Now Reading
Bărbatul potrivit în momentul nepotrivit

Bărbatul potrivit în momentul nepotrivit

Căutăm bărbatul potrivit, indiferent că ne conștientizăm sau nu idealurile. Avem o listă a trăsăturilor și calităților dezirabile, la fel cum știm ce nu ne dorim de la un partener. Ce facem însă, atunci când găsim bărbatul potrivit în momentul nepotrivit?

Citește și:

3 semnale de alarmă la începutul unei relații de cuplu

Iubirile care dor: Teama de abandon, terenul fertil al relațiilor toxice

Drama nu este neapărat că nu putem găsi un bărbat potrivit nouă. Mai degrabă, suntem dezorientate atunci când găsim pe cineva potrivit, dar lucrurile nu par să se lege. Și atunci, avem tendința greșită de a ne agăța de o relație, de a insista ca ea să funcționeze, întrucât nu am vrea să pierdem persoana tocmai găsită.

În fața dovezilor că el nu este pregătit sau că nu își dorește același lucru, găsim argumentul suprem: merită să așteptăm și să investim, întrucât este așa cum ne dorim noi să fie.

Matthew Hussey, un expert în dating care a câștigat foarte multă popularitate prin sfaturile oferite femeilor în materie de relații romantice și dating, are darul de a spune lucrurilor pe nume, chiar dacă nu ne oferă mereu confort și alinare: bărbatul potrivit în momentul nepotrivit, este tot un bărbat nepotrivit.

Pe scurt, atunci când avem tendința de a nu găsi soluții pentru a obține ceea ce ne dorim de la un partener, de a înainta în relația cu acesta, oricâte alte calități ar avea, nu o are pe cea mai importantă: disponibilitate pentru noi.

Iar „încăpățânarea” noastră de a persista în ecuația respectivă, nu aduce decât dezamăgiri. Dacă stima de sine suferă și ea, o expunem unor drame suplimentare nenecesare.

Nu, nu este adevărat că atunci când găsești bărbatul ideal constați că tu nu ești partenera ideală pentru el. Idealul, în primul rând, reprezintă o persoană care te dorește pe tine.

Un partener disponibil emoțional, stabil, dornic să construiască o relație cu tine. Nu un tip care bifează pe hârtie trăsături dezirabile: e amabil, e sufletist, e empatic, e inteligent, are simțul umorului, e harnic, etc. Cele enumerate pot fi importante și mai sus sau mai jos pe lista priorităților fiecăreia dintre noi. Dar în capul listei, se află același lucru: disponibil pentru noi.

Așadar, dacă ai găsit pe cineva așa cum îți place, dar persoana respectivă nu dă semne că ar vrea o relație cu tine, lasă-ți partea optimistă să vadă următorul mesaj: există și astfel de oameni, așa cum vrei tu, și vei mai întâlni, trebuie doar să fii atentă.

În plus, dacă rămâi agățată de un personaj indisponibil, vei deveni la rândul tău indisponibilă și poți rata alte ocazii mult mai potrivite ție.

Prin urmare, nu trebuie să fii atentă doar la lista calităților pe care le bifează un bărbat ci la felul în care el se raportează la tine. Este atent și interesat de tine? Îți arată că vrea să te cunoască? Își dorește o relație cu tine?

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top