Now Reading
Cum să fugi de un bărbat atrăgător

Cum să fugi de un bărbat atrăgător

Am o slăbiciune pentru bărbații cu păr lung. E primul indiciu că găsesc un bărbat atrăgător. În rest, dacă este indisponibil emoțional și infidel, mă atrage ca pe molie flacăra. Acum că știu ce e rău, nu înseamnă că e simplu să-mi fac bine…

Citește și:

Teama de abandon m-a împins la infidelitate emoțională

Cum să pleci dintr-o relație pe care o vrei… doar tu

Deși am 37 de ani, nu am reușit să depășesc etapa „ce simpatic e tipul cu părul lung”. Asta e, am un soi de călcâi al lui Ahile. Bine că nu îl întreb ce zodie este și ce muzică ascultă… Cel puțin, nu din prima.

Relațiile mele de cuplu s-au sfârșit în lacrimi și depresii, singurul lucru bun cu care m-am ales fiind programările la psiholog spre care m-au împins cea mai recentă dramă amoroasă.

Bine că s-a întâmplat așa, altfel ajungeam să îmi dau în cărți, să îmi ghicesc în cafea și să sper că mi se vor alinia și mie astrele.

Sunt în terapie de 8 luni și, până acum, am învățat că problema sunt eu. Minunat, nu? Este fix ce vrei să auzi în terapia la care te duci în speranța că se va alia cineva cu tine și îl veți înjura împreună pe „nemernic”.

Uite că nu-i așa și noroc că oamenii ăștia de practică psihoterapia sunt mai echilibrați decât noi ăștialalți de avem nevoie de ea. Am reținut faptul că am un tipar defectuos, așa cum am înțeles că am mult de lucru cu mine pentru a-l depăși. Nu de alta, dar normal că mă atrag aceleași lucruri, respectiv aceiași bărbați.

Acest „familiar” este atât de atrăgător, încât intru la nesfârșit în aceași relație, în speranța că îi pot schimba deznodământul. Cum însă am avut destule exerciții de simulare în viața mea, știu deja că nu îl pot schimba.

Așadar, mi-am făcut un plan pentru a evita anumite capcane. Și, pus în 5 reguli simple, sună cam așa:

1. Dacă mă uit la el și mă văd mâncându-l de drag, dor și atracție fizică… o iau la fugă. Nu de alta, dar chimia asta dementă este primul semnal de alarmă că tocmai am recunoscut următoarea potențială dramă din viața mea (doar știu să recunosc ce îmi place, că tot aia mi-a plăcut și în trecut).

2. Dacă se joacă de-a „ba nu vrea, ba mai se lasă” e clar indisponibil. Fizic sau emoțional nici nu mai contează, ținând cont că nu vreau una fără cealalaltă.

Prin urmare, nehotărâtul din partea căruia să aștept să se prindă că sunt fix ce și-a dorit mereu, e tăiat de pe listă fără regrete. Cel puțin, asta spun aici, în „regulament”. În realitate, trag de mine ca de o mâță în lesă să mă îndepărtez de el…

3. Dacă trece printr-o „perioadă dificilă”, nu sar repede cu salvatul bietului băiat de la ananghie.

Unele dintre noi, în rândul cărora mă regăsesc și eu, suntem veșnic în căutarea câte unui „amărât” de viață și probleme pe care să îl salvăm.

Probabil inconștient ne gândim că dacă el trece prin asemenea probleme, ni le va înțelege mai bine pe ale noastre. Eronat. Rolul fiecăruia este să se salveze pe sine, motiv pentru care eu de asta încerc să mă ocup acum.

4. Making dating great again. O altă misiune a mea o reprezintă întâlnirile față în față. Așa verific disponibilitatea omului, dar și interesul real.

Nu mai vreau discuții interminabile și nopți nedormite pe messenger, nu mai vreau să îl cunosc virtual decât dacă îmi doresc o relație pentru avatarul meu și nu pentru mine.

5. Semnalele de alarmă. Da, le văd și da, îmi place mult să le ignor pe principiul „poate mi se pare”.

Semnalele de alarmă au un singur scop clar: să te pună pe fugă, iar eu asta încerc să fac. Știu cât am de regretat dacă nu le ascult…

Cam așa arată lista mea, dar, repet, imaginea cu pisica trasă în lesă este elocventă pentru cât de ușor sunt de pus în practică aceste „reguli”. Totuși, cum vreau să mă vindec și să ajung la o relație de cuplu sănătoasă… târâi pisica aia cu încredere.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top