Now Reading
Top 10 motive pentru care bărbații rămân single

Top 10 motive pentru care bărbații rămân single

În caz că vă întrebați, nu toți bărbații sunt evitanți emoțional sau afemeiați. Există o listă întreagă de motive pentru care rămân single și, cunoscându-le, poate reușim să înțelegem mai bine anumite situații.

Citește și:

Alege-ți un partener cu care te poți juca

Relații toxice de cuplu provocate de propriul nostru trecut

Teama de relație

Poate a trecut printr-un divorț sau poate a crescut într-o familie toxică, iar modelul relației dintre părinți este ceva ce nu dorește să repete. Și ce cale mai bună decât să evite relațiile cu totul? Deopotrivă, există și cei care se cred veșnic în căutarea sentimentului perfect de îndrăgostire, pentru care relația este o corvoadă care le scade nivelul de oxitocină.

Primii pot învăța cu răbdare că există și alte modele relaționale decât cele de care se tem. Ceilalți au nevoie de maturizare, iar dacă ei nu ajung să simtă această nevoie, nu se va întâmpla niciodată.

 

Aspectul fizic… „necorespunzător”

Aici nu e vina nimănui. Știm deja că natura ia decizii fără să ne întrebe, iar felul în care arătăm depinde în mare parte de gene. Dacă putem depune efort pentru a pierde din greutate sau pentru a avea un corp mai atletic, bărbații care suferă de calviție sau cei care nu sunt foarte înalți… nu prea au ce să facă.

Totodată, să nu ne imaginăm că ei nu sunt afectați de imaginea corporală și, uneori, bărbații sunt complexați de aceste aspecte. Alături de persoana potrivită pot fi depășite pentru că, nu-i așa, noi femeile știm să apreciem educația, galanteria, empatia unui bărbat mai mult decât pletele-i în vânt.

 

Stimă de sine scăzută

Nu doar noi femeile putem avea traume din copilărie ci și bărbații pot crește în absența unui tată sau în prezența unuia abuziv, lucru care dăunează grav stimei de sine. Astfel de bărbați nu au încredere în sine în abordarea unei femei, iar inacțiunea lor este tradusă prin… dezinteres.

Se spune că și dacă nu ai încredere în tine, merită efortul să o afișezi ca și cum ar fi acolo (postură, mers, contact vizual), dar de la teorie la practică drumul este lung. Nu degeaba suntem îndemnate și noi femeile să facem primul pas și să nu așteptăm mereu de la ei asta.

 

Eforturi prea mici

Este în regulă să nu alergi după o relație, dar dacă nu socializezi, nu ieși din casă și nu faci un mic efort pentru a-ți arăta disponibilitatea, arăți inabordabil și dezinteresat. Ori, nu sunt chiar trăsături după care se dau în vânt femeile (cel puțin, nu cele care și-au rezolvat, la rândul lor, anumite probleme).

 

Dezinteres față de o relație

Există și bărbați care aleg deliberat celibatul și nu vor relații de cuplu. Este o decizie care le aparține, așa cum și femeile au dreptul să spună că nu vor să se căsătorească sau să devină mame.

Desigur, cum nu suntem ființe solitare, este interesat să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine și să descoperim ce stă la baza acestor decizii, dar indiferent de motiv, este bine să fie asumat și comunicat celorlalți.

Nu de alta, dar (chiar și involuntar) putem transmite mesajul greșit și putem dezamăgi oameni care nu merită acest lucru. Respectiv, cei care și-ar dori o relație.

 

Aptitudini de flirt: zero

Nu puțini sunt bărbații care habar nu au să flirteze. Iar atunci când o fac prea natural, mai că te gândești cât de des face asta de îi iese atât de bine.

Și totuși, cei din a doua categorie au șanse să iasă la mai multe întâlniri decât primii. Dacă unora le vine natural flirtul, pentru alții este o limbă străină. Dar asta nu înseamnă că nu se poate învăța.

 

Introverții preferă singurătatea

Este, de fapt, un soi de definiție a introvertului care mereu va alege timp petrecut cu sine sau cu un prieten apropiat, adunărilor zgomotoase și grupurilor mari. Din păcate, când stai acasă pe canapea, nu prea sunt șanse să cunoști oameni noi.

Desigur, poate fi frustrant și chiar motiv de anxietate să te expui în fața unei persoane străine și să flirtezi, dar merită efortul. Până la urmă, și dacă ești refuzat, poți considera momentul drept o repetiție înaintea cunoașterii persoanei potrivite ție!

 

Experiențe amoroase nefaste

Nu doar noi suferim din iubire, ci și bărbații. Vorba cântecului, și băieții plâng… Din acest motiv, un bărbat care are în istoric mai multe relații amoroase eșuate, poate decide că relațiile nu sunt pentru el și va alege celibatul.

Desigur, ar fi interesant să își identifice tiparul amoros pe care îl tot repetă și, cu ajutorul unui psihoterapeut, să îl depășească pentru a identifica pe viitor care este tipul de relație potivită lui.

 

Lipsa realizărilor profesionale

Știm că femeile sunt atrase de bărbații competitivi, realizați, alfa, cei care asigură supraviețuirea speciei. Asta imediat după ce depășesc etapa artistului neînțeles de întreg universul mai puțin de iubită.

Bărbații sunt complexați atunci când traversează perioade de șomaj, când nu au realizări profesionale notabile, când nu au o carieră de invidiat. Astfel de autoevaluări îi determină să nici nu caute o relație, să nu abordeze o femeie, chiar dacă le place.

 

Adicțiile

Adicțiile sunt un impediment major în calea unor relații de durată. Nu ne referim aici doar la prea-frecventele dependențe de alcool sau droguri ci și la adicția de sex, de pornografie sau de… jocuri pe calculator.

Într-o relație este important să fii prezent, iar astfel de bărbați, dacă nu își adresează și nu depun un efort în a-și depăși problema, au șanse mari să rămână singuri și nu neapărat pentru că aceasta este decizia lor.

 

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top