Top 10 motive pentru care bărbații rămân single

În caz că vă întrebați, nu toți bărbații sunt evitanți emoțional sau afemeiați. Există o listă întreagă de motive pentru care rămân single și, cunoscându-le, poate reușim să înțelegem mai bine anumite situații.

Citește și:

Alege-ți un partener cu care te poți juca

Relații toxice de cuplu provocate de propriul nostru trecut

Teama de relație

Poate a trecut printr-un divorț sau poate a crescut într-o familie toxică, iar modelul relației dintre părinți este ceva ce nu dorește să repete. Și ce cale mai bună decât să evite relațiile cu totul? Deopotrivă, există și cei care se cred veșnic în căutarea sentimentului perfect de îndrăgostire, pentru care relația este o corvoadă care le scade nivelul de oxitocină.

Primii pot învăța cu răbdare că există și alte modele relaționale decât cele de care se tem. Ceilalți au nevoie de maturizare, iar dacă ei nu ajung să simtă această nevoie, nu se va întâmpla niciodată.

 

Aspectul fizic… „necorespunzător'

Aici nu e vina nimănui. Știm deja că natura ia decizii fără să ne întrebe, iar felul în care arătăm depinde în mare parte de gene. Dacă putem depune efort pentru a pierde din greutate sau pentru a avea un corp mai atletic, bărbații care suferă de calviție sau cei care nu sunt foarte înalți… nu prea au ce să facă.

Totodată, să nu ne imaginăm că ei nu sunt afectați de imaginea corporală și, uneori, bărbații sunt complexați de aceste aspecte. Alături de persoana potrivită pot fi depășite pentru că, nu-i așa, noi femeile știm să apreciem educația, galanteria, empatia unui bărbat mai mult decât pletele-i în vânt.

 

Stimă de sine scăzută

Nu doar noi femeile putem avea traume din copilărie ci și bărbații pot crește în absența unui tată sau în prezența unuia abuziv, lucru care dăunează grav stimei de sine. Astfel de bărbați nu au încredere în sine în abordarea unei femei, iar inacțiunea lor este tradusă prin… dezinteres.

Se spune că și dacă nu ai încredere în tine, merită efortul să o afișezi ca și cum ar fi acolo (postură, mers, contact vizual), dar de la teorie la practică drumul este lung. Nu degeaba suntem îndemnate și noi femeile să facem primul pas și să nu așteptăm mereu de la ei asta.

 

Eforturi prea mici

Este în regulă să nu alergi după o relație, dar dacă nu socializezi, nu ieși din casă și nu faci un mic efort pentru a-ți arăta disponibilitatea, arăți inabordabil și dezinteresat. Ori, nu sunt chiar trăsături după care se dau în vânt femeile (cel puțin, nu cele care și-au rezolvat, la rândul lor, anumite probleme).

 

Dezinteres față de o relație

Există și bărbați care aleg deliberat celibatul și nu vor relații de cuplu. Este o decizie care le aparține, așa cum și femeile au dreptul să spună că nu vor să se căsătorească sau să devină mame.

Desigur, cum nu suntem ființe solitare, este interesat să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine și să descoperim ce stă la baza acestor decizii, dar indiferent de motiv, este bine să fie asumat și comunicat celorlalți.

Nu de alta, dar (chiar și involuntar) putem transmite mesajul greșit și putem dezamăgi oameni care nu merită acest lucru. Respectiv, cei care și-ar dori o relație.

 

Aptitudini de flirt: zero

Nu puțini sunt bărbații care habar nu au să flirteze. Iar atunci când o fac prea natural, mai că te gândești cât de des face asta de îi iese atât de bine.

Și totuși, cei din a doua categorie au șanse să iasă la mai multe întâlniri decât primii. Dacă unora le vine natural flirtul, pentru alții este o limbă străină. Dar asta nu înseamnă că nu se poate învăța.

 

Introverții preferă singurătatea

Este, de fapt, un soi de definiție a introvertului care mereu va alege timp petrecut cu sine sau cu un prieten apropiat, adunărilor zgomotoase și grupurilor mari. Din păcate, când stai acasă pe canapea, nu prea sunt șanse să cunoști oameni noi.

Desigur, poate fi frustrant și chiar motiv de anxietate să te expui în fața unei persoane străine și să flirtezi, dar merită efortul. Până la urmă, și dacă ești refuzat, poți considera momentul drept o repetiție înaintea cunoașterii persoanei potrivite ție!

 

Experiențe amoroase nefaste

Nu doar noi suferim din iubire, ci și bărbații. Vorba cântecului, și băieții plâng… Din acest motiv, un bărbat care are în istoric mai multe relații amoroase eșuate, poate decide că relațiile nu sunt pentru el și va alege celibatul.

Desigur, ar fi interesant să își identifice tiparul amoros pe care îl tot repetă și, cu ajutorul unui psihoterapeut, să îl depășească pentru a identifica pe viitor care este tipul de relație potivită lui.

 

Lipsa realizărilor profesionale

Știm că femeile sunt atrase de bărbații competitivi, realizați, alfa, cei care asigură supraviețuirea speciei. Asta imediat după ce depășesc etapa artistului neînțeles de întreg universul mai puțin de iubită.

Bărbații sunt complexați atunci când traversează perioade de șomaj, când nu au realizări profesionale notabile, când nu au o carieră de invidiat. Astfel de autoevaluări îi determină să nici nu caute o relație, să nu abordeze o femeie, chiar dacă le place.

 

Adicțiile

Adicțiile sunt un impediment major în calea unor relații de durată. Nu ne referim aici doar la prea-frecventele dependențe de alcool sau droguri ci și la adicția de sex, de pornografie sau de… jocuri pe calculator.

Într-o relație este important să fii prezent, iar astfel de bărbați, dacă nu își adresează și nu depun un efort în a-și depăși problema, au șanse mari să rămână singuri și nu neapărat pentru că aceasta este decizia lor.

 

Foto: shutterstock.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Top 10 motive pentru care bărbații rămân single
Top 10 motive pentru care bărbații rămân single

În caz că vă întrebați, nu toți bărbații sunt evitanți emoțional sau afemeiați. Există o listă întreagă de motive pentru care rămân single și, cunoscându-le, poate reușim să înțelegem mai bine anumite situații.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste