Now Reading
Ce este adevăratul romantism: curiozitatea față de lumea partenerului tău

Ce este adevăratul romantism: curiozitatea față de lumea partenerului tău

Avatar photo

Dacă cineva te-ar întreba despre dragoste și romantism, cum le-ai defini? Ce implică și ce înseamnă acestea pentru tine? Uite cum stau de fapt lucrurile, și în ce mod îți poți îmbunătăți relația de cuplu.

De multe ori, filmele ne dau o imagine foarte distorsionată despre ceea ce este dragostea sau romantismul și setează așteptări nerealiste atunci când vine vorba de relațiile noastre.

Cine nu și-ar dori, de exemplu, ca partenerul să-i construiască o casă exact așa cum și-a imaginat-o? Dar, când vine vorba de relațiile reale, romantismul este mult mai complex decât în filme.

Cadourile și surprizele te pot face să uiți ce înseamnă dragostea cu adevărat. Nu am fi sinceri dacă am spune că nu ne dorim să primim din când în când cadouri sau surprize de la persoanele importante din viața noastră.

Citește și:

Cum să avem așteptări sănătoase de la un partener de cuplu

Cuplu: alegerea partenerului cu care ai deja o relație

Ne arată astfel că ne acordă atenție și ne fac să ne simțim importanți. Cu toate acestea, dacă primim mereu lucruri materiale, ne putem transforma și ne vom dori din ce în ce mai multe lucruri, mai degrabă decât afecțiunea reală pe care o primim de la cei dragi. Vom ajunge să pierdem din vedere ce înseamnă dragostea cu adevărat.

Dragostea și romantismul nu se referă la cadouri, este vorba despre cunoașterea partenerului la un nivel mai profund, astfel încât să putem avea o relație mai puternică cu acesta. Lucrurile materiale oferă satisfacție doar pe termen scurt.

 

Curiozitatea ta este darul prețios pe care partenerul tău dorește să-l primească

Cheia pentru a avea o relație mai romantică și de lungă durată este curiozitatea. Când ești curios în legătură cu persoana iubită, înseamnă că ești curios în legătură cu lumea acesteia și cu tot ce se află în ea.

Să presupunem că partenerului tău îi place să meargă la teatru. S-ar putea ca tu să nu îți dorești să mergi, dar o faci, pentru că nu este vorba despre spectacol, ci despre a arăta că vrei, de fapt, să afli mai multe despre partener.

Astfel de lucruri vor cultiva intimitatea și vor ajuta la construirea unei legături mai puternice și mai fericite între voi doi.

 

Curiozitatea sparge zidul dintre voi, astfel încât veți deveni ca unul

Curiozitatea nu înseamnă doar a te angaja în activități pe care partenerul dorește să le facă, ci și curiozitatea față de el/ea ca persoană. Acest lucru permite o mai bună comunicare între voi.

Uneori, avem tendința de a ajunge la anumite concluzii și de a face anumite presupuneri. Poți constata, de exemplu, că îți judeci partenerul pentru anumite obiceiuri pe care le are sau pentru deciziile pe care le ia.

Când te apropii de persoana iubită în acest mod, este foarte ușor să interpretezi greșit situațiile, să îi rănești sentimentele și să provoci discuții inutile.

De exemplu, partenerului tău îi poate fi greu să vorbească despre sentimentele lui/ei și, drept rezultat, se interiorizează foarte mult și se închide în el/ea în timpul unor conversații importante. Acest lucru îți poate da impresia că nu îi pasă de sentimentele tale.

În loc să te grăbești să tragi anumite concluzii, încearcă să vezi situația din perspectiva partenerului. Acest lucru îi oferă acestuia oportunitatea de a lăsa jos „zidurile“ și de a se deschide, astfel încât vei afla lucruri pe care nu le-ai știut despre el/ea. Vă veți apropia și conecta mai mult unul cu celălalt.

 

Uitați de filme și bucurați-vă de dragoste în viața reală!

În concluzie, dragostea și romantismul sunt mai mult decât daruri. Este vorba despre toate lucrurile pe care banii nu le pot cumpăra. Este vorba de timp, atenție, afecțiune și curiozitate. Toate acestea sunt mai valoroase decât orice cadou pe care l-ați putea primi sau dărui vreodată.

 

De Nadia Gorduza, fondator Id Therapy Bespoke Treatment Center, medic, psihoterapeut și business coach, singurul psihoterapeut din România specializat atât în Terapia de Cuplu prin metoda Gottman cât și în Terapie prin Realitate Virtuală pentru Fobii și Adicții. Este reprezentant al Institutului Gottman din SUA și Virtually Better Inc. USA, cu certificări la nivel național și internațional; a urmat un Executive MBA în Statele Unite.  http://www.idtherapy.ro, [email protected]+40751 202 272

Foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top