Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei… doar tu

O vorbă spune să părăsești o petrecere cât încă te mai distrezi. Nu e simplu, dar e pentru sănătatea ta emoțională și psihică. Vorbesc aici despre iubirile care eșuează lamentabil și de ce este recomandat să ieși dintr-o relație nepotrivită.

Citește și:

Nu vreau să fiu mai deșteaptă, vreau să fiu mai fericită

Confesiuni: Tu cum remediezi un conflict cu partenerul de cuplu?

În ziua de azi sunt șanse mari să avem eșec în iubire. Mai mari decât șansa de succes. Avem acces la informație, știm care sunt ingredientele unui cuplu longeviv, dar totodată suntem asaltați de responsabilități, de nevoi, de lipsa de timp și de energie.

Suntem un amalgam între știu ce am de făcut și habar nu am cum să fac ce știu că am de făcut.

În plus, găsirea partenerului cu care să încerci să o scoți la capăt e un fel de probă olimpică în situația în care tu nu ai trecut nicio zi pe la sală.

Dar încercăm, ieșim, cunoaștem oameni noi. Cum altfel să ne sporim șansele de reușită? Ce nu suntem prea des pregătiți să facem este să de confruntăm cu eșecurile, rateurile, dezamăgirile și multe alte năpaste cu care avem nenorocul de a încerca să ne cuplăm.

Atracția nu este o problemă. Sunt mulți oameni citiți, cu simțul umorului, preocupați de propria persoană, interesanți și chiar atractivi fizic. Dar ce vor, care sunt valorile și convingerile lor și, mai ales, care este momentul în care dai peste ei, e cu totul altă mâncare de pește.

Vorba aceea: „Când găsești persoana pe care o căutai, nu mai ai nevoie decât să fie momentul potrivit. Dar momentul potrivit poate fi o adevărată capcană.'

Cel mai greu este să renunțăm. Ne place să ne mințim, să visăm cu ochii deschiși, să așteptăm ca piesele să se așeze singure, să se alineze astrele și zodiile să ne fie compatibile.

Vestea proastă este că nimic început prost nu se va termina cu bine. Sau, să spunem că sunt 1% șanse. Îți pariezi sănătatea emoțională și psihică când acestea sunt condițiile?

Să pleci dintr-o ecuație în care nevoile și dorințele tale sunt într-un fundal îndepărtat este un semn de sănătate. Nu este simplu, evident, dar merită efortul de a-ți acorda ție însăți atenția și disponibilitatea pe care cu foarte mare ușurință o arăți celuilalt.

Nu este ușor să pleci de lângă cineva pe care tu îl dorești. Dar există reciprocitate? Ești văzută, înțeleasă, dorită, importantă pentru celălalt? Sau accepți regulile lui de joc în speranța că odată și odată va veni și rândul tău să contezi?

Învață să contezi în primul rând pentru tine și, oricât de dificil este momentul, pleacă de la petrecere cât încă te mai distrezi. Mai târziu, ieși mult mai șifonată și mai greu de asamblat la loc.

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Fiica adoptivă a mătușii mele mă amenință cu moartea pentru că am grijă de mama ei
Fiica adoptivă a mătușii mele mă amenință cu moartea pentru că am grijă de mama ei

Fiica adoptivă a mătușii mele este dependentă de jocuri de noroc și droguri. Atunci când nu sterge mesele noaptea prin baruri, fură bani și se ocupă cu diverse înșelătorii. Pe mine mă amenință cu moartea pentru că îi țin mama în viață.

Citeste
Cuplu: Nu știam că este vorba despre gaslighting
Cuplu: Nu știam că este vorba despre gaslighting

Știam că nu îmi este bine lângă el pentru că nu mă simțeam în siguranță. Totodată însă, începusem să mă îndoiesc de mine, iar asta mă îngheța. Eram într-o relație în care trăiam un gaslighting cumplit din partea lui. Mă făcea să mă îndoiesc de ce spun, fac și gândesc eu.

Citeste
Vârsta nu are importanță
Vârsta nu are importanță

Credeam că este doar o încurajare, dar vârsta nu are importanță când vine vorba despre lucrurile pe care ți le dorești să le faci.

Citeste
Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei... doar tu
Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei… doar tu

O vorbă spune să părăsești o petrecere cât încă te mai distrezi. Nu e simplu, dar e pentru sănătatea ta emoțională și psihică. Vorbesc aici despre iubirile care eșuează lamentabil.

Citeste
Infidelitate: Iubitul meu mai avea o relație în paralel
Infidelitate: Iubitul meu mai avea o relație în paralel

Am văzut prin filme astfel de scenarii și chiar țin minte ce înverșunată eram când venea vorba despre infidelitate. Nici prin cap nu mi-a trecut că mi s-ar putea întâmpla mie, dar iată, viața bate filmul. Am aflat că iubitul meu are o altă relație în paralel.

Citeste
Poate sufăr de egoism cronic, dar o relație de cuplu nu face parte din filmul meu
Poate sufăr de egoism cronic, dar o relație de cuplu nu face parte din filmul meu

Uneori ajungi să te împrietenești prea bine cu singurătatea. Nu spun că ar fi neapărat un lucru bun, dar pentru unii dintre noi, este ceea ce am ales. Poate e egoism, dar este ceea ce vreau eu pentru mine.

Citeste