Nu o pot împiedica pe fiica mea să ia decizia greșită…

Fiica mea are 24 de ani și a decis să se căsătorească. Știu, este majoră și este hotărârea ei. Dar dacă eu știu că este decizia greșită, oare nu trebuie să spun nimic?

Citește și:

Mama mă ajută să îmi cresc copilul, dar regulile le fac eu

Confesiuni: Tu cum remediezi un conflict cu partenerul de cuplu?

Adela, fiica mea, abia a terminat facultatea. Pe parcursul ei, a început o relație cu un coleg care, între timp, a renunțat la școală.

Ea își dorea mereu o carieră, iar el consideră că „viața merită trăită, nu muncită”. Foarte interesant motto, de altfel, dacă reușești să o trăiești fără niciun venit.

Nu este dintr-o familie care să îi întrețină stilul boem de viață, ci pur și simplu… mie, personal, mi se pare un nătărău băiatul. Nu văd că ar avea vreun talent de explorat sau vreo dorință de a se afirma altfel în viață decât evitarea oricărei responsabilități.

De un an de zile locuiesc împreună. Fiica mea are apartamentul ei pe care i l-am făcut cadou când a intrat la facultate. Nu suntem oameni înstăriți, dar suntem oameni muncitori și, cum avem un singur copil, am vrut să îi acordăm un ajutor la începutul vieții.

Știm că nu putem să îi facem drumul mai ușor și că și-l va alege singură… Dar oare acesta este drumul ei?

După terminarea facultății s-a angajat și suportă singură toate cheltuielile în casă. Este încântată de partenerul ei pe care îl consideră „un visător frumos”.

O fi și frumos și visător, dar cum să îi atrag atenția că visurile lui nu plătesc întreținerea și nici nu potolesc foamea? Băiatul visează toată ziua jucându-se la calculator. Iar fiica mea l-a adoptat, pur și simplu. Îi este și iubită, și mamă.

Ne-au anunțat că se căsătoresc, iar soțul meu a avut o discuție foarte dură cu ea. În consecință, acum nu vorbesc, iar eu sunt la mijloc. Sunt de acord cu soțul meu și știu că face o greșeală, dar nu pot decide în locul ei cum să își trăiască viața.

Mi se pare totul atât de nedrept! Este o fată harnică și dornică să se afirme profesional. Iar iubitul ei, viitor soț, nu doar că nu o încurajează să își urmeze visurile, dar chiar o judecă și ridiculizează pentru această dorință a ei de a investi în dezvoltarea profesională.

Deseori îi spune că e limitată sau că e ca un șoarece de laborator care nu știe să trăiască. Iar ea… e împărțită între dorințele ei și iubirea pentru el.

Sincer, sper să se producă o minune să își reamintească cine este ea și ce vrea de la viață… și să nu se întâmple târziu, după o căsnicie nefericită, în care pot apărea și copii.

Poate sunt eu pesimistă. Poate nu înțeleg cât de fericită o poate face băiatul acesta. Dar nu cred în iubirea fără valori și credințe comune. Și, mă întreb, oare nu am iubit-o suficient sau nu am știut cum să o iubim de face astfel de alegeri acum?

Foto: shutterstock.com

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Aventurile de-o noapte sunt la fel de atrăgătoare precum statul la coadă...
Aventurile de-o noapte sunt la fel de atrăgătoare precum statul la coadă…

Am avut parte de două aventuri de-o noapte cu ani în urmă. Ambele, în jurul vârstei de 40 de ani. În primul caz, traversam un episod plin de stres și anxietate și am vrut să fac ceva… necaracteristic mie.

Citeste
Cea mai frumoasă relație este cea pe care o am cu sora mea
Cea mai frumoasă relație este cea pe care o am cu sora mea

Știu cât de importante sunt relațiile de prietenie și cât de mult contează să nu te simți singur. Eu am norocul de a avea o relație strânsă cu sora mea și să-mi fie atât familie, cât și cea mai bună prietenă.

Citeste
Pe mama nu o interesează sfatul psihologului
Pe mama nu o interesează sfatul psihologului

Îmi doresc foarte mult să practic un sport. Prietenii mei cei mai buni joacă baschet și mi-aș dori și eu să încerc. Mama îmi interzice. Am fost si la terapie împreună, dar pe ea nu o interesează sfatul psihologului.

Citeste
Nu o pot împiedica pe fiica mea să ia decizia greșită...
Nu o pot împiedica pe fiica mea să ia decizia greșită…

Fiica mea are 24 de ani și a decis să se căsătorească. Știu, este majoră și este hotărârea ei. Dar dacă eu știu că este decizia greșită, oare nu trebuie să spun nimic?

Citeste
Mama este foarte exigentă și autoritară
Mama este foarte exigentă și autoritară

Nu am o relație grozavă cu mama. Am 18 ani și de cele mai multe ori mă pune la punct, îmi trasează noi reguli și limite, iar de ascultat… mai deloc. Mai mult, am învățat că mai bine nu îi spun anumite lucruri. Totul se poate întoarce împotriva mea.

Citeste
Vești proaste: Există și bărbați mișto!
Vești proaste: Există și bărbați mișto!

Știți deja toate vocile feminine care se plâng despre bărbați: prea needucați, prea educați, prea sexuali sau asexuați, în trend sau complet pe lângă și tot așa. Vestea proastă este că sunt și bărbați mișto și ideea ar fi să ținem pasul cu ei.

Citeste