel puțin, în acest moment).

Nu cădeți în capcana femeii foarte înțelegătoare care știe că viața e grea și joburile stresante, nu îi găsiți scuze și nu îl compătimiți. Cel mai probabil vă agățați de o iluzie, iar el vă ține agățată pentru că… e bine să vă țină prin preajmă.

Un bărbat interesat și disponibil, își va face timp și dacă este președintele unei țări. Altfel, își va face rost de scuze pe care, de altfel, nu trebuie musai să le primim…

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top